July 30, 2012

Bermula Episod Check Up

Assalamualaikum dan salam 10 Ramadhan untuk semua...Sihat dan puasa tak semuanya hari nie? Lynn doakan korang semuanya sihat-sihat dan berpuasa la yer hari nie...

Tadi Lynn masuk kerja lewat sket...Akhirnya dapat juga buat buku Rekod Kesihatan Ibu @ Merah kat Klinik Desa Kangkar Pulai pagi tadi...Dan nasib baik juga jiran Lynn yang merupakan salah sorang nurse kat situ dah buatkan dulu buku tu lebih awal...Jadi masa tak ler terbuang begitu sahaja...Maka lepas nie bermula episod check up setiap bulan...Tadi pun dah dapat jadual check up sehingga bulan 10 nanti...

Untuk pengetahuan korang, sekarang nie usia kandungan dah masuk 15 minggu...Next week dah 4 bulan...Sekejap jer masa berlalu...Rasanya baru jer dapat tahu preggy...Tadi waktu check up Nurse dah sound gak sebab usia anak baru jer setahun sebulan Lynn dah preggy lagi...Dah tu operate plak tu waktu preggy yang lepas...Tapi dia x ler bebel teruk sangat...Cuma dia risau luka operation yang kat belah dalam...

Huhuhuhu...Sebenarnya Lynn pun dah mula risau dari awal dapat tahu preggy...Secara jujurnya memang Lynn masih belum bersedia nak preggy semula secepat nie...Tapi Lynn tahu semua nie adalah rezeki dari ALLAH S.W.T buat kami sekeluarga untuk menerima ahli keluarga baru dalam jangka masa terdekat...

Hari pertama comfirm preggy dan selepas jer jumpa Doktor Siti Fatimah, Lynn dah dapat terima hakikat yang Lynn preggy dan cuba sesuaikan diri Lynn dengan keadaan diri sekarang nie...Dan kebetulan preggy kali nie Lynn mengalami morning sickness yang agak teruk gak...Apa yang Lynn makan sure terkeluar balik...Itu sebelum bulan puasa...Sekarang nie dah bulan puasa Lynn masih juga mengalami morning sickness...

Tapi mabuk-mabuk yang Lynn alami tak ler menyebabkan Lynn berponteng puasa...Alhamdulillah ALLAH S.W.T berikan Lynn kekuatan untuk berpuasa dan baby di dalam kandungan Lynn nie pun okey...Rasa bersyukur sangat-sangat...

Erm, okey la...Lynn nak sambung buat kerja...Insyaallah ada masa Lynn update lagi yer...Take care semua...

P/S : Hari nie citer pasal tuan punya blog jer kan...Tak terselit pun nama Mr. Hubby dan Double Q (Qistina n Qaleesya)...

No comments: