April 20, 2012

Nyaris Nak Accident Semalam

Assalamualaikum dan salam ceria di pagi Jumaat...Haaaaa...Dari tajuk pun korang tentu dah dapat agak apa yang Lynn nak strory mory kan pagi nie...Okey...Lets share dari mula kejadian sehingga selesai yer...

Semalam lepas jer Lynn dan Mr. Hubby amek Qistina dan Qaleesya, ingatnya nak terus balik ke rumah...Tapi Qistina duk mengadu lapar dan kalau boleh nak makan terus...Request anak dara nie dah tentu la Nasi Putih + Sayur Chap Chai dia...Restoran yang selalu kitorang gie makan tutup plak semalam...Jadinya kitorang gie makan kat Restoran Mutiara Pulai...


Kat Restoran Mutiara Pulai nie kitorang suka sangat makan Ikan Bakar...Memang best dan recommend kat korang semua untuk try Ikan Bakar kat sini...Korang leh pilih ikan yang korang minat...Ada ikan Caru, Kembong, Pari dan Siakap...Setiap kali makan kat sini kitorang memang akan order Ikan Caru Bakar...Memang terbaaaaeeekkkk la...

Dan kat restoran nie juga ada dijual Tauhu Sumedang...Jarang jumpa restoran yang jual Tauhu Sumedang nie...Lynn kalau beli Tauhu Sumedang nie kat kilang dia...Tapi dah lama juga tak beli dan kebetulan semalam ada jual kat restoran nie maka Lynn pun order la...Tauhu nie digoreng dulu dan disajikan dengan Kuah Rojak dan Kacang Tumbuk...Memang best...


Dan semalam Qaleesya pun suka gak makan Tauhu Sumedang nie...Tu yang dia tak meragam waktu kitorang bertiga makan...Lynn perhatikan Qaleesya nie memang suka makan...Asal kitorang makan mesti dia pun nak juga makan apa yang kitorang makan...Macam dah besar sangat...Hehehehehe...

So lepas jer makan semalam kat Restoran Mutiara Pulai tu...Kitorang pun terus arr gerak balik ke rumah...Jarak dari restoran ke rumah memang tak jauh mana pun...Cuma kena tempuh satu traffic light jer kat simpang masuk Bandar Baru Kangkar Pulai tu...Lebih kurang 200 meter waktu nak masuk simpang Bandar Baru Kangkar Pulai, Lynn perhatikan lampu nak masuk simpang dah hijau...Ingatnya bila dah dekat nak sampai simpang, lampu akan bertukar warna sebab Mr. Hubby bawa slow n steady jer...Tapi lampu tak bertukar-tukar padahal tak der kereta lain pun di depan kami yang masuk ke simpang tu...

Jadi bila kereta kitorang dah betul-betul sampai kat simpang tu...Lampu still hijau...Mr. Hubby pun teruskan perjalanan...Tapi entah macam mana ada satu malaunnnnnn rempppppiiiiiittttttttttt datang dari depan dan langgar lampu merah dari arah depan sana...Nasib baik tak bertembung sebab Mr. Hubby sempat tekan brek...Nasib baik keadaan terkawal gak dalam kereta...Kebetulan Qistina duk kat belakang dan pegang botol air...Botol air tu jer yang melambung tapi tak ler terkena kat cermin depan...Nasib baik botol air yang melambung...Kalau mamaaaaaaattt tu melabung kat kereta kitorang macam mana? 

Nasib maamaaaaaaaattt tu memang baik arr semalam...Kalau Mr. Hubby laju sket dan tak sempat tekan brek memang dah arwah agaknya mamaaaaaaaattt tu...Sebab cara dia bawa motor tu macam gie merempit kat jalan yang x der kereta...Sesuka hati dia jer...Sudahnya dua-dua berhenti...Mr. Hubby pun berhenti dan mamat tu pun berhenti...Ikutkan Mr. Hubby nak jer dia turun dan jotos kepala mamaaaaaaaattt tu...Bengang sangat sampai tak tahu nak ikut undang-undang...Sampai ke pagi nie Mr. Hubby duk bebelkan mamaaaaaaattt tu...Lynn pun bebel sama gak...Hehehehehe...

Haaaa...Itulah citernya...Jadi untuk semua di luar sana...Tak kisah la korang drive atau tunggang motor ker...Please la patuhi undang-undang di jalan raya...Kalau korang tak fikirkan pasal keselamatan diri korang pun, at least korang fikirkan pasal orang lain yang menggunakan jalan raya nie...Mungkin disebabkan mereka yang tak bertanggungjawab nie orang yang tak bersalah menjadi mangsa keadaan...Huhuhuhuh...

 Take care semua...Selamat bercuti hujung minggu nie yer...