November 21, 2012

Pagi-Pagi Big Boss Dah Tegur

Salam pagi Rabu untuk semua...
Hari nie kitorang memang kuar rumah awal sket...
Tapi tak ler awal mana pun...
Awal 15 minit jer kut...

Dan kebetulan jalan pun lancar...
Cuma jammed sket jer kat highway tadi...
Ada accident kat lane sebelah sana...
Tapi disebabkan ramai yang prihatin tu yang slow jer tu...

Sampai jer kat office baru 7.45 pagi...
Memang awal la daripada kebiasaannya...
Dan bila dah tercongok kat dalam bilik nie...
Big Boss plak baru jer masuk kerja...
Terus la Big Boss tegur...
Awal Lynn pagi nie...

Huhuhuhuhu...
Sah-sah Big Boss perasan yang P.A dia selalu datang tepat2 pada masanya kan...
Dah nak hujung tahun 2012 dah...
Still tak dapat juga nak datang awal...
Kan bagus kalau setiap hari dapat punch card 7.45 macam pagi nie...

P/S : Mr. Hubby pakai baju melayu hari nie...Ada Majlis Tilawah Al-Quran kat Bandar Penawar...Qistina duk hairan kenapa la Papa dia pakai baju melayu gie kerja...Papa dia gie kelentong anak tu cakap nak gie nikah...Huhuhuhu...Sabar jer la...

28 comments:

♥MAMASYAZA♥ said...

samala cam akak pun, masuk ofis tepat2 waktu aje

Lynn Hamzah said...

mamasyaza : huhuhuhu...nak kena ubah cara kita nie kak...kena awal sket masuk kerja tu...

::NureeN:: said...

hehehe... mana tau betoi2 kang hehehhe...
awainya smpi opis, nureen paling awaipon 8.15 & sgt2 jarang slalunya 8.30 ke pkl 9 baru smpi opis hehehe
sbb tue slalu blk lmbt ngan keja yg byk n msk pon lmbt :P

Lynn Hamzah said...

nureen : uiiisssshhh...x baik tau...nureen masuk kerja jam brp sebenarnya...mcm lynn memang masuk kul 8.00 pagi...

Zura Zue said...

dulu pun kena tegur dgn bos sbb selalu smpai ngam2...hehe..tp skrg dh awal sikit..

Lynn Hamzah said...

zura zue : owh yer ker...memang kena sampai awal sket kan...x ler terkejar2 sangat...

ieda said...

kadang2 bila awal rasa bangga lak kan ;)

kayzie said...

kompius ni nape 2011?hehee..pg2 kecoh ngn 2hero..sll thumbprint ngam2 jek kul7.59..hehehe

Lynn Hamzah said...

ieda : betul betul betul...hahahaha...

Lynn Hamzah said...

kayzie : sama la kita...tu bila awal pagi nie big boss tegur...

mekchu said...

kalau mekchu jadi boss kan akan ckp mcm ni "hi lynn, dah nak appraisal baru nak datang awal ye" hihihi..

Qhaifa Nur said...

kat opis ni x ada punchkad...lega kalau datang awal...

Lynn Hamzah said...

mekchu : nasib baik bukan mekchu yang jadi boss...hahahaha...

Lynn Hamzah said...

Qhaifa Nur : tu lagi syok...

munna said...

ofis munna pun takde punch card tu semua..... tapi masuk mmg ngam2 pukul 9

Lynn Hamzah said...

munna : owh bestnyer x der punch card...

Sue-Rya Qistina said...

saya sampai office kul 7.20 pagi, msk 8 pagi. tapi saje dtg awal sbb nak elak jalan jammed. hehehe

saya dtg balas kunjungan. salam kenal juga :)

www.suriaqistina.blogspot.com

aanie said...

sy skrg selalu lmbt...tp big bos x tego lagi..takut jugak kena tegur..huhu..

Lynn Hamzah said...

Sue-Rya Qistina : awalnya awak sampai...betul tu...dtg awal sebab nak elakkan jammed ek...kat jb nie kadang2 tak dapat nak dijangka...keluar awal pun kadang2 leh lewat gak...huhuhu...

Lynn Hamzah said...

aanie : itu la tu...kalau kena tegur dengan big boss mahu ketaq semacam...

sweetmama@eija zaquanziqry said...

time cuti sekolah ni lega la sikit jln kurang jammed kan, eija pun selalu jerk dtg ngam2, dlm sebulan mesti ada jgk yg lewat..huhu

Mr n Mrs Zaidi said...

sis hujung tahun 2011 ker 2012?? hihiih...salam perkenalan..

Emy Omar said...

Takpe nanti 2013 awak sampai lagi awal dari bos ke kan..hihihi

Lynn Hamzah said...

sweetmama@ieja : itu la tu...cuti sekolah lengang sket jalan raya nie...

Lynn Hamzah said...

mr n mrs zaidi : ehhhh...silap ker? x perasan plak...huhuhu...

Lynn Hamzah said...

Emy Omar : harap-harap mcm gitu la...

Papa Mifz said...

PM sendiri sangat titik berat kan attendance...attandace melambangkan kualiti kerja seseorang pekerja itu...

Nad @ MamaZN said...

Bleh jadikan azam utk thn dpn? Ngee ~ =)