September 25, 2012

Engagement Day : Azura & Fikry

Salam ceria di pagi Selasa...Entry hari nie dah ditaip lebih awal yer...Auto published entry setelah dah berapa lama x buat...Hehehehehe...Sebenarnya hari nie lebih nak fokus kepada Jawatankuasa Inovasi yang datang untuk menjadi panel Kategori Pengurusan LPP Terbaik...Jadi dah tentu la tak sempat nak update blog...Jadi entry yang ni dah taip siap-siap...

Entry nie nak update tentang Engagement Day : Azura & Fikry...Actually Azura tu adik Mr. Hubby means adik ipar Lynn ler...Syukur alhamdulillah pada 16 September adik ipar yang nie dah pun bertunang dengan jejaka pilihan hatinya...Setelah beberapa tahun berkawan akhhirnya terikat juga tali pertunangan...Insyaallah cadangan majlis pernikahan pada tahun hadapan...

Meh layan gambar-gambar yang ada waktu majlis pertunangan tu...Actually gambar nie ihsan daripada adik ipar Lynn yang bertunang tu...Dalam DSLR dan Tab pun ada gak tapi x sempat nak transfer kat PC...Jadi pinjam gambar-gambar dari FB adik ipar Lynn jer la...

 Sewaktu sesi rundingan dijalankan...Mr. Hubby jadi pemerhati...

 Saat cincin disarungkan di jari manis...Dah bergelar tunangan orang pun...

With bakal MIL...Muda lagi bakal MIL adik iparku ini...

 My beloved family with Azura...Apesal la Qaleesya pandang tempat lain...Huhuhuh...

 FIL dan MIL bergambar kenangan dengan Azura...

Qistina, Azura n Aqilah...

 Our family...

Azura with the youngest brother...Tak macam muka Mr. Hubby kan...

Dengan Induk Ani...Lepas nie harapnya biar Induk Ani pula yang bertunang yer...

Pada majlis nie Lynn dan Mr. Hubby duk sponsor Chocolate Fountain...Tak buat candy buffet pun...Balang-balang pun tak bawa sebab Mr. Hubby risau balang-balang tu semua pecah...Almaklumlah perjalanan jauh..5 jam baru sampai ke kampung...Jadi guna la bekas2 tupperware MIL yang ada kat rumah tu...

 Yang dapat disediakan cuma buah, marshmellow, biskut, lolipop dan pudding jer...

Permulaannya Mr. Hubby ada standby kat situ...Tapi x lama pun...Sebab diorang lebih teruja untuk amek sendiri...

Sudahnya x banyak pun yang tinggal...Rombongan pihak lelaki waktu tu tak sampai lagi...Nasib baik arr ada simpan separuh kat dapur Marshmellow, Buah dan Chocolate Fondue tu...Merasa juga pihak rombong lelaki makan...Hehehehe...

FIL awal-awal dah cakap kalau ada buat majlis lagi dia minta disediakan lagi Chocolate Fountain tu...Yang pastinya next event dah tentu wedding Azura la kan...Insyaallah leh juga sekalikan dengan Majlis Aqiqah baby yang bakal lahir Januari nanti...Ada rezeki boleh buat Candy Buffet sekaligus...

Last but not least, Azura & Fikry...Semoga korang berdua berjaya menumpuh alam pertunangan yang penuh cabaran nie yer...

Okey la...Sekian sajer untuk entry kali nie...Take care semua...

2 comments:

mekchu said...

adoiii.. meleleh tgk coklat celup2 tu..

Lynn Hamzah said...

Hahahaha...nanti gie cari yer mek chu...