December 22, 2012

Little Big Club Trip

Salam weekend untuk korang semua...Mesti ada yang masih tido lagi kan...Hehehehe...Tak per la...Bila lagi korang nak tido puas-puas kan...Waktu weekend macam nie jer la leh bangun lambat...Betul tak?  Lynn dan Mr. Hubby memang x leh nak verangan bangun lewat...Sebab anak2 dara kitorang nie memang akan bangun awal setiap hari...Hari cuti atau kerja diorang berdua tetap akan bangun awal...Kul 6 lebih dah kejutkan mama dan papa diorang...

Sekarang nie Qaleesya ler yang selalu bangun awal...Bangun-bangun jer terus nak tengok video Hello Kitty yang ada kat dalam Galaxy Tab...Kitty...Kitty...Itu jer la yang dia sebut bila setiap kali bangun dari tido...Tak kisah la bangun nak minum susu kul 3 pagi pun dia leh menyebut Kitty...Kitty...Hehehehe...Dulu Qistina pun pernah jadi macam nie gak...Waktu zaman kegemilangan Upin dan Ipin...Aduyai...Nie turn adik dia plak...

Hari nie Lynn nak hapdate kat korang semua apa yang ada kat dalam Little Big Club...Untuk pengetahuan korang semua, Little Big Club nie satu bangunan dengan Hello Kitty Town...Entrance masuk sebanyak RM50.00...Itu ler harga untuk dewasa dan itulah juga harga untuk kanak-kanak...Seperti yang Lynn maklumkan sebelum nie lagi berbaloi korang masuk 2 park sekali gus jadi daripada bayar RM100 untuk 2 park korang cuma bayar RM85 jer...Untuk seorang tau...

Kitorang naik ke Little Big Club nie setelah 85% activity di Hello Kitty Town dah dicover...Maklumlah anak-anak perempuan kan...Dah tentu spend masa lama sket kat Hello Kitty Town tu...Tapi Lynn dan Mr. Hubby sebenarnya tak sangka yang kat Little Big Club nie ada banyak juga activity yang leh dibuat...Dan waktu kitorang datang tu memang ramai juga ler orang kat situ...

Tarikan utama dalam Little Big Club dah tentu ler Barney and Friends...Tapi yang friends tu x der la...Cuma ada Barney seketoi jer...Hehehehe...Barney akan buat stage performance setiap hari dan ada dancer back up...


 Tengok gaya dancer nie menari dah macam nak menari zapin pun ada...Tanya ler juga dengan kawan Lynn yang kerja kat situ, rupanya kebanyakkan dancer kat sini daripada Yayasan Warisan Johor...Job offer kat sini lagi lumayan tu yang diorang quit Yayasan Warisan Johor tu...

 Qaleesya yang baru bangun tido...Moody jer ko dik...Huhuhuh...Suruh senyum pun tak mo...

 Bergambar di rumah Barney...Tapi sayangnya cuma dapat bergambar dengan replika Barney jer...

Tapi lepas jer merayap-rayap kat Little Big Club tu tengok ada orang beratur kat depan rumah Barney nie...Rupanya tengah tunggu kedatangan Barney untuk bergambar...Hehehehe...Rezeki kami anak beranak la sebab dapat bergambar dengan Barney...
 

Lepas tu kitorang gie masuk kat Studio Tarian Angelina Ballerina...Tapi tak dapat nak bergambar dengan Angelina...Huhuhuhu...Qistina cuma dapat amek gambar kat studio tu jer...


 Comey jer tengok Qistina berskirt ballet nie...Bila tengok dia minat menari macam tergerak jer hati nak hantar dia gie kelas menari...Boleh ker?



Angelina yang kecil tapi mempunyai impian yang besar...Lynn suka tengok citer Angelina Ballerina nie...Hehehehe...Mengalahkan Qistina kan...Sabar jer la...

Kat Little Big Club ada juga playground yang berkaitan dengan Bob The Builder...Qistina dan Qaleesya dah tentu la nak masuk ke dalam playground tu...Dan Mak Yong Lynn boleh ler merehatkan diri sekejap...Betul tak?  


 Banyak kali juga Qistina naik slide nie...Antara salah satu tarikan yang ada kat dalam Playground Bob The Builder tu...

 Qaleesya kecik lagi jadi tak ku izinkan main slide yang Qistina main tu...Huhuhuhu...Nanti dah besar baru leh main yer nak...

Then kuar jer dari Playgrund tu staff kat situ inform kat Lynn yang Bob akan datang bergambar dengan pengujung dalam masa 5 minit lagi...Hehehehe...Rezeki kitorang lagi nak berjumpa dengan Bob...
 
 Waktu nie Bob dan saper ntah nama kawan dia kat sebelah tu baru jer sampai...Kanak-kanak riang nie dah sibuk nak bersalam...Qistina pun sama...Awal-awal dia dah hulurkan tangan nak bersalam...

Dapat ler bergambar dengan Bob dan kawannya...Hehehehe...Memang seronok sangat sebab dulu waktu kecik-kecik tak merasa pun jumpa mascot2 nie semua...Dah beranak pinak nie la baru ada rezeki nak bergambar macam nie...

Then kitorang naik ke tingkat 3...Kat tingkat 3 nie banyak permainan yang kebanyakkannya relate dengan Thomas and Frinds...Kitorang dah petang baru naik ke tingkat 3 nie...Waktu tu memang ramai sangat yang beratur kat semua permainan...Agaknya diorang nie pun berfikir sama gak dengan kitorang...Settlekan dulu kat Hello Kitty Town then lepas tu terus naik ke tingkat 2 dan tingkat 3...

 Bergambar dengan kepala Thomas...Yang nie dah tentu la x der mascot kan...Tak kan ler diorang nak buat keretapi bergerak plak kan...Huhuhuhu...Tapi Qistina dan Qaleesya tak berpeluang pun naik Thomas nie...Ramai sangat yang beratur...Huhuhuhu...

 Mr. Hubby layankan anak-anak naik helikopter...Nasib baik ler Mak Yong Lynn tak leh naik sebab preggy...Kalau tak Mak Yong Lynn nak naik juga...Sabar jer la...

Permainan yang tak ramai orang que nak naik...Sebab tersangat ler slow...Hehehehehe...

 Beria Mak Yong Lynn nak naik ride yang nie tapi staff kat situ tak bagi...Huhuhuh...Sedih jer...Sudahnya Qaleesya pun tak naik juga...Dia temankan mama dia yer duduk jer...

Sebenarnya ada banyak permainan kat atas nie tapi kitorang x dapat nak cover semua...Then kitorang turun ke Tingkat 2 semula...Satu tempat lagi yang kami cover kat Tingkat 2 tu adalah Pingu Area...Terlepas nak bergambar dengan Pingu sebab Pingu datang waktu kitorang kat Tingkat 3 tadi...

 Nie ler Pingu...Rugi tak dapat bergambar dengan mascot Pingu...

 Pingu nie Qaleesya suka...Asyik ke situ jer tau...Hehehe...

Kat dalam Pingu area ni ada 4 ke 5 jenis permainan la juga...Yang Qistina main nie ala-ala macam basketball gitew...Owh yer semua permainan dan ride yang ada kat Tingkat 2 dan Tingkat 3 nie tak dikenakan sebarang bayaran...Jadi ikut suka hati korang la nak naik berapa kali pun...Asalkan korang sanggup nak beratur ler...Hehehehe...

Sementara Qistina main basketball, Qaleesya dan Papa amek gambar dulu yer...

Haaaaa...Lepas jer selesai main kat Pingu tu kitorang turun semula ke Hello Kitty Town...Beratur untuk lengkapkan activity Nail Saloon dan Costumes Dress Up & Photo Session...Ikutkan Mak Yong Lynn dan Mr. Hubby nak balik jer tapi Qistina duk merengek nak buat masuk Nail Saloon tu...Alahai...Layankan jer la...

Gambar2 untuk activity yang 2 tu dapat nak upload sebab ada kat dalam Galaxy Tab...Huhuhuhuhu...Tapi cikup ler tepek gambar nie untuk buktikan yang kami dapat cover semua activity kat Hello Kitty  Town...Hehehehe...Dalam sarat membuyong dapat juga lengkapkan semua activity kan...Bagus kan Mak Yong Lynn...

Haaaa...Tengok tengok...Lengkapkan semua activity...

Okey...Dah lengkap dah cerita tentang trip kami sekeluarga ke Hello Kitty Town dan Little Big Club...Tak tahu ler sama ada entry2 Lynn nie boleh dijadikan rujukan atau tidak untuk korang semua...Tapi harapnya boleh la yer...Lynn nie bukan selalu buat review pun...Huhuhuhu...

Insyaallah kalau ada kesempatan Lynn akan berkunjung ke blog korang yer cuti-cuti nie...Bukan apa...Hari nie ada 3 jemputan kenduri kawen...1 kat Taman Molek (kat area pejabat Lynn), 1 kat Kangkar Pulai (ni dekat jer dengan rumah) dan 1 lagi kat Kg. Sungai Suloh (kat kampung Lynn di Batu Pahat sana)...Tapi tak pasti nak gie yang mana satu...Tak dapat nak cover tiga-tiga sekali kut...

Ikutkan nak ke Batu Pahat sebab nak sampaikan kain2 baju pasang untuk makcik2 Lynn...Sempena wedding adik Lynn Mac nanti...Tapi malam nie ada job kat Taman Perling...Ada customer sewa machine Chocolate Fountain...Tengok ler nanti macam mana...

4 comments:

rohayu osman said...

suke nengok anak2 seronok kan..

Papa Mifz said...

bila anak2 seronok, mak ayah pun tumpang seronok kan...:)

Nory Zoulkefle said...

bestnyer...nak pergi tapi takde anak lagi...kang kena gelak plak masuk kat tmpat budak2...hehehhe

~MommyAida~ said...

Wahh best tgk..rasa cam berbaloi masuk n byr mahal kan..sbb bnyk aktiviti boleh buat n yg penting dpt bergambar dengan mascot yang ade..harus pg ni..tapi kena tunggu ank dh dua..baru berbaloi skit nk pg..yg penting nnti si abg ade kwn..hihihi