November 20, 2012

Perihal Check Up Pagi Tadi

Huhuhuhuhu...
Pagi tadi Lynn pergi check up...
Nie fakta daripada keputusan check up yer...

Berat - 72.5kg...(Naik 0.5kg jer daripada check up terakhir pada 7 November yang lepas)
HB - 10.2...(Turun 0.8 dan terus jadi warna merah yer)

Sudahnya kena makan Iron Tablets yang warna coklat tu 2 biji sehari...
1 biji pagi dan 1 biji malam...
Huhuhuhuhu...
Campur dengan Obimin maka 3 biji sehari ler kena makan...
Nurse akan monitor lagi HB next 2 weeks...

Maka dalam masa 2 minggu nie Mak Yong Lynn kena makan...

 .
 .
 .
 .
 .
 .
.

 .


 .


 .


 .
 .
 .


 .
 .







Makanan yang kat atas nie lebih sket la yer...
Dan pesan nurse jangan ler gatal-gatal skip makan...
Konon tak mau lunch maka hari tu amek heavy breakfast...
Sangat-sangat tak digalakkan...
Huhuhuhuh...

Baiklah...
Lynn akan berusaha untuk memastikan HB Lynn naik semula...
Semoga dipermudahkan la yer...
Insyaallah...

20 comments:

SYANI said...

Kalau HB rendah mula la misi nak bising. Saya punya check up next week. Tah apa la nak kena leter dengan misi..

~MommyAida~ said...

SEMOGA Semuanya dipermudahkan ye Lynn..AIda pon hari tu HB rendah, terus mkn ubat tu n mkn hati ayam, sayur2 hijau bebanyak..Alhamdulillah HB dah naik dah..tp nurse kata still kena mkn pil tu jugak sbb takut HB turun balik..huhuhuh

etiey.com said...

Hb rendah lynn cuba makan iberet. Tp dah xblh mkn obimin. Try tana doktor/nurse.

Lynn Hamzah said...

syani : memang betul tu...hb rendah comfirm kena bebel dgn nurse...

Lynn Hamzah said...

mommyaida : itu la tu...lepas nie memang kena makan sayur2 hijau dan hati ayam lebih sket...pil pun kena makan ikut aturan yang ditetapkan...moga HB naik balik la...lagi 2 bulan dah nak due kan...

Lynn Hamzah said...

etiey.com : owh yer...nurse tak der plak ckp pasal iberet tu...

lizz said...

tulakan tak sanggup nak dengar bebelan nurse memacam...tapi lepasni kena memang kena makan sayur saya dulu hb rendah kena paksa makn kerang...

Lia said...

dengar nasihat nurse ye.. hehe. Lia harap nanti hb normal semula ye dan jaga kesihatan lynn.. :)

aanie said...

sy dulu time pregnen suka mkn kerang....alhamdulillah hb ok...

try la mkn kerang byk2...

aanie said...

sy dulu time pregnen suka mkn kerang....alhamdulillah hb ok...

try la mkn kerang byk2...

aanie said...

sy dulu time pregnen suka mkn kerang....alhamdulillah hb ok...

try la mkn kerang byk2...

ieda said...

hurmm x per2 dik
makan kerang lebih sikit dik
sedappp cicah ngan sambal ada kacang tuu mak aihh ;)

zehan said...

yg kerang, bayam, cencaru saya leh accept...yg lain x boleh....saya pun HB asik turun naik turun naik jer...huhuh

Lynn Hamzah said...

lizz : lynn memang suka makan sayur entah kenapa hb semalam boleh rendah plak...

Lynn Hamzah said...

lia : dah tentu la lia...memang kena dgr nasihat nurse tu...hehehe...

Lynn Hamzah said...

aanie : lynn pun okey jer kalau kena makan kerang...tp x kan la nak makan tiap-tiap hari...huhuhu...

Lynn Hamzah said...

ieda : kerang cecah ngan sambal memang arr best...hehehe...

Lynn Hamzah said...

zehan : owh yer ker...lebih kurang jer kes kita nie kan...huhuhu...

sweetmama@eija zaquanziqry said...

insyaallah..moga dipermudahkan segalanya ye..

Dianaa said...

okay la tu, dpt juga makan sedap
*tak tahu apa2 kalau bab mengandung. hehe
jaga diri ye sis