October 5, 2012

Tentang Anak-Anak Kesayangan

Salam petang Jumaat...Esok dah cuti ek...Sekejap jer masa berlalu...Huhuhuhu...Hari esok dan lusa kitorang tak pasti lagi apa aktiviti kitorang sekeluarga...Tapi yang pentingnya dah tentu la menghabiskan masa yang berkualiti bersama anak-anak kesayangan kami berdua...Hehehehehe...Teragak macam nak bawa anak-anak ke Zoo Johor tapi tengoklah nanti pada keaadaan...

Lagipun Qaleesya tak sihat sangat nie...Batuk dan selsema...Dah masuk 2 hari dah...Semalam petang dah bawa Qaleesya ke klinik...Doc suruh amek gas...Sebab lendir kat dalam paru-paru dia dah pekat...Jadi itu yang menyebabkan si kecik tu susah sket nak bernafas...Lepas jer amek gas tu Qaleesya dah makin aktif...Hehehehe...Doc pun tengok ada perubahan...Hope Qaleesya makin sembuh la yer...

Next month dah exam hujung tahun untuk Qistina...Sekarang nie tengah dok pulun mengajar anak dara nie setiap malam...Lynn atau Mr. Hubby akan pastikan dia ada buat latihan matematik, latihan bahasa melayu, mewarna atau melukis...Walaupun cuma buat soalan yang simple-simple kami pastikan Qistina akan ada buat revision setiap hari...Insyaallah weekend nie nak bawa Qistina ke Harris, Tebrau City atau pun Kedai Buku Badan, Angsana...Nak mencari buku suku kata untuk dia...Dan kalau ada beberapa buku latihan...

Next year dah masuk 6 tahun...Harapan Lynn dan Mr. Hubby biarlah Qistina boleh membaca sebelum dia masuk Sekolah Rendah...Huhuhuhu...Berdebar betul bila mengenangkan anak yang sorang nie dah nak bersekolah rendah tak lama lagi...Entah macam mana la gayanya nanti yer...Sekejap jer masa berlalu kan...Sedar-sedar anak dah nak masuk 3 pun...Yang sulung tak lama lagi nak bersekolah rendah dah...Nanti Qaleesya plak akan menyusul...

Erm, okey la...Insyaallah kalau ada masa Lynn akan update weekend nie...Walaupun dah ada Tab tapi malas jer nak update blog bila kat rumah...Biasalah...Dah macam-macam kerja nak kena buat kat rumah tu kan...Tu yang tak malas nak update blog bila weekend nie...Hehehehe...Nie tepek sekeping gambar anak-anak kesayangan Lynn dan Mr. Hubby untuk tatapan korang semua...Take care semua...Happy weekend yer uuu alllsss...


6 comments:

Lia said...

betoi tu kan.. anak2 makin membesar kita yg berdebar kan... anak lia tahun depan dah masuk sek ren darjah 1.. kejap aja masa berlalu.. harap2 kita boleh beri yg terbaik utk anak2 kita..

munna said...

salam lynn...dah lama tak singgah sini rupanya lynn preggy anak ketiga ye.... tahniah rezeki dari Allah

Lynn Hamzah said...

betul tu lia...semoga kita dapat berkan yang terbaik untuk anak2 kita...insyaallah...

Lynn Hamzah said...

salam munna...thanks a lot...memang rezeki dari allah s.w.t...syukran...

Izan Ishak said...

samalah ngan izan ni lynn. masa abg muhaimin nak masuk drjh 1 dulu kurang berdebar sket. tapi part abg naufal ni debarnya lain mcm plak. thn depan dia darjah 1, twins plak 6 thn. berderet2 gitu. pening jugak maknya ni haa...

izan doakan yg terbaik buat lynn n anak2 ye~

Lynn Hamzah said...

terima kasih izan...anak-anak izan rapat jugak kan...lynn nanti qaleesya n adiknya yang rapat...huhuhuh...moga dipermudahkan segala urusan...insyaallah...