December 6, 2012

Hello Kitty Town Trip - Part 1

Assalamualaikum semua...Masih ingat lagi tentang janji nak update trip ke Hello Kitty Town tu?  Baiklah...Hari nie Lynn update pasal Hello Kitty Town yer...Sebenarnya Lynn tak berapa pandai sangat nak buat review nie...Tapi atas permintaan kawan-kawan blogger maka Lynn cuba juga usahakan yer...

Jarak dari rumah kami hanya 25km sahaja ke Hello Kitty Town nie...Memang ler dekat bebenor...Jimat minyak dan tol...Terletak di Puteri Harbour, Nusajaya dan kawasan persekitarannya masih belum siap sepenuhnya...Sampaikan Mr. Hubby sendiri cakap macam mana diorang leh beroperasi dulu ek...Padahal bangunan di sebelahnya masih dalam pembinaan lagi...


Untuk masuk ke Little Big Club dan Hello Kitty Town nie kena bayar RM85.00 dan korang kena present korang punya kad pengenalan waktu beli tiket tu...Tapi kalau korang just nak masuk salah satu park korang dikenakan RM50.00...Harga tu untuk seorang tau...Kanak-kanak 3 tahun ke atas dah kena caj juga...Dan harga tiket sama seperti harga tiket dewasa...Tak syok kan kat situ...Sepatutnya kena bagi murah sket untuk harga tiket kanak-kanak...Jadi untuk kitorang satu family kena RM255.00...Qaleesya baru 1 tahun 6 bulan jadi x kena caj lor...

 Kanak-kanak yang teruja sama nak masuk Hello Kitty Town...


Lepas jer beli tiket kitorang terus masuk ke Hello Kitty Town dulu...Sebab anak dua-dua gegirl kan...Jadi better spend masa kat Hello Kitty Town baru ler ke Little Big Club...

Hello Kitty Town terletak di Tingkat 1 manakala Little Big Club terletak di Tingkat 2 dan Tingkat 3...Nanti waktu dah beli tiket tu korang akan diberikan satu Daily Activity Card untuk setiap tiket yang korang beli...Macam kitorang dapat 3 la Daily Activity Card tu...

Kat Hello Kitty Town ada 6 activity yang korang leh buat...

1.  Cookies Studio
2.  Nail Studio
3.  Jewellery Making
4.  Costumes Dress Up & Photo Session
5.  Hello Kitty House
6.  Black Wonder...

Selain tu ada juga Perarakan Hello Kitty dan Persembahan Pentas Hello Kitty...Pada hari yang Lynn pergi perarakan berlangsung jam 11.00 pagi dan persembahan pentas jam 12.30 tengahari...


Untuk korang-korang yang ada anak perempuan, dah tentu anak korang akan teruja nak buat semua activity kat Hello Kitty Town nie...Mak bapak memang kena redha la bila line que tu panjang kan...Hehehehe...First sekali Qistina dan Qaleesya main cawan berpusing nie...Nie ler satu-satunya permainan yang terpacak kat dalam Hello Kitty Town tu...Ntah apa kah namanya...Mak Yong Lynn lupa plak nak amek gambar nama tempat nie...Alahai...

Then lepas main permainan tu kitorang masuk ke Hello Kitty House...Bila nak masuk akan ada staff yang jaga dan chopkan kat ruang Hello Kitty House kat kad merah...Itu maknanya korang hanya boleh masuk sekali jer Hello Kitty House tu...Nak duk dan posing lama mana pun diorang tak kisah...Masuk-masuk jer dah ternampak mascot kat dalam Hello Kitty House tu...Best betul la...Rezeki anak-anak...Terus jer la que untuk amek gambar bersama mascot tu...

 Cute kan sofa kat Hello Kitty House nie...

Bergambar kenangan dengan Hello Kitty...Dan pada masa yang sama ada juga staff yang akan amek gambar kitorang guna kamera diorang...Tujuan adalah untuk jual gambar tu siap sekali dengan bingkai kertas Hello Kitty...Usha punya usha harga sekeping gambar RM30.00...Kalau nak beli 3 gambar semua sekali RM70.00...Sanggup ker?  Kitorang tak mau arr...Cukup arr amek gambar guna kamera godang kitorang tu...Kalau yer pun nak abadikan maybe buat photobook...

 Memang syok betul bila Qistina nak amek gambar dengan mascot kan...Sebab Qistina tak takut...Kalau takut tu yang rugi...Al maklumlah ntah bila lagi nak ke Hello Kitty Town nie...


 Qaleesya yang konon nak posing macam Qistina tapi x jadi...Hehehehe...

 Dengan piano Hello Kitty...

 Ruang dapur Hello Kitty Town...

 Kat dalam Bath Tub Hello Kitty...

 Kat ruang tamu Hello Kitty...

 Bergambar plak kat Bilik Tidur Hello Kitty...Nie bilik tidur pertama...

 Gambar satu family...Cute kan katil Hello Kitty...Dah macam katil pengantin...Hehehehe...

Nie kat dalam Bilik Tidur Hello Kitty yang kedua...Katil2 Hello Kitty nie memang cute...Agak-agak korang ada ker yang beli katil macam nie dan letak kat bilik anak perempuan masing-masing?

 Koleksi piring dan cawan Hello Kitty...


 Kitchen Cabinet Hello Kitty...

 


 Baju-baju Hello Kitty...Bukan baju betul pun...Hehehehe...


Haaaa...Comel tak?  Semuanya yang kat dalam Hello Kitty Town nie exactly same macam kat Hello Kitty Japan...Itu kata kawan Lynn yang Lynn jumpa setelah kuar dari Hello Kitty House nie...Huhuhuhu...Tak sangka plak leh sesat sorang kawan Lynn kerja kat Hello Kitty Town nie...Kalau tahu dah lama ku minta tiket free masuk Hello Kitty Town...

Eem, okey la...Cukup la entry Part 1 nie...Nantikan entry seterusnya yer...Take care semua...

26 comments:

SYANI said...

Cutenya..... teringin nak pegi.. tapi jauh benar la pulak...

Lynn Hamzah said...

Syani : tak per...nanti bila ada kelapangan meh la turun ke JB...leh jumpa2...

Nory Zoulkefle said...

waaa nak pergi jgak lahh...comelll tmpat ni..

MRS. K said...

bestkan? tapi tiket mahal giler kot

Azlina bt. Azis said...

mia suka hello kitty. ada baju, ada selimut, lampu hello kitty pon dia ada. tapi boy berdua tu, towel pink pon tak nak pakai. camner ?? takkan nak tinggal plak. sob2

Lynn Hamzah said...

Nory Zoulkefle : memang comel...best tau...

Lynn Hamzah said...

MRS K : erm, setuju...mahal...patut bagi diskaun utk rakyat malaysia...

~MommyAida~ said...

Wahh semuanya cute2..yang plg penting tgk muka Qistina pon happy je...mesti dia suka kan..tapi agak mahal la nak masuk HKT ni...sbb kanak2 pon diornag cas sama je dgn adult kan..huhuhu

Lynn Hamzah said...

Azlina : huhuhuhuh...maknanya akak kena masuk 2 park la...bayar la RM85 untuk seorang...hehehehe...

Lynn Hamzah said...

mommyaida : itu la pasalnya...harga tiket kanak-kanak sama dengan dewasa...patut dikurangkan harganya...

Mimie said...

bestnye dpt gi sini

Zura Zue said...

wow..bestnye...tp tiket mahal bebenau..

aanie said...

bestnya...tp x mampu la nak pegi tmpt camni...huhu...

nape gmbr byk xleh view ek?

mieoney said...

akhirnya ke sini juga yer lynn...seronok tgk anak2 lynn nmpk derang enjoy...hehe

Dianaa said...

bestnyaaa! tp jauh sgt kalau nak pegi and mahal oh

CeqGu said...

salam 1st time singgah sini.......macam menarik jer tempat ni. saya pun baru tahu dari kawan tentang tempat ni. Err sesuai ke tempat ni untuk boys....Hello Kitty selalunya gegurl yang minat kan...jemput ler singgah blog CeqGu:)

Puan Gojes said...

assalam ziarah ;)
saya tahu komen ni out of topik,
tapi saya harap sangat tuan/puan blog dapat bantu saya untuk menang iphone 5 kat sini.

http://puangojes.blogspot.com/2012/12/bantuan-di-perlukan-klik-g1-dan-undi.html

bantuan tuan/puan blog amat2 saya hargai. terima kasih ya :)

Nad @ MamaZN said...

Terujanya.....!!!!!! Rase nk pegi je tp tah bile nk g jb tu huhu!

bspotgurl said...

lovelyyyy
perkampungan hello kitty..:-)

Nazathul Hamimi said...

bestnya Lynn.. tak sabar akak nak pergi

Emy Omar said...

Best la Lynn..saya ada baca dlm paper the past few weeks tp review tu x brp detail but yours better..teringin nak bawak anak dara yang memang obses dengan Hello Kitty ni..hihihi thanks for sharing ye

sal said...

banyknya barang anak2 kat sana..cantik2 pula

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

boleh tahan mahal gak harga masuk dia ye..

tapi mmg sgt menarik la..eija pulak yg teruja..hehe

Lina said...

Wahh Hello Kitty Town! Terima kasih akak, buat review. Nampak macam best! Nanti nak pergi jugak walaupun takde anak kecik. hehe.

eynda said...

Kitaorg kena RM85 kali 4 tu wow....boleh tahan hehe... kumpul duit dari hari ni :-D

Anonymous said...

Heya i'm for the first time here. I came across this board and I find It really useful & it helped me out much. I hope to give something back and help others like you helped me.

Take a look at my page - tao of badass