October 11, 2012

Berjimba di Wet World Batu Pahat & Sabak Awor

Salam pagi Khamis...Berbaju batik la korang yer hari nie...Ada pulak tu yang sedondon jer satu office kan...Almaklumlah office yang sponsor baju batik...Maka kena la pakai bila tiba hari Khamis...Betul tak? Mak yong Lynn dah tentu la tak pakai baju batik...Sebab baju batik yang ada semuanya dah tak muat...Semua baju batik Lynn berkonsep kurung moden jadi memang comfirm ler tak muat bila dah preggy 6 bulan nie...Huhuhuhu...

Hari nie nak update tentang citer kitorang sekeluarga bersama BFF berjimba di Wet World Batu Pahat & Sabak Awor...Program berlangsung 29 September yang lepas...Bila duduk berjauhan dengan family nie ada kalanya kitorang akan spend masa dgn BFF sekali sekala...Nak balik kampung jauh kan...Dah tu kalau nak outing luar dari Johor dah tentu la akan menggunakan kos yang agak tinggi...Jadi kali nie Wet World Batu Pahat & Sabak Awor menjadi pilihan kitorang 3 family...

Kenapa pilih Wet World Batu Pahat?  Salah satu sebab dah tentu la nak bergumbirakan hati anak-anak...Bagi peluang kat anak-anak untuk having fun dan mak bapak pun boleh joint sama gak berjimba...Hehehehehe...Tapi yang joint kat Wet World Batu Pahat nie hanya family kitorang dan family Khairul jer...Amek gambar pun amek gambar anak-anak dan papa-papa jer...

Papa Ezal dan Papa Khairul sibuk melayan anak masing-masing...

 Qaleesya yang x takutkan air dan excited sangat-sangat bila mandi kat Wet World Batu Pahat nie...Sampai kecut-kecut jari pun dia still nak berendam juga...

Puas Papa memujuk tapi Qaleesya tetap juga nak mandi lagi...Huhuhuhu...


Pinjam sekejap pelampung Khairunnisa la...

Kitorang spend masa lebih kurang 2 jam lebih kat Wet World Batu Pahat tu...Dalam kul 5 petang kitorang dah bersiap-siap berkemas sebab nak gerak ke Sabak Awor plak...Untuk program di Sabak Awor, Ezmad & Iza akan joint...Program kali nie cuma Zalee & Ida jer yang tak dapat joint...Kebetulan Ida kerja sampai lewat petang...Tu yang x dapat nak joint tu...Tak per la...Next time kita buat program lagi yer...

 Sebelum balik Qaleesya dan Khairunnisa nak main kete nie...Tu yang dapat amek gambar berdua tu...

Kakak Qistina pula request nak urut...Huhuhuhu...Macam dia pula yang penat drive dari JB ke Batu Pahat...

Lepas jer sesi main kete dan urut mengurut tu baru ler kitorang gerak ke Sabak Awor...Ezmad & Iza tunggu di Tongkang Pechah...Perjalanan ke Sabak Awor mengambil masa x sampai 1 jam...Kami sampai di Sabak Awor lebih kurang jam 6 petang...Waktu tu kat Sabak Awor dah ada juga pelanggan yang dah makan...Tapi tak ler ramai sangat...Mesti ada di antara korang yang tak tahu Sabak Awor tu tempat apa kan...Sebenarnya Sabak Awor tu tempat makan seafood di Muar...

Ramai yang cakap kalau makan kat Sabak Awor nie berbaloi dengan duit yang kita keluarkan...Membang betul dengan cakap-cakap orang tu...Untuk kami 3 family menu yang kitorang order adalah seperti berikut:

  • Ikan Jenahak Bakar Sambal (Seekor)
  • Ikan Siakap Steam Halia (Seekor)
  • Sayur Kailan Ikan Masin 
  •  Sayur Chap Chai 
  • Ketam Sambal Telur (3 Ekor)
  • Lala Goreng Halia 
  • Kupang Black Pepper 
  • Sotong Goreng Tepung 
  • Telur Dadar 
  • Nasi Putih (7 pinggan)
  • Air-air mengikut selera masing-masing
Untuk menu yang berderet kat atas tu kitorang cuma dicaj sebanyak RM135.70 sahaja...Memang tak sangka sungguh sebab kitorang budget lebih kurang RM200++ la...Tapi x sampai pun...Memang sangat-sangat murah dan berbaloi makan kat Sabak Awor nie...

Meh la layan beberapa keping gambar yang sempat disnap waktu kat Sabak Awor tu...

 Iza & Ezmad yang masih belum dikurniakan cahaya mata...Kitorang sentiasa doakan korang cepat2 dapat baby yer...Insyaallah rezeki tu akan kunjung tiba juga...

 Diam jer Khairunnisa duk kat Auntie Iza dia...

 Papa yang kena paw mainan dengan anak-anak kesayangan...Hehehehe...

 Mak Yong Lynn dengan Wana (Khairul Wife)...Terserlah kemontelan Mak Yong Lynn kan...

 Khairul yang kelaparan setelah puas berjimba di Wet World Batu Pahat...Tapi still tak leh nak start makan lagi sebab menu baru sampai separuh...

Meh tayang sket gambar makanan...

 Kailan Ikan Masin...

 Ikan Jenahak Bakar Sambal, Ketam Sambal Telur & Telur Dadar...

Ketam Sambal Telur & Lala Goreng Halia...

Haaaaaa...Berkeroncong la pulak perut Mak Yong Lynn nie bila tengok gambar-gambar makanan nie...Huhuhuhu...Cepat la sket lunch hour...

19 comments:

lieyalatif said...

wahh best2 kak....lepas penat2 mandi main air...terus pi mkn sedap lak....mmg best laaa....satu family enjoy...

alah takpe kak, mok2 akak sebab berisi....sonok plak tgk akak pregnant....nak pregnant lagi tapi takut plak haahahaha anak 3 pun takut lagi hahaahahah

Zana Adieyza said...

wah, seronoknya bermandi manda dgn keluarga tersayang.. happy family!!

Zie said...

swronok dapat main air..

rostina76 said...

salam lynn....eh, murah betul la makan @situ ye. banyak tu lauk. btw sedap ke tak makannya tu?

MasZuber said...

memang lumayan weh menu berderet macam tue rm130++..murahhhhhhh!!!!

Lynn Hamzah said...

lieya latif : ko kalau pregnant lagi pun okey sangat lieya...sebab ko senang bersalin...

Lynn Hamzah said...

zana : thanks a lot dear...

Lynn Hamzah said...

zie : hehehe...budak2 la yang seronok...mak n bapak budak tumpang seronok...

Lynn Hamzah said...

rostina 76 : ermmm, memang murah kak...makan pun not bad...lynn paling suka ketam sambal telur...terbaeeekk...

Lynn Hamzah said...

mas zuber : memang murah mas...nanti ko boleh la try makan kat situ...

aanie said...

syok tu main air....mak yong x mandi ke?

terbaekkk la makanan..dah la murah....

Lynn Hamzah said...

aanie : hehehehe...mandi juga...kat tepi2 n area kanak2 jer...makanan memang murah...best2...

lizz said...

sangat best la... dapat main air

munna said...

klu main air anak2 munna mmg suka.... murahnya makan kat situ... berbaloi rasanya

Lynn Hamzah said...

lizz : memang best...

Lynn Hamzah said...

munna : budak2 memang suka main arr...makan memang murah...kitorang pun terkejut gak bila tiba masa nak bayar...

mekchu said...

hebat lah batu pahat.. dah ada wet world.. sukalah budak2 tu kan..

mak yong dah boolat.. hihihihi...

Kella said...

seronoknya tengok si kecil main air...
sesekali kluar ramai2 cam ni best.. =)

SeputihSalju said...

seronoknya dpt mandi2 cmtuh....