October 22, 2012

Selesai Sudah Urusan

Morning you alllllsss...Sihat ker? Alhamdulillah kami sekeluarga sihat-sihat sokmo hari nie...Weekend lepas banyak habiskan masa kat rumah jer...Walaupun gaji dah ada pada hari Sabtu tu tapi mood nak kuar x ler meluap-luap sangat...Petang Sabtu tu kuar ke Jusco melayankan anak-anak...Sambil tu gie membeli barang-barang dapur sket...

Malam Sabtu tu dah tentu la melayankan Final Piala Malaysia...Beria-ia Mr. Hubby menyokong pasukan ATM sebab ada si kembar tu...Tapi x der rezeki nak menang kan...Lynn memang x amek pot sebab dua-dua team bukan team pilihan...Jadi duk layankan Qaleesya jer kat dalam bilik...Hehehehehe...

Ahad pagi seawal jam 9.30 pagi kitorang dah kuar rumah...Gie sarapan kat Restoran ZZ Sup Tulang...Then lepas tu gie Plaza Angsana...Cari sehelai dress untuk anak-anak di Boutique Poney...Nak raya minggu nie jadi beli la sehelai dress untuk Qistina dan Qaleesya...Gie beli juga buku-buku bacaan untuk Qistina...Sempat bertembung dengan jiran kitorang dan balik pun bersaing juga...Hehehehe...

Pagi nie seawal pagi Lynn dah uruskan dulu payment-payment yang patut dibuat...Gaji kan dah masuk Sabtu lepas...Memang dah jadi tanngungjawab Lynn untuk uruskan pembayaran bil-bil, bayaran loan kereta, bayaran kredit kad, tabungan untuk anak-anak dan akaun bersama Lynn & Mr. Hubby...Korang jangan confius plak yer...Uruskan payment bukan bermaksud semuanya dibayar guna akaun Lynn tau...Untuk yang besar macam loan kereta dah tentu la guna akaun Mr. Hubby...Kredit kad pun guna akaun masing-masing...Semua urusan menggunakan cik Sotong CIMBCLICKS yer...Memang sangat lancar dan menyenangkan...Hehehehe...


Syukur Alhamdulillah...Memang rasa lega sangat bila dah uruskan semua pembayaran...Sebab Rabu nie dah nak balik kampung untuk sambutan Hari Raya Aidiladha...Jadi tak der la payment yang tertunggak nanti...Bank pun dah tentu x sibuk2 nak call lagi tanya pasal payment itu dan ini...

Insyaallah next week dah 7 bulan usia kandungan Lynn...Mr. Hubby cakap boleh ler buat persiapan beli barang-barang baby...Rasanya x banyak sangat barang yang perlu dibeli sebab baju-baju, barut, bedung Qaleesya semua masih boleh dipakai...Jadi just tambah sket-sket jer...Haaa...Lagi satu preparation pun x leh nak beria sangat sebab still x tahu gender baby...

Macam-macam andaian yang dibuat oleh kawan-kawan sepejabat dan saudara mara...Ada yang cakap baby girl ada yang cakap baby boy...Erm, x kisah la kan...Asalkan cukup sifat serta sempurna fizikal dan mental...Preggy kali nie memang jarang scan...Jarang jumpa doktor sebab setakat nie tak der masalah yang serius...Sangat-sangat bersyukur...Bleeding pun x der macam preggykan Qaleesya dulu...Dan Lynn memang berharap sangat dapat bersalin secara normal kali nie...Insyaallah...

Okey la...Nanti ada masa update lagi yer...Take care semua...

No comments: