November 12, 2012

Graduation Day Tadika Ixora Ria 2012

Salam ceria dan salam bercuti untuk kamu-kamu yang amek cuti...Tentu seronok sakan ek masing-masing berjimba ngan family...Lynn dan Mr. Hubby tak amek cuti pun hari nie...Lagipun kitorang x der merancang nak ke mana-mana pun minggu nie...Kalau amek cuti pun dah hujung November nanti dan pertengahan Disember...


Last Saturday Tadika Ixora Ria buat Graduation Day...Nie dah masuk tahun ketiga Qistina di Tadika Ixora Ria...Tapi tetap juga belum sampai masa untuk graduate...Yer la...Anakku itu baru jer berusia 5 tahun kan...Kalau graduate pun tahun depan ler...Hehehehehe...Tapi every year Qistina tidak pernah miss daripada membuat persembahan...Tahun 2010 Qistina perform Belly Cha Cha...Tahun 2011 plak Qistina perform Chinese Dance...Dan this year, Qistina bergelek plak dengan Goyang Bali...

Tunggu punya tunggu turn Qistina sangat la lambat...Kalau ikutkan jadual macam performance yang ke6 atau ke7 la gitu...Huhuhuhu...Jenuh lor menunggu...Jadinya kitorang tengok ler performance anak-anak yang lain...

 This year ada Kuda Kepang...Persembahan nie daripada group K2...Anak-anak nie semuanya graduate le tahun nie...Next year dah sekolah la...

 Yang nie performance daripada anak-anak daripada group N1 kut...Umur lebih kurang 3 - 4 tahun...Sangat-sangat adorable okey...

Korang tengok arr diorang nyer lentik tu...Minat betul Lynn tengok yang baju pink tu berjoget...Comey giler...

Dari pagi duk mencuba nak upload video tapi tak lepas-lepas...Tension betul Mak Yong Lynn hari nie...Huhuhuhuh...Jadinya entry hari nie hanya dapat tepek gambar anak-anak yang comey nie la yer...

Sepanjang malam tu Lynn tak gie pun tengok preparation Qistina...Bukan apa tak nak ganggu teacher-teacher dia buat kerja...Jadi memang surprise lor bila tengok aksi anak dara kesayangan kami muncul di atas pentas...Huhuhuhuhu...Dah macam retis youuu...








 Haaaa...Macam retis x?  Kelas ko...Mama pun tak der menari macam gini waktu tadika dulu...Huhuhuhuhu...Qistina memang every year buat performance dan kitorang mama dan papanya x pernah menghalang dia terlibat dengan aktiviti macam nie sebab performance Qistina dalam pelajaran pun okey...Kata Mr. Hubby biarlah Qistina joint aktiviti macam nie supaya dia tak rasa takut bila dah besar nanti dan yakin untuk buat persembahan di depan orang ramai...

Zaman sekarang nie nak masuk belajar kat universiti pun nak kena attend interview kan...Bukan setakat nak interview kerja jer...Nanti mana tahu nak kena buat Public Speaking ker...Tak ler rasa segan sangat sebab pengalaman berdepan dengan orang ramai tu dah ada...Jangan jadi macam mama dia...Selalu organize program sana sini tapi bila suruh bercakap depan orang alahai boleh tergagap2...Jenuh...Papa jer dah makin terror Public Speaking sekarang nie sebab dah jadi Pengurus Hal Ehwal Korporat...Hehehehehe...Tu yang Papa dia support jer bila anak dia masuk performance gini...

 Bergambar kenangan dengan anak-anak...Qaleesya yang berpeluh sakan malam tu...Asyik ke sana ke sini...

 Posing ala-ala retis sket...Hahahahaha...

Lynn akan sedaya upaya usaha untuk upload video Qistina menari nie...Semoga line internet kat office nie clear la yer...Supaya senang sket video tu diupload...Huhuhuhu...

9 comments:

Azlina bt. Azis said...

nak pinjam rambut boleh hehe

~MommyAida~ said...

Alahai comeinya qis...kanak-kanak2 lain pn sangat pandai menari n cute2 gitu...

Lynn Hamzah said...

azlina bt azis : boleh2...nanti lynn cakap dengan teacher qistina...hahaha...

Lynn Hamzah said...

MommyAida : tq...tq...kanak-kanak nie memang sangat cute bila menari...geram tengok...

munna said...
This comment has been removed by the author.
munna said...

meriahnya.... pose yg last tu dah ada gaya retis

Lynn Hamzah said...

munna : huhuhu...harap x jadi retis ler...posing jer tak per...

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

rambut Qis yang mahal tu!!

so sweet...

nurul huda jumri said...

comey nye..
*mintak pinjam rambut qistina bley? hehe