October 10, 2012

Teringin Briyani La Plak

Haloooooo...Hari nie entah kenapa tiba-tiba teringin nak makan Briyani...Huhuhuhuh...Selalunya makan Briyani kat Restoran Bariani Power di Taman Soga, Batu Pahat nun...


Tapi jauh sangat kan...Lynn dah pun sms Mr. Hubby...Bagitahu nak makan Briyani...Mr. Hubby balas sms kalau nak yang best kat Batu Pahat ler...Huhuhuhuh...Nampak gayanya ke Batu Pahat juga la nanti makan Briyani...Paling awal Sabtu nie la kitorang pergi...Kena gie awal sket la kut...Dalam kul 12 tengahari dah kena ada kat sana...Sebab setiap kali datang Mr. Hubby comfirm tak dapat makan Briyani Kambing...Sold Out...

Agaknya kat JB nie ada ke port Briyani yang best2? 

14 comments:

Lia said...

briayani kat johor mmg sedap kan. lia penah mkn kat muar dulu.. adoii terliur sudah.. hehe :)

Lynn Hamzah said...

hehehehe...memang betul tu lia...yang best rasanya di johor jer...kat tempat lain x pernah lak jumpa yang best...

Izan Ishak said...

dah lama juga tak makan briyani... adehhh... lapar trus~

Kella said...

wah.. datang sini makan nasi beriyani... =)

Lynn Hamzah said...

izan ishak : yang dekat sana pun dah lama x makan ek...inikan pula lynn yang jauh di jb nie...

Lynn Hamzah said...

kella : lum dapat makan lagi nie...huhuhuh...

Zura said...

kalau kat area KL selangor nie byk je...ade yg masuk JJCM pun ade..

Lynn Hamzah said...

hehehehe...KL selangor memang banyak...tp nak cari yg area JB nie...

Lily@MamaZaraZareef said...

lama sangat2 dah tk makan kat kedai briyani power tuh..bertahun2 kot..=p..slalu layan nasi briyani time kenduri kawen jekla..org2 kg batu pahat kan sume terer2 masak briyani..tk payah pi makan kat kedai mkn kat kampung pon best giler..hehehehe

Lynn Hamzah said...

betul tu lily...tp skrg nie x der jemputan kenduri kawen pun...kalau nak makan juga kena la gie bariani power sabtu nie...order jer...

:: Mrs.SyahNia :: said...

ohhh ibu mngandung teringin kene cari smpai dpt tu kak ;))

ain skang dah 26mggu pgnant..akk tke care yea..

lizz said...

salam...saya kalo makan briani mesti mengantuk lepas tu....

inche ilham said...

Slm..beriani dkt tmbak batu pahat pun sedap gak..

Anonymous said...

dekat office kita ni pun ada tempat yang best kat Shahab apa ntah nama dia. Jalan nak ke HSI
tanya kak sidah ali