December 19, 2012

Minyak Kelapa Dara @ VCO

Assalamualaikum dan salam ceria untuk semua...Syukur alhamdulillah kesihatan Lynn beransur pulih walaupun masih lagi batuk dan selsema tapi dah kurang la juga berbanding last week...

Hari nie Lynn nak update tentang Minyak Kelapa Dara @ VCO...Korang kat luar sana mesti dah kenal benar dengan VCO nie kan...Dulu waktu Lynn single Lynn pernah makan VCO nie...Waktu tu memang baru lagi diperkenalkan VCO nie...Dan Lynn masih ingat lagi brand VCO yang Lynn pernah makan...Brand NUFERA...


Lynn leh stop plak makan VCO nie bila nak kawen...Apesal ntah? Sekarang nie Lynn rasa nak mulakan balik makan VCO...Cuma tak pasti nak proceed dengan NUFERA atau nak try brand lain...Salah satu sebab nak makan semula VCO nie sebab ramai yang cakap kalau makan VCO senang sket nak bersalin nanti...Waktu preggykan Qistina dan Qaleesya dulu memang Lynn tak amek pun VCO nie...Entah kenapa x terfikir plak nak makan VCO nie waktu preggykan anak-anak yang lepas...

Selain daripada brand NUFERA Lynn tengok ada gak brand lain yang jual VCO nie...



Pengambilan VCO nie juga dikatakan baik untuk kesihatan...Jadi Lynn rasa kalau Lynn beli boleh la juga digunakan untuk sesi keluarga...Betul tak?

17 comments:

~MommyAida~ said...

hurmm betul tu lynn..kadang2 kita kena amik jugak supplement utk diri kita n family..minyak kelapa dara ni mmg elok pon tau..(tak kisah brand ape pn)..sbb kakak aida yg br lepas bersalin lumurkan kt ank dia, kulit ank dia licin n bersih sgt..aida pon guna minyak ni time nk poo poo 1st time after deliver..mmg mujarab betul..hihihi

Lynn Hamzah said...

mommyaida : owh yer ker...kalau mcm tu memang kena beli ler VCO nie...hari ni juga nak beli sebab kandungan dah 35 minggu...

are_lin@yu said...

byk khasiat minyak kelapa dara ni kan

Lynn Hamzah said...

are_lin@yu : betul tu...elok diamalkan...

maria firdz said...

sy amalkn VCO sbg supplemnt thun ni tahun ke-4, mmg stay je dgn bioasli sbb knal dan pnh ckp dgn bigboss bioasli.. service dia pun puas hati kan..

kelebihan VCO, byk sgt, sejak amalkan VCO, sy x pnh lagi amik ubat batuk, kalau suami atau anak sy btuk n sakit tkak VCO pure la ubatnya..

Kawan sy slalu jadi gegata, dpn sy dia sapu, tak smp 5mint hilang.. VCO blh jdi selusuh, tapi yg tu sy x psti la, sbb sy x pnh pun anggap ia selusuh, tp sng juga sy bersalin, mgkin tu rezeki kan..

Pada sy, mmg sy akn trus la amlkn VCO ni, gpun asma sy pun dh reda sejak de VCO,.. inhaler pun tak tahu dh letak mana, lau dulu standby je dkt..

aanie said...

x penah mkn lak vco ni...skrg amik supplement shaklee je..

Lynn Hamzah said...

maria firdz : owh bagus rupanya kalau ambil VCO nie yer...saya memang x pernah diberi penerangan khusus pun tentang VCO nie...tq for sharing yer...

Lynn Hamzah said...

aanie : shaklee pun org cakap okey gak...dah pernah try gak dulu untuk supplement untuk bf baby...

::NureeN:: said...

mmg senang bersalin klau kita amalkan minum myk kepala..
nureen minum masa preggy 7bln keatas tp bkn VCO la minum yg mak nureen buat sndrik.. alhamdulillah.. 2 2 anak nureen sng :)

lizz said...

tak pernah try lak vco ni...cam best la...

wahida said...

mmg ramai yg kata bagus...tapi aku tak pernah try lagi...ada makcik aku pernah try...dia kata bagus sgt...

Lynn Hamzah said...

nureen : alhamdulillah...senang ek nureen bersalin bila minum VCO nie...patutnya lynn pun dah cuba awal tapi dah preggy kali ketiga baru ler nak minum...

Lynn Hamzah said...

lizz : try ler...dan google khasiat vco nie...

Lynn Hamzah said...

wahida : owh yer ker...tak per...nanti try yer...

Anonymous said...

My family always say that I am wasting my time here at web, however I know I am getting know-how everyday by reading such good posts.
Here is my blog blu electronic cigarettes accessories.

Anonymous said...

This is very attention-grabbing, You are a very skilled
blogger. I've joined your feed and sit up for searching for extra of your great post. Additionally, I have shared your web site in my social networks
Look at my webpage : scottrade advisor services options application & agreement

nazifa said...

salam...saya kenal vco dgn guna losyen...masa kat maha ada kakak sapukan losyen kat jerawat yg tgh masak...2 hari lepas tu kering jerawat...tapi malangnya masa tester tu saya tak beli..tapi nasib baik ada flyer dan kilg dkt kedah ni je.. dan saya pula jadi pengedar vco ni dan guna pure vco utk dalaman dan luaran.alhamdulillah ada perubahan sikit.. hopefully dpt baby pulak nnt