October 29, 2011

Terengganu VS N.Sembilan

Salam ceria untuk semua...
Actually tak der story apa nak update pun...
Just nak tanya korang jer nie...
Malam nanti Final Piala Malaysia...
Korang sokong team mana?
Terengganu atau Negeri Sembilan?

Lynn?
Dah tentu la sokong Negeri Sembilan...
Hehehehehe...
Kalau tak sokong Negeri Sembilan...
Marah plak Mr. Hubby Lynn...
Dah tentu la Mr. Hubby ku itu anak jati Negeri Sembilan...

Mudah-mudahan Negeri Sembilan menang la yer...
 Dengan score 3-1...
Hehehehehe...


October 28, 2011

Tak Berapa Sihat Nie

Assalamualaikum dan morning untuk korang semua...Apa khabar? Moga korang semua dan keluarga sihat-sihat yer...Sebenarnya Lynn nie tak berapa sihat la...Selsema dan pening kepala since semalam...Aduhai...Malam tadi rasa macam nak pitam pun ada...Huhuhuhuhuh...Dah lama rasanya tak selsema dan pening macam nie...

Mungkin lately nie Lynn super duper busy la...Macam-macam kerja yang nak dibuat...Buat kerja pejabat, attend kursus dan anjurkan program-program untuk kesatuan...Dalam masa yang sama duk uruskan keluarga...Tu yang macam tak cukup rehat...Dan disebabkan tak cukup rehat timbul la pulak selsema dan pening kepala nie...

Malam tadi puas dah Mr. Hubby duk bebel suruh rest dan tidur awal...Kebetulan plak Qistina dan Qaleesya pun tidur awal...Tapi tak juga dengar kata Mr. Hubby...Nak juga buat kerja-kerja rumah dan kemas apa yang patut...Lynn tak nak la kelam kabut uruskan rumah pagi-pagi nanti...

Petang nie nak balik ke Rawang sebab esok family Rawang nak buat kenduri arwah adik...Sekejap jer masa berlalu kan...Dah genap 4 tahun arwah adik Syafiq meninggalkan kami sekeluarga...Kalau arwah masih hidup sekarang nie usia arwah dah cecah 20 tahun...Tapi ALLAH lebih sayangkan arwah...Moga roh arwah adik Syafiq tenang di sana...Insyaallah...Al-Fatihah...

Okey la...Tak dapat nak update panjang lebar...Nak kena siapkan kerja-kerja yang ada nie...Nanti ada masa Lynn update lagi yer...Take care semua...

October 19, 2011

Melaka Wonderland

Salam ceria untuk semua kawan-kawan blogger dan pembaca setia blog nie...Sihat ker semuanya? Lynn doakan korang semua sihat-sihat belaka la yer...Hari nie Lynn nak update sket pasal Melaka Wonderland nie...Daripada nama pun mesti dah tahu kan yang Melaka Wonderland nie dah tentu dan sah la terletak di Melaka...Tapi which part of Melaka ek...Ayer Keroh ker, Alor Gajah ker...Ada sesiapa yang tahu?

Sempena Hari Keluarga KSK LPP Johor yang akan dilakukan secara dwitahunan maka tahun nie turn KSK LPP Johor untuk organize Hari Keluarga untuk ahli-ahli dan keluarga sekali lagi...Last Friday Lynn bersama Setiausaha KSK LPP Johor dah pun ke Endau untuk meninjau kawasan di Teluk Gorek Beach Resort...

Huhuhuhuh...Sayangnya persekitaran dan kemudahan yang ada di Teluk Gorek Beach Resort tidak dapat menampung kapasiti seramai 1000 peserta untuk Hari Keluarga KSK LPP Johor nie...Maka kami cuba untuk mencari tempat-tempat lain yang menarik...Lynn terdetik untuk mencadangkan Melaka Wonderland sebagai venue Hari Keluarga kami untuk tahun nie...



Tapi masalahnya Lynn nie tak pernah pun berkunjung ke Melaka Wonderland tu...Lynn tak tahu apa yang menarik kat Melaka Wonderland nie...Dari website yang Lynn tengok, memang tempatnya masih baru dan menarik perhatian terutamanya untuk anak-anak...Erm, korang ada pengalaman tak berada di Melaka Wonderland nie?  Please share dengan Lynn...Rasanya berbaloi tak kalau nak buat Hari Keluarga kat sana?

October 18, 2011

Syok Betul La

Assalamualaikum dan salam ceria untuk semua...Hari nie Lynn baru berkesempatan nak update blog...Itupun just nak citer tentang hati Lynn yang tengah happy nie...Sebabnya x ler besar mana pun...

Just nak kecoh kat korang semua...Setelah sekian lama x berapa nak aktif berblogging...Hari nie bila check akaun Nuffnang...Encik NUFFNANG yang baik hati telah bagi Lynn BE la...Hehehehehehe...Memang syok habis...


Tq so much la kat Encik NUFFNANG sebab sudi bagi BE...Dah lama rasanya tak merasa BE...Tq tq...Korang dapat tak BE dari Encik Nuffnang?

October 12, 2011

Sihat Ker Korang?

Assalamualaikum dan salam ceria untuk semua kawan-kawan blogger dan pembaca setia blog nie...Huhuhuhuhuh...Dah lama betul rasanya tak update blog...Dah lama betul tak bertanya khabar korang semua? Dah lama juga tak baca entry korang dan tinggalkan komen...Traffic blog nie pun x cun sejak Lynn tak aktif blogging...

Entah kenapa sejak naik kerja setelah cuti bersalin 3 bulan nie Lynn memang x cukup masa arr...Macam-macam kerja yang perlu Lynn buat dan rasa memang pack sangat jadual seharian tau...Seawal jam 5 pagi Lynn dah bangun sebab nak siapkan beg sekolah + child care Qistina...Duk prepare beg pakaian dan susu Qaleesya...Ada kalanya bangun pagi tu Qaleesya pun dah bangun sama...Jadi terkejar-kejar juga nak handle Qaleesya comey tu sambil siapkan segala beg...

Kadang-kadang Mr. Hubby pun ikut sama bangun awal walaupun Lynn tak kejut...Lynn nie bukannya apa...Tak nak la kejutkan Mr. Hubby awal-awal sebab Mr. Hubby nie banyak buat kerja luar...Tak macam Lynn yang stay dari kul 8 pagi - 5 petang kat office setiap hari...Kesian tengok Mr. Hubby kerja...Jadi memang tak pernah la minta dia bangun awal...Tapi kalau dia dah bangun tu memang haruslah tengokkan anak-anak especially Qaleesya...

Kat office sekarang nie jadual kerja pun dah bertambah...Selain daripada buat kerja-kerja perjabat Lynn kena gak buat kerja-kerja kelab dan kesatuan...Memang busy sokmo...Kalau surat-surat terima tu banyak lagi la Lynn terkejar-kejar tau...Kerja-kerja Lynn nie memang tak der assistant yang bantu...Kena siapkan sendiri dan rasanya lebih berpuas hati buat sendiri...Kalau dulu tak der aktiviti mengepam tapi sekarang nie 2 kali Lynn mengepam di pejabat...Pagi sekali dan petang sekali...Jadi memang kena peruntukkan setengah jam untuk setiap sesi setiap hari...Tu yang membuatkan masa Lynn agak terhad sket nak mengadap blog nie...

Memang teringin sangat nak update blog macam dulu-dulu...Terasa rindu nak tengok traffic blog nie cecah 200 UV setiap hari...Dan teringin juga nak tengok RM kat akaun NUFFNANG tu bertambah...Tapi masa sangat terhad la...Huhuhuhuh...Dan buat masa nie Lynn terfikir yang Lynn harus manage masa kerja Lynn semula...Kalau tak manage balik memang arr terabai jer blog nie nanti...Huhuhuhuh...

Bila balik kerja plak Lynn memang tak sempat arr nak buka notebook...Duk sibuk masak untuk dinner dan tumpukan perhatian pada family...Dan disebabkan dah bangun kul 5 pagi setiap hari maka seawal jam 10 malam Lynn dah masuk tidur...Kalau tak tidur awal comfirm la nanti tak dapat nak bangun kul 5 pagi...Hehehehe...

Korang plak macam mana? Terkejar-kejar juga macam Lynn atau semuanya berjalan lancar...Meh share sket tips pengurusan masa korang dengan Lynn...Mana tahu lepas nie Lynn boleh manage masa Lynn...Okeylah...Got to go...Kena fokus kat kerja-kerja plak...Take care semua...

October 5, 2011

Qaleesya Update Nie Sebab Mama Busy Sangat

Assalamualaikum semua...


Auntie-auntie dan uncle-uncle sihat ker?
Qaleesya sajer tepek gambar qaleesya kat blog mama nie...
Mama busy sangat la sekarang nie...
Sampai tak sempat nak update blog...
Tapi mama ada cakap yang dia akan update nanti...
Auntie-auntie dan uncle-uncle sabar yer...

Okeylah...
Qaleesya tak tahu nak citer apa kat blog mama nie...
Sebab qaleesya kecik lagi...
Hehehehehe...
Babai semua...
Muaaaahhhsss...