April 19, 2012

Next Vacation : Pulau Pangkor, Perak

Assalamualaikum dan salam sayang untuk semua yang masih setia membaca blog nie...Dah lama sungguh kan Lynn tak update blog...Seriously keadaan memang betul-betul tidak mengizinkan untuk mengupdate dengan lebih kerap di blog yang satu nie...Huhuhuhu...Bukan sahaja tak berkesempatan nak update, nak membaca entry2 kawan-kawan blogger pun Lynn tak berkesempatan juga...

Tapi ingatan dan perasaan tetap membuak-buak nak update...Jadi hari nie terhasil la entry nie...Hehehe...Untuk pengetahuan semua next week kitorang sekeluarga nak gie berjalan-jalan...Tujuan bagi tahu bukan nak menunjuk-nunjuk yer...Cuma nak share dengan korang jer dan kalau boleh nak minta pendapat dari kawan-kawan yang dah pernah pergi ke tempat tu...Almaklumlah dah berusia 31 tahun baru la nie nak jejak kaki kat tempat tu...


Syukur alhamdulillah tahun nie diberi rezeki dan peluang untuk berjalan-jalan ke Pulau Pangkor...Selama nie asyik pergi ke Pulau Langkawi jer...Jadi kali nie ubah pula haluan ke Pulau Pangkor...Tapi tak tahu la apa yang ada kat Pulau Pangkor tu...Ada yang cakap tempat tu cantik dan salah satu aktiviti yang boleh dibuat adalah snorkeling...Tiba-tiba teringat plak aktiviti snorkeling di Pulau Manukan, Sabah...Rasa nak repeat jer ke Sabah lepas nie...Hehehehe...


Jadi di entry kali ini...Nak minta jasa baik kamu semua yer...Untuk jawab persoalan-persoalan di bawah nie...
  • Apakah activity yang boleh kami buat di Pulau Pangkor nie...
  • Makanan yang best dan special yang patut dimakan di sana...
  • Tempat menarik yang boleh dilawati...
  • Jalan yang cepat dan mudah untuk sampai ke Lumut supaya tak meraban dan tercari-cari jalan...(Almaklumlah tak pernah jejak kaki ke Lumut apatah lagi ke Pulau Pangkor)...
Kalau korang ada experience dan cerita best atau tak best tentang Pulau Pangkor nie yang boleh dikongsikan bersama, jangan segan silu untuk share dengan Lynn yer...Thank you so much la yer semua...Sebab sudi baca entry yang nie...Take care...