September 22, 2011

Kesayangan Mama + Papa

Assalamualaikum dan salam sejahtera...Apa khabar semuanya? Moga korang semua sihat-sihat dan ceria selalu yer...Okey la...Hari nie nak tayang sket gambar kesayangan mama Lynn dan papa Ezal...Hehehehe...Sebenarnya sajer nak tunjukkan kat korang semua betapa comeynya diorang nie...Hahahahaha...Perasan lebih mama Lynn nie...Erm, korang layankan jer la yer...




Gambar nie paling latest...Tapi x ler latest sangat pun...Waktu kat Secret Recipes Kulim raya ke4 yang lepas...Comey kan diorang...Hehehehe...Perasan lagi mama Lynn nie...

Suka tengok gambar nie...Nampak lovely sangat...

Okeylah...Nanti ada masa Lynn update lagi yer...Take care semua...

September 21, 2011

Simple Celebration

Salam ceria 1 Malaysia untuk semua kawan-kawan blogger dan pembaca setia...Hari nie Lynn nak update sket pasal birthday celebration Lynn pada 2 September lepas...Finally setelah 2 tahun menyambut birthday dalam bulan Ramadhan akhirnya tahun nie hari lahir Lynn jatuh pada hari raya ke4...Dan pada hari tersebut Lynn sekeluarga on da way ke Kedah menghantar adik-adik Lynn...

Seawal jam 6.30 pagi kitorang dah gerak ke Kedah...Tapi x ler terus ke Kedah pun...Kitorang singgah kat Batu Gajah...Beraya di rumah Pakcik Rahim, abang kepada ayah Lynn...Dijamu dengan nasi putih, lauk kambing briyani, asam pedas ikan mayong, ayam goreng berempah...Perrrrgghhhh...Memang sedap la...Perut waktu tu memang minta diisi jadi tak ler sempat-sempat nak amek gambar...Sabar jer la...

Qistina dengan Acik Enaz yang dia sayang sangat-sangat...Bila Qistina jumpa jer Acik Enaz dia nie, memang lupa arr dengan mama dan papa dia...Nak berkepit jer diorang berdua nie...Hehehehe...


Dalam kul 11.00 pagi kitorang teruskan perjalanan ke Kulim...Memang x berhenti mana-mana lagi...Syukur alhamdulillah sampai di Kulim jam 1.00 petang...Disebabkan adik Lynn bekerja di Secret Recipes maka kitorang celebrate birthday Lynn kat Secret Recipes jer...Dapat juga diskaun untuk staff...

Kek birthday Lynn cuma sepotong yer...Dan ada 3 batang lilin jer...Teka arr umur Lynn berapa tahun nie...

 Mama pun teringin gak nak blow candle...Hehehehe...

 With Ayah, Ibu dan Qaleesya yang dah tidur kepenatan...

With Ibu tercayang...The best mom in the world...Love you so much...

 Qaleesya yang gebuuus...dan Qistina yang sibuk nak order makanan...

Acik Uda yang duk amek order untuk satu family...Naik pening kepala dibuatnya melayan perangai kitorang satu family...Hehehehe...

 Qaleesya n Qistina dengan Atuk Ayah n Atuk Ibu...Posing-posing2 dulu...

 Atuk ayah pandang apa jer tu?

Qistina yang dah nak meragam sebab order dia lambat sampai...Dah lapar sangat nie...Kesian la anak mama...


Sebaik sahaja makanan sampai kitorang pun terus la makan sebab lepas tu nak gie beraya kat Baling plak...Rumah office mate ayah Lynn...Anyway makan-makan di Secret Recipes hari tu ditaja oleh someone yang sungguh baik hati...Thank you so much la yer sebab sudi menaja makan-makan kami...

Semoga dengan bertambahnya usia, Lynn menjadi semakin matang dan menjadi yang terbaik untuk keluarga dan diri sendiri...Moga rezeki Lynn makin murah dan bahagia di samping keluarga tersayang...Insyaallah...

September 20, 2011

Idea Owh Idea

Salam ceria buat semua kawan-kawan blogger dan pembaca blog nie...Huhuhuhuh...Secara jujurnya Lynn nak sangat-sangat update...Tapi idea nak mengarang tak muncul-muncul...Since naik kerja 5 September lepas Lynn hanya buat satu entry jer sehingga kini...Memang ketandusan idea sungguh...Atau sekarang nie Lynn menghadapi sindrom malas mengupdate blog sendiri...Alahai...Sure berlapuk la blog nie jadinya...

Nak sangat update macam dulu...At least satu entry setiap hari...Nak citer dan share macam-macam dengan korang semua...Rindu nak dapat Buffered Earning dari Neffnang waktu traffic duk melambung dulu...Idea owh idea...Cepat2 la muncul...

September 9, 2011

Citer Raya Kami

Assalamualaikum dan salam ceria untuk semua...Sihat ker korang? Lynn dan keluarga batuk-batuk dan selsema la sekarang nie...Walaupun Lynn nie tak minum yang berais tapi tetap gak batuk-batuk...Mungkin sebab banyak sangat makan makanan yang berminyak raya nie...Qistina dan Qaleesya plak kedua-duanya selsema...Kesian tengok puteri-puteri ku tu...Mr. Hubby pun batuk-batuk gak...Sama la dengan Lynn...

Hari nie dah 11 Syawal dan baru la hari nie Lynn berkesempatan nak update citer tentang raya kami tahun nie...Tahun nie Lynn tak yah sibuk-sibuk nak apply cuti raya sebab Lynn masih dalam maternity leave...Jimat la cuti Lynn...Hehehehe...Jadi Mr. Hubby jer yang apply cuti...Mr. Hubby pun excited apply cuti awal...

Hari Khamis sebelum raya tu kitorang dah balik ke Rawang...Tolong ibu Lynn kemas-kemas rumah, bersahur dan berbuka puasa bersama-sama...Nak buat kuih raya memang x der la...Sebab ayah Lynn dah tempah dah kuih raya dan dicampur dengan apa yang kitorang bawa dari Johor maka cukuplah kuih raya yang ada tu...Sabtu tengahari baru kitorang gerak balik ke Negeri Sembilan...Tahun nie beraya di Negeri Sembilan dulu sebab raya ke3 nanti parents Lynn ajak kitorang ke Kedah...Nak gie hantar adik-adik Lynn ke Kulim dan Sg. Petani...

Waktu kat Negeri Sembilan baru la sibuk duk uruskan persiapan menyambut Syawal...Tapi x ler tolong banyak mana pun...Kalau busy pun Mr. Hubby kut...Sebab tenaga dia memang amat diperlukan...Mengacau dodol pada petang Sabtu, memarut lebih kurang 40 biji kelapa pada pagi Ahad, dan membakar lemang pada pagi Isnin...Semua tu memang kerja orang lelaki la...Hehehehe...Lynn cuma handle Qaleesya yang super duper comey tu dan Qistina jer...

Menu hari raya kami memang simple jer...Lemang, Rendang Ayam Pencen, Rendang Daging, Nasi Impit dan Kuah Kacang...Gambar makanan memang x sempat amek sebab pagi raya pertama tu Lynn kena Bengkak Susu...Huhuhuhuh...Memang menyakitkan...Cik B belah kanan mengeras dan susu tak kuar...Lynn pump pun x kuar-kuar susunya...Macam tersumbat tau...Menangis-nangis Lynn...

Mak mertua dah suruh gie klinik tapi disebabkan mood nak beraya meluap-luap maka Lynn x gie pun klinik...Lynn just tuam dengan air panas dan sentiasa DF kan Qaleesya...Syukur Alhamdulillah pada hari raya kedua Cik B beransur okey...Sampai sekarang masih teringat lagi rasa sakitnya tau...

Erm, meh la layan gambar raya kitorang...Tak banyak amek gambar pun tapi ada la juga kenangan...
 Qistina dengan Atuk n Wan...

 Ayah n Mak Mertuaku...

 Double Q (Qistina & Qaleesya) dengan Atuk n Wan

 Dengan Mak Lang Zura plak...

Finally with whole family members...Tapi x syok tau sebab Ima, Khairi, Aqilah n Damia x der...Tahun nie diorang beraya kat Pahang...Tak cukup korum la kiranya nie...

Gambar raya kami sekeluarga...Untuk pengetahuan korang nie baru kali pertama dapat amek gambar berempat tau...Hehehehe...

Lepas bergambar bagai kitorang terus gerak ke Batu Kikir...Beraya kat rumah nenek Mr. Hubby...Sempat juga beraya di rumah pakcik dan makcik Mr. Hubby di Kampung Majau, Batu Kikir...Raya kedua kami gie beraya kat Kuala Klawang...Gie beraya 2 rumah jer...Sebab dah ada yang telefon nak datang beraya kat rumah...

 Anak dara ku yang makin gediks...Hehehehehe...Raya kali nie dia suka betul berposing...Almaklumlah baru lepas potong rambut...

 Sebelum gie beraya amek gambar dulu...

 Senget benget gambar nie...Tukang amek dah tentu la Qistina...Hehehe...

 Qistina bila berposing mesti nak buat tangan gitew...Alahai anak mama...

Tengok tu...Dia buat lagi...Hehehehe...

Okey la yer...Nanti Lynn update citer pasal beraya di Rawang plak yer...Take care semua...Lynn nak fokus buat kerja nie...Bye...

September 5, 2011

After 3 Months Maternity Leave

Assalamualaikum dan salam ceria buat semua pembaca blog ALL ABOUT US nie...Syukur alhamdulillah kerna Lynn sekeluarga diberi kesempatan untuk menikmati hidup di muka bumi ALLAH S.W.T ini lagi...Sempena bulan Syawal nie Lynn sekeluarga nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri buat semua kawan-kawan blogger dan pembaca blog nie...Mohon maaf andai ada terlanjur kata dan bahasa yer...

Hari nie 5 September 2011 merupakan hari pertama Lynn bekerja setelah bercuti selama 3 bulan...Dengan mood yang berkobar-kobar Lynn pergi ke tempat kerja hari nie...Walaupun berat hati nak tinggalkan Qaleesya kat pengasuh tapi nak buat macam mana kan...Kalau tak kerja nanti kesian plak dengan Mr. Hubby kena kerja sorang-sorang...

Mudah-mudahan segalanya dipermudahkan dan Lynn harap Qaleesya okey2 jer...Stok susu memang dah standby untuk Qaleesya...Sepanjang tempoh 3 bulan Lynn kumpul stok...Waktu raya pun Lynn sibuk gak pump...Semata-mata untuk Qaleesya...Dan Lynn berharap sangat dapat susukan Qaleesya sehingga usia dia 2 tahun...Insyaallah...

Mulai hari nie juga Lynn akan mulakan semula aktiviti blogging yang telah Lynn tinggalkan sejak 3 bulan lepas...Banyak yang Lynn nak kongsikan...Dari saat kelahiran Qaleesya dan yang paling terkini tentang sambutan hari raya kami...Lynn akan cuba update sket sket yer...Sebab kerja kat pejabat pun nak kena buat juga...Tak boleh la nak lepas tangan jer...Hehehehehe...

Okeylah...Take care semua...Will update soon...