November 18, 2011

Qaleesya Tengok Kakak Qistina Dancing

Assalamualaikum semua...Auntie dan uncle sihat ker? Qaleesya sihat-sihat jer...Sekarang nie berat badan Qaleesya dah 6.5 kg tau...Naik sket jer dari bulan lepas...Agaknya sebab Qaleesya dah lasak sket la sekarang nie...Qaleesya dah boleh meniarap tau...Plus bergolek-golek...Hehehehe...

Sabtu hari tu Qaleesya gie tengok kakak Qistina dancing tau...Kakak dancing kat school sempena Graduation Day...Kakak tak dapat sijil pun sebab umur kakak baru 4 tahun...Nanti dah 6 tahun baru la dia leh dapat sijil...Tahun nie kakak masuk Chinese Dance...Auntie dengan uncle nak tengok tak?

video

Kakak yang first sekali tau...Comey tak dia? Tapi secomel-comel kakak, Qaleesya pun comel juga...Hehehehehe...

 Betul tak cakap Qaleesya...Qaleesya comel kan...Hehehehehe...

Qaleesya dengan Papa...Mama sibuk betul gie amek gambar...Dah tu tengok kawan-kawan kakak dancing...Nasib baik arr malam tu Qaleesya baik tau...Tak nangis pun...Meh tengok gambar-gambar yang Mama amek...

 Mama cakap backdrop program nie sama macam last year punya...Huhuhuhuh...

Opening ceremony nie memang best...Kata Mama lagi, abang Zafrizal nie tak mau menari last year waktu opening ceremony...Tapi tahun nie dia dah tak takut dah...Dia nak menari sebab awek kat sebelah tu cun...Hehehehehe...

 Persembahan pertama adalah Tarian Zapin Ya Salam...Alahai...Mama cakap kalau diasah bakat kawan-kawan kakak nie dah besar nanti mesti leh menari under Yayasan Warisan Johor...

 Yang kedua plak Tarian Twinkle-Twinkle Little Star...Yang nie Qaleesya suka sebab Mama dan Papa suka nyanyi untuk Qaleesya...

 Yang nie plak dah tentu la Chinese Dance yang kakak masuk tu...Kakak yang tepi sekali...Comel tak kakak? Mama cakap rambut kakak keras tau...Teacher kakak letak gel banyak sangat...Yang kat bawah nie semua gambar kakak waktu persembahan...







Kakak dapat piala lepas buat persembahan...Dah ada 2 dah piala kakak...

 Ada pun gambar Mama...Cuba Auntie dan Uncle tengok...Mama Qaleesya dah bam bam kan...Mama sibuk nak kuruskan badan tau...Tapi Qaleesya tengok makin hari makin berselera Mama makan...Macam mana la Mama tu nak kurus...Betul tak?

Yang nie last performance dari semua pelajar...Tapi tak ramai pun yang joint...Kakak ada kat atas pentas pun sebab Mama yang suruh naik...

Nie kakak dengan kawan kakak...Lupa plak Qaleesya nak tanyakan nama kawan kakak nie...

Qaleesya dah penat dah nie...Qaleesya nak tidur dulu yer...Pagi tadi kul 5.00 pagi Qaleesya dah bangun...Kalau Qaleesya tak tidur nanti mesti Qaleesya mengamuk...Okey la Auntie dan Uncle semua...Nanti kalau Qaleesya rajin Qaleesya update lagi yer...Mama memang dah tak sempat nak update blog nie...Mama busy sangat tau...Take care semua...Muaaaahhhhhhsss...

November 14, 2011

Katalog Tupperware Yang Paling Latest

Assalamualaikum dan salam ceria buat semua...Hari nie Lynn nak inform kat korang semua yang Lynn offcially dah jadi dealer Tupperware...Jadi untuk korang yang berminat nak beli produk dari Tupperware boleh la contact Lynn yer...Harga boleh dirunding...Don't worry...

Tapi kalau nak beli barang mesti la nak tengok katalog kan...Jadi meh fokus kat gambar-gambar kat bawah nie...Kalau berminat contact Lynn yer...Sms atau call jer Lynn di nombor nie...013-7660226...























November 10, 2011

Lengang Jer Office Hari Ni

Assalamualaikum dan salam ceria...Sihat ker semuanya...Syukran sebab kami sekeluarga sihat-sihat sokmo...Walaupun semalam baby Qaleesya kena injection 5 bulan...Alhamdulillah berkat susu mama dan imunisasi badan yang kuat, baby Qaleesya yang bam bam tu tak demam pun...Tapi kitorang tetap bagi ubat demam...Nampaknya susah juga anak yang sorang nie nak makan ubat...Sama la dengan kakaknya Qistina...Huhuhuhu...

Owh yer...Hari nie office Lynn lengang betul la...Semuanya sibuk berkursus sana sini...Cuma Lynn dan beberapa orang staff jer yang ada kat office nie...Lynn awal-awal lagi dah kena tolak semua pelawaan kursus minggu nie...Semuanya disebabkan Qistina ada Graduation Day Sabtu nie...Lynn dan Mr. Hubby memang tak nak ketinggalan dalam program-program macam nie...Lebih-lebih lagi yang melibatkan anak-anak...

Memang tak sabar rasanya nak tengok dia dancing macam tahun lepas...Cuma this year dia akan menari Chinese Dance...Lynn tak pernah tengok dia berlatih kat rumah...Jadi memang teruja sket nak tengok performance dia weekend nie...

Okey la...Nak kena siapkan kerja-kerja Lynn kat office nie...Nanti ada masa Lynn update lagi yer...Take care semua...

November 8, 2011

Huwargggghhhh....Saya Mahu Kurus...

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua kawan-kawan blogger...Lynn doakan korang semua sihat-sihat la yer...Dari tajuk pun tentu korang dah tahu kan apa yang Lynn nak story mory hari nie...Huhuhuhuhuh...Seriously Lynn memang nak kuruskan badan Lynn nie...Sejak dari cuti bersalin lagi Lynn dah nekad nak kuruskan badan...

Salah satu cara yang Lynn buat adalah dengan breastfeed Nur Qaleesya Arissa yang comey gebus tu...Tapi berat badan Lynn still tak reduce ke angka yang Lynn nak la...Sedih sangat tau...Adakah disebabkan Lynn semakin berselera makan lately nie? Mana taknya bila breastfeed Qaleesya, Lynn terasa lapar jer tau...Pantang nampak makanan yang sedap sure nak makan...Huhuhuhu...

Dan adakah disebabkan Lynn nie tak bersenam sebab duk risaukan luka operation Lynn tempoh hari?  Sehingga tak banyak calori yang dibakar...Lynn nak sangat la merasa dapat berat 55kg tau...Tapi sayangnya tak pernah pun dapat angka tu...Asal timbang jer berat badan sure terlebih 7 - 8 kg dari berat yang diidamkan...Alahai...

Memang arr tak balance dengan berat badan Mr. Hubby...Kalau korang semua nak tahu berat Mr. Hubby hanya 59kg...Jadi kalau Lynn dapat turunkan berat badan ke angka 55kg tu kira okey la...Tapi rasanya macam susah sangat arr nak turunkan berat ke angka 55kg tu...Huwarrrrggghhh...Rasa nak menangis dan jerit kuat-kuat sangat tau sekarang nie...

Kawan-kawan blogger please help me...Tolong la bagi tips kat Lynn supaya berat badan Lynn boleh reduce ke angka 55kg tu...Nak sangat la pakai baju kebaya time belum ada anak lagi...Sedih jer tengok baju-baju tu tergantung dalam almari...Huhuhuh...

HELP ME PLEASE