November 28, 2012

Sket-Sket Nak Sentap

Sentap 1
Pagi tadi kat office Lynn buat majlis kan...
Kitorang masak pun secara gotong royong...
Dah nama pun gotong royong kan...
Tak perlu la nak pergi ke setiap meja inform semua orang...
Boleh tengok dan faham sendiri la...
Tak kan la nak berjemput bagai kan...
Yang mana ada masa terluang boleh jer bantu...
Dan yang mana sibuk dengan kerja...
Tak paksa pun untuk membantu...
Kita pun faham kan...

Sentap 2
Dulu ada yang sibuk sangat nak bertukar...
Punca sebab bergaduh sesama sendiri kat cawangan...
Bila dah dapat tukar tu kira bersyukur la...
Sebab tak yah nak mengadap lagi orang yang x berkenan di hati tu...
Nie bila kita buat majlis pertukaran orang...
Sibuk plak canang kat orang lain...
Waktu bertukar dulu tak der saper pun yang raikan...
Alahai...
Citer dah bertahun baru nie ler nak mengungkit...
Apa kes?

Haaaaaa...
Itulah senario di pejabat Lynn nie...
Haru kalau dilayan...
Nasib baik bukan terdengar kat telinga Lynn nie...
Kalau tak nak juga membidas balik...

Siapa makan cili dia terasa pedasnya...
Kita jadi manusia ni bukannya perfect mana pun...
Setiap manusia ada kelebihan dan kekurangan...
Jadi masing-masing kena accept diri masing-masing...
Tak perlu nak sentap-sentap sangat okey...
Dan kalau boleh berfikiran positif ler...
Kalau dah asyik fikir yang negatif dan syak wasangka jer...
Sampai bila?
Fikir-fikirkan la...

24 comments:

♥cikmOt♥ said...

saper yang terbaca memang sentap kan...

Azlina bt. Azis said...

errkkkk alhamdulillah kenyang sudah. ada haku kesah

Nad @ MamaZN said...

Hmmmn
Lumrah manusia...
Lagi la kalu ky opis tu..
Politik keje lagi...
Hmmmm
Selagi x ditegur, selagi tu la tak sedar
Yg sentap tu rase2nya bace tak blog lynn? =)

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

susah nak puaskan hati semua orang kan lynn.. sebab tu masih ada rasa tak puashati/sentap.. tak pe la, dah lumrah manusia..

Qhaifa Nur said...

wlaupun 1 opis...bab sentap mmg tak bole nak elakkan...sabar aja laaa....

Kella said...

betul tu.. dari pening mikirkan masalah orang lain.. baik setelkan dulu masalah sendiri.. =)
peace no war..

Mimie said...

tak pyh la nak sentap2 kan kak

Lynn Hamzah said...

cikmot : biarlah...asyik nak sentap jer...

Lynn Hamzah said...

azlina azis : amboi kak...mentang2 dah kenyang...hahahaha...

Lynn Hamzah said...

nad @ mamazn : entah la...tp kalau orgnya baca pun bagus juga...moga dibukakan hati dia untuk berfikiran lebih positif lepas nie...

Lynn Hamzah said...

cik puan mimi : betul tu kak...itu pasal lynn luahkan kat blog jer...kang ditegur kang terasa plak...

Lynn Hamzah said...

Qhaifa Nur : betul tu...tapi agak-agak la...x kan la setiap masa nak sentap jer...kawan-kawan lain kat office nie tak der hati perasaan ker...

Lynn Hamzah said...

kella : betul tu kella...better buat hal masing2...

Lynn Hamzah said...

Mimie : betul sangat-sangat mimie...better think positive...ada juga faedahnya...

aanie said...

kat opis mmg mcm2 ragam...
yg kaki bodek lain lak citenya...

aanie said...
This comment has been removed by the author.
Lynn Hamzah said...

aanie : ha...betul la tu...

Papa Mifz said...

dah dah dah...takmo sentap2 yer...:)

Lily@MamaZaraZareef said...

bestnye ada majlis kat opis siap masak ramai2 ye..meriah..=)..

mamalieyna said...

adat mana2x opis mesti ada spesis macam ni..huu~

apapun, kita buat kerja kita jerlah.. ^_^

lieyalatif said...

gitu la kak...hati org mmg susah nak puaskan...bende lame pun boleh jadi pasal nak diungkitkan.....saba la kak...yg penting kite tak masuk campur hal tu...kite settle keje kite...bos kite sayang kite dah cukup dah....

~MommyAida~ said...

bile keja sepejabat ni kena give n take kan Lynn..baru seronok bekerja..kalo asik2 nak sentap je, payah jugak..rasa tak best..huhuhu

lizz said...

kadang biarkan ajer malas nak layan sentap menyentap ni...kat ofis memang gitu...ader jer yang tak puas hatikan...

Alycia said...

salam lynn..

mmg kalau difikirkan perangai org ni sentappp kt dibuatnya..
tp be positiv... lantaklah kan hehe ;)