November 27, 2012

Janji Dengan Qistina Masih Tak Tertunai Lagi

Salam pagi Selasa...Alahai...Kesiannya dengan anak yang sorang nie...Ingat lagi tak korang dengan janji yang dibuat oleh Mr. Hubby kalau Qistina dapat semua A dalam exam hujung tahun dia? Huhuhuhu...Janji nak bawa ke LEGOLAND tu la...Tapi Qistina dah request nak ke Waterpark jer sebab dia tahu mama dia preggy...Jadi membazir jer kalau pergi sekarang nie...Mama dia bukan leh renyah sangat pun...Ini kan pula nak berjimba-jimba kat LEGOLAND tu...

Sepatutnya weekend lepas kitorang ke BUKIT GAMBANG tapi program tu tak dapat dilaksanakan...Dan Mr. Hubby berbunyik lagi waktu on da way balik ke JB ahad lepas...Entah bila la dapat tunaikan janji nak bawa Qistina ke waterpark tu...Sedih jer bunyinya...Sebab kitorang tahu Qistina berusaha untuk dapatkan A dan dengan harapan papa dan mama dia bawa berjalan-jalan cuti sekolah nie...Huhuhuhuhu...Tapi kami berdua masih belum bekesempatan nak bawa dia bercuti ke BUKIT GAMBANG tu...

Agaknya program-program macam nie tak yah susah-susah nak rancang kut...Kalau ada masa terluang jer terus jer la pergi bawa anak-anak ke BUKIT GAMBANG tu nanti...Betul tak?  Mudah-mudahan ALLAH S.W.T membuka ruang kepada kami berdua untuk memilih tarikh yang sesuai untuk bawa anak-anak ke BUKIT GAMBANG sewaktu cuti sekolah nie nanti...Insyaallah...


Tidak tergambar betapa cerianya wajah anak-anak kesayangan bila kami bawa mereka berdua berjalan...

28 comments:

bspotgurl said...

cuti-cuti memang best

Lynn Hamzah said...

bspotgurl : memang best pun tapi x berkesempatan lagi ni...huhuhuh...

mimie said...

anak2 klu dpt bwk kat tempat dekat2 pun derang seronok jer...janji bley enjoy...lynn dok JB kan? bwklah pegi hello kittyland tu...since anak2 lynn pompuan semuanye.. :)

Sue-Rya Qistina said...

sama la ngan anak2 saya. seronok kalau bwk diorg g jalan2. tapi msh belum berkesempatan nak bercuti2 lg

~MommyAida~ said...

Alahai siannya qistina tak dapat pegi mandi manda lagi...takpe, insyaALLAH kalo ade masa yang terluang, cepat2 pg ye Lynn..kesian anak2 dok teringat janji yang kita buat..

Lynn Hamzah said...

mimie : memang nak bawa ke hello kitty land tu...tp mama diorang nie tgh sarat kan skrg nie...ingatnya lepas bersalin nanti baru nak bawa ke sana...

Lynn Hamzah said...

Sue-Rya Qistina : itu la tu...kena juga cari masa bawa anak-anak berjalan cuti sekolah nie...

Lynn Hamzah said...

MommyAida : betul tu aida...ingat kalau ada masa terluang minggu nie boleh la pergi...pergi sabtu balik ahad...stay semalam jer...

Nad @ MamaZN said...

Ksian qistina..
Takpe, insya-Allah, akan ada masanya nnt

lizz said...

bestnyer cuti2 kan...

♥cikmOt♥ said...

kalu janji dengan anak anak, harus ditepati ...klu idak selagi boleh derang mengungkit kan

are_lin@yu said...

comelnya anak2 akak ;-)

::NureeN:: said...

betul tue...
kadang2 nureen x suka rancang sbb slalu ja x jd huuu bila x jd kita yg emo lebih kan hehehe

lieyalatif said...

setuju jugak kak...baik pi main air...seronok sikit..akak pun takde laa renyah2 sbb just duduk n pantau anak2 main air....akak pun dah sarat sgt tu kan....

PinkUmmi said...

sy pun teringin nak bwk anak anak dtg sini tp asyik tertangguh aje

Zura Zue said...

alahai siannye...tunaikanlah impian dia..nti dia hampa...

wahida said...

takpe, InsyaAllah sampai jugak ke Legoland tu...semoga semuanya dipermudahkan hendaknya...amin....

munna said...

alahai sianny Qistina .... takpe cuti panjang lagi.. insyaallah mesti sampai juga kat gambang nanti....

Lynn Hamzah said...

Nad : yer...insyaallah ada rezeki sampai tu nanti...

Lynn Hamzah said...

lizz : memang best...tp still x dpt bawa lagi qistina n qaleesya berjalan...

Lynn Hamzah said...

cikmot : memang betul tu...nie tgh cari masa la nie nak tunaikan janji tu...huhuhu...

Lynn Hamzah said...

are_lin@yu : tima kaceh...

Lynn Hamzah said...

nureen : setuju sgt...kalau boleh x nak rancang biar tak frust...hehehe...

Lynn Hamzah said...

lieya latif : itu la tu lieya...kena bawa juga sebelum bersalin nie...kesian kat dia...

Lynn Hamzah said...

PinkUmmi : sama jer kes kita nie kan...huhuhuh...

Lynn Hamzah said...

Zura Zue : memang nak tunaikan...insyaallah waktu cuti sekolah nie juga...

Lynn Hamzah said...

wahida : legoland insyaallah tahun depan...tp cuti sekolah nie nak ke bukit gambang dulu...

Lynn Hamzah said...

munna : insyaallah ada rezeki dan masa yang perfect kitorang sampai juga ke bukit gambang tu...