November 30, 2012

Melaka Wonderland, Bukit Gambang Resort atau Hello Kitty Town

Salam ceria untuk semua...Dah hari Jumaat kan...Sekejap jer masa berlalu...Pejam celik pejam celik dah 32 minggu dah usia kandungan Lynn...Tinggal 8 minggu jer nak sampaikan ke Due Date anak ketiga Lynn dan Mr. Hubby...Semakin hari semakin kuat debarannya...Huhuhu...Dalam pada masa yang sama x sabar juga menantikan kehadiran anak ketiga kami...

Hari nie Lynn nak minta pendapat korang semua...Asyik minta pendapat jer kan Mak Yong Lynn nie...Mr. Hubby pagi tadi dah ada menyebut nak bawa kitorang sekeluarga berjalan-jalan weekend nie...Means esok dan lusa la...Nie sebagai reward kena tinggal 2 hari waktu Mr. Hubby out station pada hari Rabu dan Khamis...Dan reward juga untuk Qistina yang dapat Full A waktu exam yang lepas...(Gantikan dulu sebab nak tunggu mama bersalin baru ke Legoland)

Mr. Hubby duk menyebut nak bawa anak-anak ke Melaka Wonderland...Tapi Mak Yong Lynn lebih teruja nak ke Bukit Gambang Resort...Mr. Hubby dah suruh buat kira-kira...Tengok yang mana lebih okey...Amek kira masa perjalanan dan kos yang lain-lain juga...Tapi entah macam mana dalam masa memikirkan yang mana nak dipilih antara Melaka Wonderland atau Bukit Gambang Resort, timbul pula keinginan nak ke Hello Kitty Town di Puteri Harbour...

Huhuhuhuhuh...Sekarang nie nak bagi reward kat saper? Kat Qistina atau kat mamanyer yer?  Hahahahahaha...

Cuba korang pilih yang mana satu berbaloi nak pergi...

a.  Melaka (Melaka Wonderland dan Zoo Melaka) - Stay 1 malam di Melaka...Perjalanan dari JB lebih kurang 3 jam....RM650.00...
b.  Pahang (Bukit Gambang Resort) - Stay 1 malam di Bukit Gambang atau Kuantan...Perjalanan dari JB lebih kurang 5 jam lebih...RM600.00...
c.  Hello Kitty Town (Cover 2 park terus) - RM255.00 untuk tiket 3 orang...Minyak dan tol jimat sebab kat JB jer...Penginapan tak yah...Balik hari jer...

20 comments:

Sue-Rya Qistina said...

If nak jimat, better pegi Hello Kitty Town je. xde la penat sgt. coz lyn tgh sarat dah tu. ape pun, semoga percutian berjln dgn lancar ye :)

ieda said...

hurmm kalau pikir jimat dan utk anak2 .. baik ke Hello Kitty Town tu .. since reward for the little one kan ... ;)

tapi kalau nak rasa travel , jom ke gambang ! .. x rugi .. ;))

::NureeN:: said...

mmm klau nk jimat & risau keselamatan better g hello kitty sbbnye lynn kan dh sarat nk jln jauh2 tu risau gak kan..
32minggu klau nureen 36mgu dh get ready sbb sllau msk ja 37minggu dh bersalin.. so mmg x kan jln jauh2 la...
klau rasa masih kuat & ada stamina pegi melaka sbb juz 3jam ja kan.. tp skrg ni musim cuti sekolah, takot plak jln jem, kang klau jem sure yg 3 jam dai 4 5 6 jam kan hehehe

Lynn Hamzah said...

Sue-Rya Qistina : erm, betul tu...dah sarat dah nie...

Lynn Hamzah said...

ieda : memang teringin sangat nak ke Bukit Gambang...tp duk fikirkan tengah sarat nie takut apa2 terjadi jer kat sana nanti...huhuhuhu...

Lynn Hamzah said...

Nureen : lynn pun selalu bersalin awal...itu yang duk terfikir kalau nak berjalan jauh2 tu...melaka memang jammed kan time cuti sekolah nie...jenuh gak nak melayan jammed nanti...

munna said...

munna tak pernah pergi hello kitty.. tapi kalau melaka wonderland dan gamabg dah pernah pergi.. kos lebih kurang sama je kan... tapi lebaik baik ke Gambang sebab kat sana tempat dia ok sikit... kat melaka tempat baru banyak tempat yang terdedah ... pokok2 kurang jadi kalau panas mmg tak selesa kat sana sebab tak banyak tempat berteduh....

SYANI said...

Larat lagi ke nak jalan jauh2?. Kalau saya pegi Hello Kitty Town je.. Kasi anak2 happy.

Nory Zoulkefle said...

hello kitty tu dkat Legoland ke?? nory baru taw ni...hehe

annur kardashian said...

HK town better kot. pegi jauh2 buat penat mak buyung je. bukit gambang nt bawak baby baru sekali je nt. HK town tu best. enjoy pun enjoy. comel comel je kat situ :)

Lynn Hamzah said...

munna : lynn dah pernah pergi melaka wonderland...memang best...dan ada attraction yang baru...gambang n hello kitty town lum pernah gie lagi...

Lynn Hamzah said...

syani : itu la tu syani...sebelum pergi memang excited jer...takut dalam perjalanan nanti dah penat...

Lynn Hamzah said...

nory zoulkefle : dekat sangat tapi bukan satu tempat yang sama...indoor theme park...

Lynn Hamzah said...

annur kardashian : ambboooi nama ko...kelas dik...mak buyung x sure lagi larat ke tidak nak jalan2 jauh nie...annur dah pernah pergi HK town ker?

Mimie said...

kalo nk save bajet better gi hello kitty town tuh

~MommyAida~ said...

hurm bg aida kan..aida vote for Bukit Gambang kot!!sbb qistina kan nak main air, kat Hello Kitty tu takde air..nanti dia tak best pulak...Melaka Wonderland, takde idea..pg bukit gambang la lynn..cheh mcm aida plak yg nk pg kan..

dyea irdina said...

alahai lama dyea x berblog...n blog walking baru tau lin pregnant lg..tahniah arap dpat boy plak ya

Papa Mifz said...

kalau dari segi kos pilih la C...:)

rostina76 said...

salam lynn...kalau ikut pandangan kros better Hello kitty land gak sebab faktor kesihatan lynn, masa & kos...kalau lynn dah selamat bersalin boleh le jalan2 jauh ke bkt gambang & better cuti lama skit atleast 3 hari, 2 mlm....baru berbaloi. hehe btw kros berminat gak nak tau pasal hello kitty land tu (tak pernah pergi). yg lagi 2 lokasi dah pergi. hehe!!!aci tak suruh lynn pergi dulu & update

Nad @ MamaZN said...

Ala, baru nk cadangkan p lotus desaru tu.. Hehe