October 3, 2012

Sistem Touch n Go Yang Hampeh di Plaza Tol Kempas

Salam bismillah...Walaupun mood tengah meluap-luap marah sekarang nie tapi nak tak nak kena cool juga...Sebabnya bukan apa...Takut nanti kang sampai ke petang masih begini juga moodnya...Huhuhuhu...

Tengok dari topik tentu korang dah boleh agak apa yang Lynn nak taipkan dalam entry kali nie...Fine dah 2 hari Lynn punch kad jam 8.01 pagi...Kalau punch kad time macam gitu dah tentu la tanpa niat nak datang lewat kan...Tak kan la sajer-sajer nak terhegeh-hegeh kat jalan raya tu semata-mata nak punch kad jam 8.01 pagi...

Kelewatan 1 minit nie semuanya disebabkan sistem touch n go kat Plaza Tol kempas yang sangat hampeh...Huhuhu...Plaza Tol Kempas tu sediakan 3 lane untuk touch n go tapi yang berfungsi cuma 1 lane jer...Dah tentu la kerete berduyun-duyun bersusun menunggu giliran kan...Sebelum nie pun Lynn perhatikan cuma 2 lane jer yang dibuka...Ada masalah ker kalau diorang nak buka ketiga-tiga lane tu untuk kegunaan pengguna lebuhraya macam kitorang nie...


Cehhhh...Poyos jer kan...Life in the fast lane...Memang arr poyos...

Sepatutnya pada waktu puncak macam pagi dan petang balik kerja tu biarlah ketiga-tiga lane tu berfungsi...Pengguna dah tentu la berpuas hati kalau kesemua lane tu berfungsi...Nie dah ler sakit hati kena beratur panjang then tengok plak lane yang berfungsi cuma 1 jer...Memang menambahkan geram jer...Pihak pengurusan Plaza Tol Kempas memang kena lebih alert la dalam perkara nie...

Kalau boleh Lynn nak buat aduan bertulis kepada pihak Plus berkaitan perkara nie...Tapi dah tentu la tak der respon kan...Biasalah...Tapi kalau dibiarkan apa plak nak jadi nanti...Tak kan tiap-tiap hari nak datang lewat...Huhuhuhu...Mr. Hubby dah berbunyi nak beli Smart Tag...Bila dah terkena macam nie rasa macam satu keperluan pula Smart Tag tu...

 Okey la...Cukup la luahan hati untuk pagi nie...Next entry Lynn akan update pasal check up semalam yer...Take care semua...

5 comments:

Lily@MamaZaraZareef said...

kalau line tunai pjg, dah biasa n leh terima. Tp kalau tng yg panjang,kompem sakit ati kan. rasa sia2 ada kad tng tu. Huhuhu

Lynn Hamzah said...

huhuhu...itu la pasal...

Anonymous said...

I do acсept as tгuе ωith all thе conceptѕ уοu have introduced for your pοѕt.
Theу are really cοnvіncing anԁ
will certainly work. Still, thе postѕ are tоo briеf
for beginners. Cοuld you please extend them a bit frοm subsequent
time? Τhanκ you for the post.

Here iѕ my blog post ... iphone repair malaysia

Anonymous said...

Wе're a group of volunteers and opening a new scheme in our community. Your website provided us with valuable info to work on. You have done a formidable job and our whole community will be grateful to you.

Also visit my page: ipad repair damansara

Anonymous said...

Hey there! Do you knoω if theу makе anу plugins to safеguаrԁ agaіnst haсkers?
Ι'm kinda paranoid about losing everything I've wοrked
harԁ on. Any tips?

mу weblog :: wiredtree review