December 21, 2012

Hello Kitty Town - Final Part

Assalamualaikum semua...Sekejap jer dah hari Jumaat kan...Yang kat Johor mesti ramai yang menyambung cuti kan...Almaklumlah semalam kan cuti kelepasan am untuk warga negeri Johor...Tapi Lynn dan Mr. Hubby tak bercuti pun...Sebab Mr. Hubby ada meeting hari nie...Jadi kalau bercuti pun tak syok...Mr. Hubby tak der kat rumah...Hehehehe...

Okey la...Hari nie nak habiskan citer tentang trip ke Hello Kitty Town tu...Dah berminggu baru nie ler nak siap...Huhuhuhu...Kak Mimi yang pergi baru nie just buat satu entry jer...Mak Yong Lynn plak yang sakan sampai 3 entry...Hahahahahaha...

Lepas jer menyaksikan Parade...Qistina sibuk nak masuk Friendship Land...Kat dalam Friendship Land tu tak der apa pun yang berkaitan dengan Hello Kitty...Yang ada cuma playground untuk kanak-kanak bermain...Qistina dan Qaleesya memang enjoy arr masuk Friendship Land nie...

Colourful kan papan tanda Friendship Land nie...


 Kat dalam Frinedship Land nie banyak bola-bola kecil tu...Qistina dengan Qaleesya memang enjoy arr main kat situ...

Lepas jer main kat dalam Friendship Land tu kitorang semua kuar sebab dah nak dekat kul 12.30 tengahari...Akan ada stage performance kul 12.30 nanti...Jadi kena arr standby awal-awal sebab nak cop tempat yang strategik...Tapi sebelum tu kitorang gie amek gambar dulu di dalam Hello Kitty Town tu...Memang bergambar sakan arr...Asal kitorang bergambar jer mesti ada official photog datang amek gambar kitorang juga...

 Qistina yang berposing ala-ala princess la konon...Hehehehehe...

 Then adik Qaleesya pun nak posing sama...

 Kakak duduk adik pun ikut nak duduk...Hehehehe...Keletah anak-anak kan...

Dah puas berposing kitorang terus cari port nak lepak depan stage...Lynn dan anak-anak memang duduk kat depan sekali...Macam jakun jer kan duk depan sekali tapi itulah kenyataannya...Kesian plak Qistina nanti tak der saper nak temankan dia...Qaleesya plak dah nak tidur waktu tu...

 Haaaa...Tengok la Qaleesya tu...Dah kuyu dan moody jer muka dia...

Bergambar satu family plak...

Akhirnya start juga Stage Performance tu...Memang arr happening sebab banyak tarian yang dipersembahkan kat stage tu...Oleh penari2 yang sama waktu Parade...Cuma diorang tukar costume jer...

 Tarian pembukaan yang sangat-sangat ler comey...



Ada tarian dari Jepun, tarian ala-ala cowboy pun ada...Dan entah dari negara mana lagi ntah...Dah lupa tapi show nie memang best...Kanak-kanak dah tentu suka tengok sebab Hello Kitty menari bersama kan...Dan lepas jer persembahan ada juga sesi menari bersama kanak-kanak...Sekali lagi Qistina joint...Tetap memilih penari lelaki tu juga...Hehehehe...



LEpas jer stage performance kitorang masuk semula ke Wishful Studio...Nak buat activity Cookies Studio...Ingatkan masuk Cookies Studio nie ada ler activity membaking ke apa...Rupanya just mendeco jer biskut Hello Kitty...Alahai...Tinggi benor angan Mak Yong Lynn kan...



 Mama dan anak sama-sama tekun mendeco biskut...


 Yang nie Lynn deco...Simple jer sebab lebih nak melayankan Qistina...Tapi yang Lynn deco nie la juga yang Qistina ngap masuk dalam perut...Dia kata yang mama buat lagi cantik daripada yang dia buat jadi dia nak makan yang tu...Hehehehehe...

Lepas jer selesai dengan Cookies Studio kitorang terus naik ke Little Big Club...Sebab nak beratur untuk Nail Studio dan Costumes Dress Up & Photo Session memang ler tak larat...Que dah panjang giler...Jadi daripada buang masa kat situ baiklah nak ke Little Big Club...Tengok apa pula yang ada kat sana...

Haaaa...Itu la entry Hello Kitty Town...Ada 3 entry semuanya...Jadi untuk korang yang ketinggalan entry 1 dan entry 2 leh la click kat bawah nie yer...



Okeylah...Nantikan pula kemunculan entry Little Big Club Trip...Yang nie satu jer entry nyer...Sebab tak banyak amek gambar...Dah kepenatan waktu tu...Hehehehe...Okey la...Take care...

17 comments:

lieyalatif said...

mmg best bace cite akak...ni rase berkobar2 nak bawak mia mija ni kak...kalo ade anak gugurl mmg sesuai sgt pi sini kan kak....

comel jek tgk pic akak dok deco2 biksut tu kak...heheheeheh..suke tgk org preggy nie..seri lain mcm ....

Lynn Hamzah said...

lieya latif : ada masa nanti ko bawa la mia mija datang hello kitty town nie...dah tu roger2 yer...leh ler jumpa nanti...hehehehe...

hahahaha...malu mak yong lynn...

Nazathul Hamimi said...

qistina pandai posing kan? setiap gambar dia, ada je cara dia posing tu.. comel

akak pulak tak sempat nak buat cookies, orang beratur panjang giler.. nail pun tak buat, cam tak berapa best..tp yang costume tu akak buat gak. tp beratur mmg panjang ya rabbi..

::NureeN:: said...

bestttttttttnya...
alahai jeles3x...

Lynn Hamzah said...

nazathul hamimi : hehehehe...dia memang suka posing kak...

memang setiap activity beratur panjang giler...lynn dah tak larat dah tapi duk layankan juga qisitina...kesian kat dia...

Lynn Hamzah said...

nureen : jangan la jealous2...nanti ada masa gie yer...

Qhaifa Nur said...

johor srkg dah best...mcm2 ada rugi tak datang sini...

amboi anak dara siap posing2...cantik

~MommyAida~ said...

wahh sedap nampak cookies yang Lynn deco tu..aida pon rasa cm nk mkn..hihihi...stage performance pon happening..hopefully berbaloi Lynn n Family pg sna kan..

Lynn Hamzah said...

Qhaifa Nur : betul tu...skrg kat JB dah ada macam2...

Lynn Hamzah said...

MommyAida : memang berbaloi ler bawa anak-anak ke sini...biskut tu budak2 memang suka ler...tp dapat satu pc jer untuk satu tiket...

ieda said...

memang best lah tempat nie dik !
seronok x terbayang akak nie
tuu kitee .. budak2 lagilah
kalau dpt bawa anak2 kesini sure mereka suke ..

hurmm akak x pernah sampai layie
sedar @ tidak , memang banyak tempat2 menarik yg boleh bawa anak2 kan .. x perlu ke luar negara ! ...
janji ada duit .. di malaysia semua ada ekeke ;)

Lynn Hamzah said...

kak ieda : memang betul tu kak...kat malaysia ada banyak tempat yang boleh cover...hehehe...

Dianaa said...

geramnya lah tengok tempat tu. walaupun umur dah 19, rasa macam nak join budak2 tu enjoy. hehe

Wawa said...

Wahhh bestnyaaaa.. :D

Lynn Hamzah said...

dianaa : hahahahaha...nanti gie la...

Lynn Hamzah said...

wawa : memang best... x rugi pergi...

Anonymous said...

When someone writes an article he/she keeps the plan of a user in
his/her mind that how a user can know it. Therefore that's why this article is outstdanding. Thanks!
Here is my blog post android Casino games - linked website