October 16, 2012

Semua Ibu Bapa Nak Yang Terbaik Untuk Anak-Anak Mereka

Assalamualaikum dan salam ceria untuk semua pembaca blog yang Lynn sayang ketat-ketat...Semalam x der entry sebab Lynn outstation ke Sri Medan, Batu Pahat...Ada Konvensyen K.I.K dan Hari Inovasi LPP Negeri Johor...Bukan x leh nak update blog waktu kat sana tapi keadaan tidak mengizinkan la...

 Banyak yang nak dicoretkan sebenarnya...Tapi mood nak menaip entry panjang lebar tak berapa nak ada hari nie...Huhuhu...Lagipun orang kata kalau terlalu emosi sangat boleh membinasakan diri...Jadi cukup la dengan isu-isu penting jer yang Lynn taip kat sini..

Qistina tengah exam hujung tahun sepanjang minggu nie...Persiapan untuk exam nie telah Lynn dan Mr. Hubby buat dari awal bulan Oktober lagi...Setiap malam buat revision dan latihan bersama dengan Qistina... 

Dan exam pada hari pertama semalam tak mengikut jadual yang telah diagihkan sebelum nie...Sentap Mak Yong Lynn sebab malam Ahad tu dah bantu Qistina revise paper untuk exam hari Isnin... 

Duk terfikir macam mana la kaedah KSSR yang digunakan di semua sekolah rendah sekarang nie...2014 nanti Qistina akan masuk ke Darjah 1...Jadi persediaan rapi dari sekarang nie perlu dibuat...Persediaan nie bukan untuk Qistina jer tapi untuk Lynn dan Mr. Hubby juga... 

Qaleesya dah pandai mengigit sekarang nie...Huhuhuh...Abes semua orang nak dikokangnya...Alahai anak ku...Jangan dikokang anak orang lain udah ler...Risau hati nie dibuatnya bila tengok dia mengigit Papa dia...Mama dan kakak Qistina pun kadang-kadang terkena gak tempias gigit mengigit nie...

 Haaaa...Itu cuma sebahagian jer...Ada sebahagian lagi yang dipendam...Tak dapat rasanya nak luahkan semuanya kat sini...Nanti kalau dah terbuka pintu hati nak luahkan akan terluah juga semuanya...Tapi selagi masih boleh dipendam mari la bersama-sama perap perasaan tu biar jadi pekasam kat dalam hati nie...Huwarrrrrggghhh...

Untuk Qistina anak kesayangan Mama dan Papa, Mama dan Papa sentiasa mendoakan yang terbaik untuk Qistina...Semoga Qistina peroleh kejayaan dunia dan akhirat yer nak...Exam yang berlangsung sepanjang minggu nie Mama dan Papa yakin Qistina dapat lakukan yang terbaik...Semoga ALLAH permudahkan segala urusan yer nak...

Untuk Qaleesya please jangan gigit-gigit yer sayang...Risau plak mama kalau aktiviti gigit mengigit nie makin berleluasa...Sebab next Januari Qaleesya dah ada adik...Kang x pasal-pasal baby pula yang kena gigit sebab Qaleesya geram sangat...Huhuhuhu...

8 comments:

munna said...

good luck buat Qistina....

Cik Ina Do Do Cheng said...

salam Lynn



good luck buat Qistina , salute ngan lynn rajin buat preparation untuk anak menghadapi exam.

Qaseeh Tolia said...

Semua Benda nak kena tengokkan? Luqman pun tengah exam skrg..biasala watak utama mengajar dan buat revision maknyer la..abah balik Luqman dah baca buku?? Tapi faham Abah busy mencari nafkah utk family, ibu busy sikit-sikit..He.he

Lynn Hamzah said...

cik ina do do cheng : salam kak...terima kasih...memang kena bagi perhatian supaya dapat membantu dia...

Lynn Hamzah said...

qaseeh tolia : betul tu...watak utama mengajar memang maknya...hehehehe...skrg memang tgh minggu exam la...moga semua anak-anak dapat jawab exam dengan sempurna...

Lynn Hamzah said...

munna : thanls a lot...boleh tertinggal plak komen utk munna...hehehehe...sorry yer...

Izan Ishak said...

nmpknya izan pun ken astudy apa tu KSSR sbb thn depan naufal masuk drjh 1. berdebar juga ni...benda baru kan~

Lynn Hamzah said...

izan ishak : memang kena study...bukan anak jer yang berdebar...mak bapak pun sama juga...