July 24, 2012

Kelam Kabut Sungguh Hari Nie

Assalamualaikum dan salam ceria untuk semua...Puasa tak korang hari nie? Hope semua yang boleh berpuasa tak ngelat la yer...Hehehehehe...

Hari nie Lynn dan Mr. Hubby pagi2 dah kelam kabut tau...Huhuhuhu...Semuanya gara-gara si kecik Qaleesya...Pagi nie anak dara tu dah bangun seawal jam 6.00 pagi...Lepas jer menyusu satu botol dia pun sibuk la main-main kat ruang tamu...Mr. Hubby ada terperasan yang Qaleesya ada main kunci...Mr. Hubby ignore jer la...Anggap tak der apa-apa yang akan berlaku...

Suddenly bila semua dah siap, Mr. Hubby pun nak start engine kete dan mula tercari-cari kunci kete...Huwarrrgghhhh...Cari punya cari x juga jumpa-jumpa...Sabar jer la...Duk tanya Qaleesya dia buat tak faham jer...Yer la budak baru setahun sebulan kan...Tak kan la boleh menjawab kat mana dia sorokkan kunci kete tu...Betul tak?

Huhuhuhuh...Bertekak juga la kitorang sambil mencari kunci kete...Akhirnya setelah nak dekat 5 minit mencari baru ler terjumpa kunci kete...Yang Qaleesya boleh plak dah standby kat luar rumah sambil tersengih-sengih...Sabar jer la tengok si kecik nie..Bukan dia faham pun kalau kita marah ker apa...Hehehehe...

Khamis nie Tadika Ixora Ria akan mengadakan photo session untuk semua student di sana...Qistina pun akan joint sama dan fees untuk kali nie RM35.00 seorang...Hope gambar this year makin okey dan berkualiti la yer...Sedar tak sedar next year Qistina dah 6 tahun...The next year dah nak bersekolah pula...Cepat kan masa berlalu...

Dan disebabkan kelam kabut yang berlaku di rumah nak dijadikan citer dalam perjalanan pun ke office pun kitorang kelam kabut juga...Dah 2 hari jalan di area rumah kami nie jammed...Tension dan stress di pagi hari tau...Semalam dah lewat 4 minit jadi hari nie tak leh lewat lagi...Huhuhuh...Tengah rushing nak ke office tiba-tiba Mr. Hubby berhenti tepi jalan...Rupa-rupanya Mr. Hubby nak muntah...

Mengalahkan preggy mommy la plak...Kesian tengok Mr. Hubby pagi-pagi dah muntah...Kami berdua tak berapa sihat sangat dua tiga hari nie...Di rumah asyik lawan bersin jer...Kalau makin melarat memang kena juga ke klinik ler...Macam Lynn bukan boleh makan sebarang ubat...Nak kena refer juga dengan doktor sebab tengah preggy kan...

Sudahnya lewat juga Lynn sampai ke office...Huhuhuhu...Dan disebabkan kelam kabut sangat nak kejarkan punch kad boleh plak tertinggal handphone kat dalam kete...Huhuhuhuhu...Memang kelam kabut sungguh arr hari nie...Hope everything will be okey la lepas nie yer...Jadi untuk sesiapa yang nak contact Lynn tu korang pandai-pandai la contact office yer...


Okey la...Nie tepek sekeping gambar utk tatapan korang...Nanti ada masa update lagi...Take care semua...