September 28, 2012

Burger Bakar No 1

Assalamualaikum...Salam ceria untuk semua kawan-kawan blogger dan juga pembaca setia...Hari tu Lynn ada update status kat FB tentang keinginan nak makan Burger Bakar...Syukur alhamdullillah...Merasa gak makan burger bakar nie...Asyik dengar orang menyebut dan tayang gambar kat FB jer...Mana boleh tahan kan...Hahahahaha...

Kitorang sekeluarga gie beli Burger Bakar No 1 kat stall diorang yang dekat dengan Papa Chop Mama Grill...Dekat juga dengan Al-Ikhsan, Taman Universiti...Waktu sampai di Burger Bakar No 1 nie memang x ramai orang...Tapi order kami dah pun menjangkau ke no 6...Awal-awal budak yang jual tu cakap amek masa nak siap...Lebih kurang 30 minit untuk bakar daging burger jer...

Qistina pula dah mengadu lapar jadi x kan la nak tunggu sampai burger bakar tu siap baru nak bagi anak makan...Maka kitorang pun makan la dulu Nasi Lemak Kukus kat stall sebelah...Mr. Hubby siap order Nasi Lemak + Paru + Sambal Kerang...Yang Qistina pula order Nasi Lemak + Ayam Goreng...Tu kongsi berdua ngan Qaleesya...

Dah sudah makan, burger bakar yang kitorang order still x siap-siap lagi...Huhuhuhu...Qaleesya dah siap meragam dah waktu tu...Terpaksa la Mr. Hubby duk pujuk bawa ke Al-Ikhsan...Yang Qistina nasib baik la okey jer sebab duk sibuk main game kat Galaxy Tab...Kalau x jenuh juga nak melayan...Sebab penantian itu satu penyeksaan kan...Hahahahaha...

Nak tengok rupa burger bakar tu...Rasanya memang best dan boleh la dicadangkan pada korang semua untuk try beli kat sini...


Apa pendapat korang?  Nampak sedap atau tak? 

Lynn cadangkan kalau korang nak makan burger bakar nie waktu korang betul2 lapar...Sebab macam kitorang hari tu dah nak dekat kul 10 malam baru ler makan Burger Bakar nie...Perut dah kenyang kan makan nasi lemak lewat petang tu sementara nak tunggu Burger Bakar nie siap...Kata Mr. Hubby rugi jer RM14.00 untuk 2 Burger Bakar yang tak dapat nak dinikmati dengan sepenuhnya tu...Huhuhuhuh...Tak per la...Yang pasti Burger Bakar tu tetap dimakan walaupun makan lewat malam...

P/S :  Kandungan Lynn dah masuk 23 minggu dah...Sekejap jer masa berlalu kan...

11 comments:

SYANI said...

Saya pun belum dapat lagi mkan burger bakar. Tapi dah masuk dalam wishlist dah..

Lynn Hamzah said...

la kesiannya...nanti cari yer...

ibuhebat said...

wah kena try ni... kat area bangi ke ada tak eh?

Lynn Hamzah said...

rasanya kat kl lagi banyak kot burger bakar nie..

Sumijelly said...

wah....lama kak sumi tak jenguk blog lynn.... dah nak muncul yg ke 3 dah..

semoga selamat la segalanya yek.....hehehehe

oh ya... untuk ibuhebat, kat bangi ada. g kat sg ramal junction tu... kat situ ada 1 gerai beger bakar.. sedap!!!!!

Sumijelly.com

Lynn Hamzah said...

kita lost contact lama juga kan kak...huhuhuhu...dah dapat rasa yang nie pun dah okey kak...kalau ada rezeki dan peluang rasa burger bakar kat tempat lain plak...

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Aah la, saya pun blom pernah try lagi...masih blm berkesempatan...:)

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

skrg ni tgh musim burger bakar kan sejak fenomena rawang burger bakar/burger bakar kaw kaw mmg dh byk org lain pun duk buat burger bakar ni..

eija dh rasa burger bakar kaw kaw, mmg kaw kaw..hehe

Lynn Hamzah said...

to Yayansmum : kena cuba tau...best...

to sweetmama : memang betul tu...tgh musim burger bakar la skrg nie...lynn belum cuba lagi burger bakar di rawang tu...

inazamri said...

akak tak penah makan lagi.Kita dok jauh.Tunggu le cuti sekolah nnt balik kg pasti nak cari burger bakar gak.asik dok tgk org mkn kat blog2 kat fb kat tv je mana aci..nak gak rasa kesedapannye.

Lynn Hamzah said...

nanti gie cari yer kak...tp diorang kata leh jer kalau nak buat sendiri...cer google...hehehehe...