March 1, 2012

Outing Bersama Keluarga LPP Johor

Sebenarnya program outing nie dah lama sungguh berlangsung...Dari sehari ke sehari nak update tapi tak dapat cari masa yang sesuai nak edit gambar dan update entry...Maka hari nie disebabkan ada masa terluang dan agak rajin sket maka dapatlah dihasilkan satu entry berkaitan dengan program nie...

Sebenarnya dah lama dah kitorang keluarga LPP Johor tak outing macam nie...Tapi untuk kali nie hanya 3 family jer yang dapat joint...Seawal pagi Ahad 12 Februari yang lepas, Zam dah sms ajak kitorang sekeluarga gie Muzium Johor dan Puteri Harbour, Nusajaya...Dan disebabkan kitorang pun x der plan nak gie mana-mana hari tu maka ikutkan la program nie...

Janji dengan Zam dan Abang Ajoi kat Muzium Johor jam 10.00 pagi tapi kitorang sampai lebih kurang jam 10.30 pagi...Tak leh nak sampai ikut masa yang ditetapkan la sebab perjalanan nak ke Muzium Johor tu agak sesak sket pagi tu...Ingatnya leh la masuk ke Muzium Johor terus tapi apa kan daya kami 3 keluarga nie...Muzium Johor ditutup untuk renovation sehingga bulan Ogos nie...Huhuhuhuh...Melepas la nak amek gambar kat Muzium Johor...

Disebabkan keluarga Zam dan Abang Ajoi tak sarapan pagi lagi maka kitorang decide untuk melepak kat Restoran ZZ Sup Tulang...Kitorang satu family plak just minum air jer sebab dah kenyang makan Roti John...Lepas jer sarapan kat Restoran ZZ Sup Tulang tu, kitorang terus menuju ke Zoo Johor...Memang tempat favorite kitorang satu family nie...Hahahahaha...Sebabnya baru jer gie Zoo Johor bulan 12 lepas...Nie pergi lagi...

Zoo Johor memang dah cantik sekarang nie...Dan bayaran tiket pun sangat murah...RM2.00 untuk dewasa dan RM1.00 untuk kanak-kanak...Meh layan gambar-gambar kitorang kat Zoo Johor nie yer...







Mesti korang pun confius kan...Nie gie Zoo Johor tengok binantang ker atau nak gie posing...Hahahahaha...Korang layankan jer la...Bukan selalu pun ada feeling nak posing-posing macam nie...Nanti Lynn upload plak gambar binatang yang ada yer...







Haaaa...Panjang sungguh entry hari nie...Sebab gambar yang ada pun banyak gak...Tapi dalam banyak-banyak gambar tak der satu pun gambar Mr. Hubby...Alahai...Mr. hubby dah sibuk jadi photographer...Jadi hanya gambar kami bertiga jer yang ada...Boleh gitew...

Nantikan next entry tentang binatang-binatang yang ada kat Zoo Johor nie...Tapi tak banyak mana pun...Kalau tepek kat entry nie kang sampai esok tak habis...Korang semua take care...