November 19, 2012

Sangat-Sangat Mendebarkan

Assalamualaikum dan salam ceria untuk semua pembaca dan kawan-kawan blogger...Mesti ramai di antara korang yang tak der mood nak gie kerja hari nie kan...Lebih-lebih lagi bila ramai yang baru naik bekerja setelah amek cuti panjang minggu lepas...Start ler masing-masing blur nak buat kerja apa dan mungkin ada juga di antara korang yang dah lupa jalan nak ke office...Huhuhuhu...Parah betul penangan cuti panjang kan...

Okey la...Berbalik kepada tajuk di atas...Untuk pengetahuan korang usia kandungan Lynn sekarang sudah mencecah 30 minggu...Insyaallah Khamis nie akan masuk minggu ke 31...Sekejap jer masa berlalu kan...Diam tak diam dah nak hujung tahun dan tak lama lagi tiba la hari due date baby yang berada dalam perut Lynn nie...

Rasa sangat-sangat mendebarkan tau...Last check up dengan Doktor di Klinik Kesihatan Taman Universiti yang lepas, Lynn kena refer dengan SCOG Hospital Sultanah Aminah waktu usia kandungan 36 minggu nanti...Nie adalah untuk menentukan kaedah yang bakal digunakan untuk melahirkan baby nanti...Kata doktor kedudukan uri Lynn kali nie berada di tempat yang betul...Tak macam pregnantkan Qaleesya dulu...Jadi insyaallah tak der masalah placenta previa nie...

Tapi disebabkan mengandung kali nie gap nya tak sampai 2 tahun, jadi risau kalau bersalin secara normal boleh menyebabkan rahim pecah...Tapi kata doktor percentage untuk kejadian seperti tu berlaku sangat rendah...Tapi masih ada risiko...Tak leh ler nak amek remeh...Itu yang bila kandungan mencecah usia 36 minggu Lynn kena jumpa pakar di SCOG Hospital Sultanah Aminah...

Dan sekarang nie pun Lynn ada refer juga dengan Doktor Pakar di Pusat Perbidanan Khor dan Loh...Doktor pun ada cakap yang kedudukan uri okey dan baby dalam keadaan yang sihat...:Lynn doakan agar semuanya dipermudahkan dan Lynn dapat melahirkan anak ketiga Lynn dan Mr. Hubby nie dalah keadaan selamat...Makin dah nak dekat due date makin berdebar perasaan nie...Huhuhuhu...

16 comments:

lieyalatif said...

betul tu kak...walau anak yg ke 3 pun tetap debarnye kan kak...mcm lieya gak ler...seriau2 bile ingat nak bersalin tu...

byk2 kan berdoa agar semua dipermudahkan kak yeak...

Lynn Hamzah said...

lieya latif : thanks lieya sebab bagi dorongan kat akak...huhuhuhu...walaupun anak ketiga debarnya masih terasa sebab pengalaman mengandung dan bersalin nie tak sama untuk setiap anak...semoga semuanya dipermudahkan...insyaallah...

Izan Ishak said...

setiap kali pregnant dan tunggu masa nak melahirkan mmg tetap berdebar tau lynn... izan ni pun bila ingat2 balik pengalaman bersalin 4 kali, semuanya pun tak sama... huhu..

moga dipermudahkan semuanya buat lynn ye...

~MommyAida~ said...

InsyaALLAH semoga semuanya selamat ye Lynn..Sekarang dah kena berjaga-jaga kan...yang penting kena get ready mental n fizikal...

Amyna said...

InsyaAllah kak lynn... moga segalanya dipermudahkan... Myna tak tahu bila dapat merasa sendiri pengalaman seorang ibu melahirkan zuriat..

Harap rezeki itu hadir jua biarpun lambat...Allah itu maha adil. :-)

Lynn Hamzah said...

izan ishak : huhuhuh...betul tu izan...lynn pun dah ada pengalaman bersalin normal dan czer...semoga semuanya dipermudahkan...

Lynn Hamzah said...

MommyAida : betul tu...skrg nie memang tengah berjaga-jaga...hope semuanya okey...

Lynn Hamzah said...

Amyna : terima kasih dik...insyaallah ada rezeki untuk myna dan suami...banyak2 berdoa yer dik...

- zuriey - said...

insyaallah awk akan selamat melahirkan nanti

Papa Mifz said...

Insyallah semua nyee bakal dipermudahkan,amin

Lynn Hamzah said...

zuriey : mudah-mudahan...insyaallah...

Lynn Hamzah said...

papa mifz : terima kasih...harap-harapnya begitulah...

azrinna said...

Mudah-mudahan dipermudahkan segala urusan. Amin

Lynn Hamzah said...

azrinna : insyaallah...

RedRose said...

semoga semuanya berjalan lancar... ^__^

sweetmama@eija zaquanziqry said...

Memang menanti detik untuk bersalin rasa berdebar2 jerk kan w/pun kita dah ada pengalaman yg sebelum2 ni tp setiap kelahiran tu ada pengalamannya tersendiri..Insyaallah moga dipermudahkan segalanya buat Lynn..