November 8, 2012

Parents Day Tadika Ixora Ria

Salam berbaju batik...Hehehehehe...Comfirm korang yang kerja gomen pakai baju batik hari nie kan...Betul tak?  Mak Yong Lynn jer yang tak pakai baju batik...Baju batik yang ada tu hanya boleh dipakai bila dah naik cuti bersalin nanti la kut...Hohohoho...

Okey la...Hari nie nak update citer amek report card Qistina waktu Parents Day Tadika Ixora Ria last Friday...Sepatutnya dah update citer nie last week tapi disebabkan kesibukan menguruskan tournament bowling KSK LPP Johor maka hasrat untuk update tu tertangguh seketika...

Straight to the point, last Friday pagi2 lagi Lynn dah minta pelepasan daripada Big Boss kat office untuk datang lewat...Hanya kerana nak gie amek report card Qistina...Pertengahan tahun hari tu Tadika Ixora Ria buat waktu hari Sabtu...Tapi untuk hujung tahun buat pada hari bekerja...Tak kisah la kan...Yang penting dapat hadir ke Tadika Ixora Ria...Disebabkan Tadika Ixora Ria nie dekat sangat dengan rumah kitorang makan seawal jam 8 pagi kitorang dah terpacak kat Tadika Ixora Ria tu...


Teacher yang incharge untuk kelas Qistina tahun nie adalah Teacher Nisah...Qistina pun okey kat dalam kelas dia...Awal-awal lagi Teacher Nisah dah inform pada Lynn dan Mr. Hubby yang Qistina dapat semua A dalam exam dia...Boleh dikatakan setiap petang Lynn akan berkomunikasi dengan Teacher Nisah tentang setiap aktiviti yang Qistina lakukan kat Tadika Ixora Ria tu...

Jadi pada Parents Day tempoh hari, kitorang just attend untuk amek report card dan gambar Qistina jer...Plus borak-borak dengan teacher2 yang ada & principal Tadika Ixora Ria...Syukur alhamdulillah feedback daripada Teacher Nisah & Principal, Qistina lakukan yang terbaik untuk exam tempoh hari...Dapat semua A dan yang paling utama subjek MATEMATIK dia dapat full mark 100%...Selain paper Matematik, Qistina dapat A untuk paper Bahasa Melayu, English, Sains, Pendidikan Islam, Arab dan Art...

Walaupun Qistina excellent dalam exam paper but she need to improve a lot on her reading skill...Dari perhatian Lynn dan Teacher Nisah, Qistina boleh membaca tapi dengan kaedah mengeja...Dia payah betul nak mengecam suku kata melainkan dia dah baca berulang kali...So our target dalam cuti sekolah nanti Teacher Nisah akan fokus pada Qistina untuk reading in English dan Bahasa Melayu...

Lynn dan Mr. Hubby pun kena sama-sama usaha juga untuk buat latihan membaca bersama Qistina bila di rumah...Mudah-mudahan usaha kami sekeluarga dipermudahkan dan Qistina dapat membaca dengan lancar menjelang usia 6 tahun...Insyaallah...


Maka Mr. Hubby kena la tunaikan apa yang dia janjikan dengan Qistina sebab Qistina dah berjaya dapat A dalam semua exam paper dia...Hehehehehe...Mr. Hubby janji nak bawa Qistina ke LEGOLAND kalau dapat semua A...


Tapi baru-baru nie Qistina ada mention yang dia nak pergi Waterpark...Jadi cadangan Lynn dan Mr. Hubby nak bawa Qistina dan Qaleesya ke BUKIT GAMBANG RESORT CITY jer cuti sekolah nanti...Boleh ker macam tu?  Insyaallah lepas bersalin dan dah ada baby nanti baru kitorang akan amek Annual Pass ke LEGOLAND tu...Baru le berbaloi sket kan...Hehehehe...


Okey la...Any blogger yang ada info tentang BUKIT GAMBANG RESORT CITY boleh ler share dengan Lynn yer...Almaklumlah kitorang sekeluarga tak pernah pergi lagi BUKIT GAMBANG RESORT CITY nie...Dengar citer jer jadi this time nak bawa anak-anak berjalan ke sana...Insyaallah...

13 comments:

lieyalatif said...

tahniah qistina!!! semoga terus cemerlang okey.....sejuk perut mama nanti.....

ieda said...

alhamdulillahh ..
tahniahh buat qistina .. sejuk perut kan ;)

haaa gambang best .. akak baru sekali ke sana walau dekat ekeke ;)

Lynn Hamzah said...

lieya latif : mudah-mudahan lieya...thanks a lot...

Lynn Hamzah said...

ieda : tq kak...best yer kak gambang...nie tgh duk usha2 ticket dan penginapan kalau nak ke gambang nie...

NM02 said...

tgk dalam labels blog ai, ada tak bawah pahang. ai dah dua kali ke sana.. tmpt dia utk anak2 boleh la.. tak banyak menan pun... tapi ok la...

Lynn Hamzah said...

NM02 : x banyak mainan ker...erm, okey...nanti lynn tengok kat blog awak yer...

nurul huda jumri said...

Congratz Qistina..!!
waaa...sonoknye nk g cuti2 yek..

Lynn Hamzah said...

nurul huda : tq dik...hope jadi kenyataan la yer...

4feet8 said...

nanti nak gi legoland, share kat sini ya..?

Lynn Hamzah said...

4feet8 : of course ler share...hehehe...

munna said...

tahniah buat Qistina...


Gambang ok je klu bawa anak2 mandi manda.....walaupun tak banyak mainan mcm kat sunway lagoon

~MommyAida~ said...

congratzz Qistinaa...

Pandainyaa...tp aida tak penah pg BGRC lagi..so tak bleh nk share opinion..anyway, selamat bercuti2 ye..

Izan Ishak said...

tahniah qistina! seronoknya tgk anak2 kecik mcm dia excellent dlm pelajaran... tahniah utk lynn n hubby jega ye~