July 31, 2012

Teringin Nak Makan Mee Bandung Muar

Hari nie dah Ramadhan ke 11...Fine, dah masuk Ramadhan ke 11 nie la baru teragak nak makan sesuatu...Huhuhuhu...Selama 10 hari nie berbuka dengan nasi dan lauk pauk jer...Kalau mood dan kesihatan mengizinkan dah tentu la Lynn akan masak sendiri...Tapi kalau dah mabuk dan asyik muntah-muntah comfirm arr singgah jer kat Pasar Ramadhan cari lauk pauk...

Tapi seriously cakap la, Lynn memang tak berapa minat sangat beli lauk pauk kat Pasar Ramadhan...Korang faham-faham jer la kan...Kadang-kadang lauk yang kita beli kat Pasar Ramadhan tu x sesedap mata kita memandang waktu nak beli...Huhuhuhu...

Berbalik kepada citer di atas...Lynn sebenarnya nak sangat makan Mee Bandung Muar la...Erm, terbayang-bayang kesedapan Mee Bandung Muar yang pernah Lynn makan kat Pagoh...Tapi tak kan ler nak turun ke Muar tu semata-mata nak makan Mee Bandung Muar nie...Jadi solution yang ada sekarang nie adalah dengan memasak sendiri Mee Bandung Muar...

Tapi masalahnya sekarang cuma rajin tak rajin jer nak turun dapur dan buat...Lebih-lebih lagi bila dah berbadan dua nie...Padahal bukan susah mana pun nak masak Mee Bandung Muar nie...Lynn pernah buat Mee Bandung Muar nie...Tiga kali kut buat sejak bergelar Puan Isteri nie...Hehehehe...Kecoh giler...Baru tiga kali jer...

Lynn akan gunakan Perencah Mee Bandung Muar keluaran ADAMI...Beli kat Pasar Raya Bestari yang dekat dengan rumah kitorang...Tak sampai RM5.00 rasanya...Korang tahu tak perencah yang mana satu?  Kalau tak tahu meh tengok gambar kat bawah nie...

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



 Haaaa...Ini la dia Perencah Mee Bandung Muar yang akan Lynn gunakan...Satu paket perencah nie boleh la digunakan untuk hidangan 5 orang makan...

Nak masak Mee Bandung Muar guna perencah nie pun senang sangat...Ikut jer cara-cara yang ada tertulis kat belakang paket perencah tu...Yang tak reti masak pun comfirm pass la masak Mee Bandung Muar guna perencah nie...

Korang boleh choose sama ada nak letak daging, kerang atau udang...Ikut suka dan selera korang la...Tapi kalau Lynn yang buat comfirm tiga-tiga bahan tu Lynn akan letak...Biar banyak sket lauk-lauknya...Hehehehe...Owh yer korang jangan lupa plak pecahkan telur yer...Kalau ada 5 orang yang nak makan pecahkan la 5 biji telur...Tak der la nak berebut plak nanti sebab masing-masing dapat sorang sebiji...

Siap bagi tips lagi kat entry nie...Hahahahah...Sekarang nie korang doakan la hasrat Lynn nak makan Mee Bandung Muar nie tercapai yer...Kalau boleh nak masak hari nie...Tapi kena la cari dulu barang-barangnya...Kalau tak macam mana nak masak...Betul tak? 

Sebelum dapat tengok Mee Bandung Muar yang Lynn masak meh layan gambar Mee Bandung Muar yang Lynn google tadi...


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Huwarrrrggggghhhhh....



Bertambahla rasa teringin Mak Yong sorang nie nak makan...Huhuhuhuh...

5 comments:

Kella said...

Hai.. salam ramadhan... =)
kita dah lama tak makan ni... nanti nak cari bahan.. bleh buat nanti.. weeee... =)

lieyalatif said...

siannye mak yong.....kene gi cepat2 dptkan kak...teringin org pregnant ni takleh ditahan2 heheeheh

mekchu said...

nak tgk hasil dia lynn.. senang tak nak masak? mak buyong ni teringin jugak..

Shahrul Hairy Shaharuddin said...

TERBAEK! mee bandung muar mmg sedap =)
www.shahrulhairy.com

eMMe said...

Salam Aidilfitri Lynn,
nak komen entry Raya takde lak link komen... takpe la..nk komen pasal gambar raya tu sebenarnya...
sebenarnye..1st Syawal ari tu, lupe nak salam dgn Mr HuB, hahaha... salam dgn keluarga mertua je, hahaha.. camner leh lupe nak salam minta maaf dgn HuB tah! heeee~

Mee Bandung Muar sedap tak? nak rasaaa....