October 8, 2012

Citer Weekend Kitorang

Salam ceria...Apa khabar?  Lynn x berapa nak sihat la hari nie...Batuk dan selsema sejak semalam...Huhuhuhu...Tiba part batuk tu yang rasa perit sangat tekak nie...Mr. Hubby pun hadapi masalah yang sama gak...Begitu juga dengan Qistina...Cuma Qaleesya jer dah recover sket...Yang kami bertiga nie semuanya baru start...Hope semuanya okey cepat la...

Weekend baru nie ada juga berjalan-jalan...Sabtu petang kami ke Home Fair di Persada, Johor...Sama seperti konsep tahun-tahun lepas...Tak der apa sangat yang menarik...Perabut pun kalau nak beli better korang gie kedai perabut kat luar jer...Leh dapat banyak barang lagi daripada spend duit kat Home Fair tu...Kitorang cuma beli sponge mop jer...Sebab mop yang ada tu pun beli waktu Home Fair...Jadi dah comfirm sangat syarikat tu akan buka satu booth setiap kali Home Fair nie...

Lepas jer gie Home Fair kitorang duk melepak makan Steamboat kat Medan Steamboat Luton Van  Dataran Bandaraya Johor Bahru...Dah nama pun malam minggu kan...Memang ramai la yang datang makan kat situ...Tapi tempat duduk sentiasa ada...Dan malam tu just makan ringan-ringan jer sebab Mr. Hubby kata dia nak makan nasi bila balik rumah nanti...Gulai Telur Itik Masak Lemak Cili Api siang tadi masih ada katanya...

 (Gambar ihsan Mr. Google)

Then semalam kitorang kuar ke Harris Bookstore di AEON Tebrau City...Dah lama juga tak ke Harris nie...Dan kali nie pergi memang ada buku yang nak dibeli...Dah berjanji dengan anak-anak nak bawa diorang ke kedai buku...Maka semalam dah tertunai la janji dengan anak-anak terutama sekali Qistina...

Tujuan utama kitorang ke sana sebab nak belikan buku-buku bacaan dan aktiviti untuk Qistina...Selama nie Qistina di Tadika Ixora Ria menggunakan buku Bijak Baca untuk belajar membaca...Tapi Lynn dan Mr. Hubby perhatikan Qistina nie lambat sket dari segi pembacaan...Huhuhu...Jadi solutionnya kami berdua decide untuk beli buku tambahan untuk membantu Qistina membaca...Semoga semuanya dipermudahkan ALLAH S.W.T la yer...

Masuk jer Tebrau City memang kitorang terus menuju ke Harris Bookstore...Duk pergi kat area Pre-School...Cari buku-buku bacaan dan aktiviti...Dan untuk Qaleesya pun kitorang belikan juga buku...Buku gambar haiwan...Sebab dalam banyak2 buku itu la buku yang menarik minat dia...Huhuhuh...

 Habis buku kat rak tu dia selerakkan...Nak upload video tapi tak lepas2...Konon macam nak memilih la tu...Huhuhu...
Lepas jer membeli buku, kitorang terus gie makan kat Food Court...Then terus melepak kat kiosk Baskin Robbins...Mr. Hubby promise nak belanja ice cream jadi haruslah Mak Yong Lynn tuntut kan...Hahahahaha...Batuk-batuk pun kitorang pulun gak makan ice cream...Tima kaceh yer papa...

Sambil makan ice cream sambil tu melayan Qaleesya...Sambil tu juga posing-posing...Hehehehe...Bising betul mulut Qaleesya bila mengadap buku nie...

 Bersama Qistina dan Qaleesya...

 Qaleesya yang tak mau bergambar sebab duk teruja nak menatap buku Haiwan dia yang baru tu...Sabar jer la...Qistina nak snap gambar nie...

Dengan Qistina yang mama sayang sangat-sangat nie...

Haaaa...Itu ler aktiviti kitorang sepanjang Sabtu dan Ahad lepas...Biasa-biasa jer...Tak der yang menarik sangat pun...Sebabnya kat Johor nie bukan ada banyak tempat menarik pun...Kalau ada pun yang paling latest LEGOLAND...Tapi kitorang belum decide lagi nak pergi bila ke LEGOLAND tu...Salah satu sebabnya adalah anak-anak masih lagi kecil...Nanti kesian kat diorang sebab tak explore sangat benda-benda yang menarik kat LEGOLAND tu...Tunggu diorang besar sket la yer...Insyaallah ada rezeki nak ke LEGOLAND tu...Hehehehe...

Erm, okey la...Ada kerja yang menanti untuk disiapkan nie...Take care semua...

9 comments:

inazamri said...

cara baca tu...sure besar esk jd ulat buku ni..

ct rahani said...

nampak khusyuk je qaleesa baca buku tuh.. comel.. :)

teringin gak nk gi legoland.. tp tu la tunggu anak2 beso sket.. baru sonokkan.. :)

Lily@MamaZaraZareef said...

pandai nye qalesya baca buku..comel!! cam zara n zareef gak..teruja klu tgk benda pasal animals..=p

Lynn Hamzah said...

kak inazanri : harap-harap gitu la kak...

Lynn Hamzah said...

ct rahani : hahahaha...habis disepahkan buku-buku tu...betul tu...tunggu anak-anak besar sket...baru seronok nak pergi...

Lynn Hamzah said...

Lily@MamaZaraZareef : budak2 memang akan teruja tengok animals la...nanti nak bawa dia ke zoo melaka pula...

Izan Ishak said...

perasan juga pasal home fair tu. tak pe lynn.. tiap anak tak sama perkembangannya. insyaAllah sampai masa nnti mesti lancar membaca.

Lynn Hamzah said...

harapnya begitu la izan...risau juga sebab next year dia dah 6 tahun...

Papa-NtiQ said...

Hi Lynn....cakap pasal medan steamboat luton van nih, memang saya suka lepak2 kat sini dari zaman muda remaja lagi sampai la dah beranak pinak hehe...
Saya baru jer upload pics masa makan kat sini baru2 ni ngan famili. Senang2 tu jenguk la yer blog saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com
Topik blog saya nih tentang makan jer 100% sebab saya suka keluar makan kat restoren,warung dan gerai.Terutama area JOHOR tapi tempat2 lain pun ada.
Kalau minat tu follow la yer blog saya TQ TQ TQ.