July 23, 2012

Salam Ramadhan dan Cerita Kami Sekeluarga

Assalamualaikum dan salam sayang buat semua pembaca blog nie...Huhuhuh...Masih ada ker yang sudi nak baca entry dalam blog yang x seberapa nie? Al maklumlah dah lama sungguh x berupdate...Seingat Lynn last entry pada bulan Mei lepas...Nie dah 3 Ramadhan baru la sempat nak update entry...

Sorry la sangat-sangat yer untuk korang yang menanti-nanti entry dari blog nie...Hari nie pun update sebab nak ucapkan Selamat Menyambut Ramadhan untuk semua kawan-kawan blogger dan pembaca blog nie...


Syukur alhamdulillah setakat hari nie Lynn dapat berpuasa walaupun ada rasa loya dan nak muntah...Kandungan Lynn pun dah mencecah 13 minggu sekarang nie...Kalau diikutkan jadual dah pun masuk 2nd trimester...Tapi entah kenapa masih juga loya dan nak muntah...Harap-harap x berpanjangan la yer...

Mr. Hubby pun duk kesian tengok bini dia nie asyik loya dan nak muntah...Dah ler last week 5 hari Lynn outstation ke Langkawi...Gagahkan juga berjauhan dengan dengan Mr. Hubby dan anak-anak...Syukur alhamdulillah anak-anak dapat dijaga oleh MIL di N9...Dan anak-anak pun tak meragam jadi boleh la bekerja dengan senang hati walaupun rasa melepek jer sepanjang di Langkawi tu...

Qaleesya sekarang nie dah pandai berjalan...Kiranya Qaleesya lambat juga berjalan berbanding dengan kakaknya Qistina...Dulu Qistina berjalan waktu usianya belum sampai setahun...Tapi Qaleesya boleh berjalan waktu usianya setahun sebulan...Tapi Qaleesya cepat memahami arahan...Terkedek-kedek berjalan ke sana ke mari bila disuruh...Dan untuk pengatahuan korang semua Qaleesya dah tak menyusu badan dah...Mungkin disebabkan berpisah selama seminggu minggu lepas...Jadi dia dah lupa dan tak mencari2 lagi Cik B...Huhuhuhu...

Qistina pula semakin hari semakin penakut la...Sekarang nie seboleh-boleh nak Lynn atau Mr. Hubby mandikan dia...Macam ada something jer yang dia nampak bila kitorang nie tak ada dengan dia...Huhuhuhu...Risau juga tengok keadaan Qistina macam tu...Nanti kalau ada masa Lynn nak ajak Mr. Hubby balik ke Batu Pahat la...Gie bawa berubat...

Tentang puasa pula alhamdulillah segalanya berjalan lancar...Hari pertama kami bersahur di rumah MIL di N9...Berbuka pula di rumah Rawang...Tapi start semalam kami dah berbuka di rumah sendiri di JB nie...Begitu la berterusan selama sebulan nie...Tiada perancangan lagi nak balik kampung weekend yang akan datang nie...Lagipun penat arr badan nie sebab dah terlalu sibuk sangat tahun nie...Jadi biarlah bulan puasa nie dapat rest dan melakukan ibadah puasa dengan relaks sket...

Okey la...Dah panjang sangat entry nie...Insyaallah ada rezeki Lynn update lagi...Selamat berpuasa yer kawan-kawan dan pembaca semua...Semoga kita semua mendapat keberkatan di bulan mulia ini...Insyaallah...