October 24, 2012

Petang Ni Balik Kampung...Yeeeha

Salam ceria untuk semua...Hari ni dah pun hari Rabu kan...Disebabkan esok Lynn dan Mr. Hubby bercuti maka petang nie kami akan balik ke Negeri Sembilan...Last sekali balik pada kenduri 16 September yang lepas...Dah sebulan lebih juga la tak balik kampung nie...Sampaikan Qistina pun duk berkata..."Kenapa cuti kita tak balik kampung yer mama?" Padahal cuti weekend jer pun...Huhuhuhuh...

Jadi hari nie Lynn akan cabut balik setengah hari la kut...Dah signal awal-awal dah kat Cawangan Lynn...Nak balik awal hari nie...Diorang pun faham sebab nak balik kampung jadi x der hal ler...Janji isi jer form 4 jam tu...Tapi walaupun Lynn dapat balik half day Mr. Hubby belum tentu lagi dapat balik awal...Selalu jer ada kerja ad-hoc...Jadi tengok jer la nanti...Yang penting baju-baju dah pun dipacking dan dah siap disusun di ruang tamu pagi tadi...Hehehehe...Mood terlebih over nak balik kampung...

Tahun nie raya haji beraya di Negeri Sembilan...Kebetulan PIL buat ibadah qurban...MIL dah cakap lembu akan diqurbankan selepas solat Jumaat nanti...Jadi kitorang akan gerak balik ke Rawang lewat petang Jumaat atau malam tu...Stay kat Rawang sampai Ahad then baru balik ke Johor Bahru...

Nak balik kali nie agak berdebar juga sebab Qaleesya sekarang nie asyik tidur di dalam buai jer...Tak kira siang atau malam...Entah kenapa lepas jer raya hari tu dia nak tidur sentiasa dalam buai...Kat Negeri Sembilan memang x der masalah la sebab ada buai tapi kat Rawang tak der buai...Harap-harap sangat la Qaleesya tak meragam bila nak tidur nanti...Jenuh juga nanti nak melayan si kecik tu...

Balik kali nie juga bawa bekalan buku-buku Qistina...Walaupun exam dah habis tapi kena juga suruh Qistina belajar...Dapat 2 - 3 muka surat untuk satu buku latihan pun dah okey...At least dia tak ler lupa apa yang dia belajar...Nie Mr. Hubby dah tugaskan Lynn untuk buat jadual belajar Qistina...Kalau boleh setiap malam ada masa yang diperuntukkan untuk dia belajar...Tapi Lynn tak buat-buat lagi jadual tu...Sebabnya tak tahu nak merujuk kat saper...Ingat sekejap lagi nak google jer...Mana tahu dah ada blogger yang buat jadual belajar untuk anak-anak diorang...

Untuk semua kawan-kawan blogger yang travel balik kampung hari nie atau esok, Lynn doakan korang semua selamat sampai ke destinasi yer...Drive elok-elok tau...Jangan rushing-rushing dan berlumba-lumba...Salam Aidiladha untuk semua...Take care...

14 comments:

Princess Nur said...

semoga lynn dan keluarga selamat sampai ke destinasi.. hati2 dalam perjalanan ..

munna said...

selamat bercuti lynn ye... semoga selamat dlm perjalana....

lizz said...

seronoknyer balik kampung...(mood bersedi kali ni beraya ikut hubby)

lieyalatif said...

wahh ni betul2 excited nak lik kampung ni kak....lieyapun same gak...tp tak amik cuti pun...tgk le kalo esok rajin dtg keje...kalo tak cuti jek laa heheehe

hati2 dlm perjalanan kak...selamat hari raya haji....

Lynn Hamzah said...

Princess Nur : terima kasih...

Lynn Hamzah said...

munna : tq so much munna...

Lynn Hamzah said...

lizz : ishhh jangan ler sedih2...enjoy yer raya nanti...

Lynn Hamzah said...

lieya latif : akak amek cuti sebab nak bahagikan masa kasi adil...hehehe...ko pun sama yer...berhati-hati dalam perjalanan...

~MommyAida~ said...

Selamat balik kampung..hati-hati di jalan raya ye.. Selamat hari raya Aidiladha..

Tihara said...

as salam

sonot nye mod balik raya..selamat raya haji :)

aanie said...

salam aidiladha.....

best la ada form 4 jam...sy paling lama pun 2 jam je....huhu..sedih..

Papa Mifz said...

PM bali N9 esok...hehe

selamat hari rayo haji yo..:)

Izan Ishak said...

salam aidiladha ye lynn...

bestnya nak balik kg dah ye. kami balik esok ptg umah MIL, hubby masih keje halfday esok...

samalah ngan izan ni lynn, cuti2 ni pun nak kena suruh twins buat keje umah juga. tapi jadual mmg tak buat2 pun lagi.

wahida said...

dear, Rawang tu rumah sape? rawang kat mana?


selamat hari raya aidiladaha dear...