June 29, 2011

Losyen Pati Halia

Assalamualaikum dan salam ceria untuk kawan-kawan blogger semua...Hari nie dah pun masuk hari ke24 Lynn berpantang...Sekejap jer masa berlalu kan...Ada 20 hari lagi nak habiskan pantang...Hehehehe...Tapi walau dah nak habis pantang wajib rasanya Lynn masih kena teruskan juga berpantang sebab bersalin operation...

Kena berpantang dari makan makanan yang gatal-gatal dan buat kerja-kerja berat...Ini semua untuk mengelakkan luka dalam lambat baik...Dan untuk memastikan luka dalam cepat baik kena la teruskan makan Gamat Healin dan Pati Ikan Haruan...Mudah-mudahan dengan pengambilan Gamat Healin dan Pati Ikan Haruan tu akan menyembuhkan luka ceaser Lynn dengan cepat...



Seperti yang korang maklum, Lynn kan bersalin operation...Jadi bila dalam pantang nie Lynn memang tak der la dapat nak berurut macam yang bersalin normal dan Lynn pun tak pakai bengkung...Memang lain sangat la berbanding dengan bersalin Qistina dulu...Lynn rasa macam tak berpantang pun...Yang Lynn pantang cuma makan jer...Yang tu memang la Lynn jaga sangat-sangat...Lynn cuma makan ikan dan sayur jer...Hari nie baru la nak try makan daging merah sket...Harap-harap okey la...

Disebabkan tak berurut dan pakai bengkung maka Lynn dapat merasakan yang perut Lynn nie memang lambat la susutnya...Nak harapkan Qaleesya kerap breastfeed supaya rahim cepat kecut dan perut nie kempis sket...Lynn memang tak sanggup nak tengok perut nie ke depan macam orang preggy 3 bulan...Huhuhuhu...Habis tak muat la baju-baju Lynn yang bersusun dalam almari tu...

Jadi Lynn nak tanya korang semua...Boleh tak Lynn gunakan Losyen Pati Halia supaya perut, peha, pinggul Lynn nie kempis dan kembali ke bentuk asal? Lynn risau juga kalau nak gunakan losyen nie...Terfikirkan kesan nya nanti...

Erm, sekarang nie ada bermacam-macam produk Losyen Pati Halia di pasaran...Agak-agak korang yang mana satu sesuai untuk Lynn gunakan?



Please share pendapat korang kat entry Lynn nie...Mana tahu korang ada pengalaman dalam hal-hal macam nie...Please yer...


June 27, 2011

Alahai...Mengantuknya...

Assalamualaikum dan salam ceria untuk semua...
Korang tengah buat per tu?  
Sibuk buat kerja kat office yer...
Hehehehehe...
Jangan jealous yer...
Lynn tgh berehat-rehat kat rumah nie...
Right now tengah mengantuk sungguh nie...
Dari kul 4.45 pagi tadi Lynn berjaga...
Hingga la sekarang nie...
Kalau Lynn tidur pun syok juga...
Sebab Qaleesya pun tengah lena beradu...
Boleh tak semua?
Hehehehehe...
Korang jangan nak tidur plak...
Kang mengamuk plak boss kat office tu...
Tak pasal-pasal jer kena warning...
Betul tak?

June 26, 2011

Santai-Santai Di Rumah

Salam hari Ahad untuk semua...Apa jer aktiviti korang hari nie?  Mesti korang duk seronok berjalan-jalan kan...Almaklumlah hari nie kan hari Ahad...Dah puas bekerja Isnin - Jumaat, hari Sabtu dan Ahad nie la hari untuk bersenang lenang dan berjalan-jalan dengan family plak...Betul tak?

Lynn dan keluarga santai-santai kat rumah jer...Sebab Lynn kan masih dalam pantang lagi...Hari nie dah masuk hari ke 21 berpantang...Sekejap jer masa berlalu kan...Syukur Alhamdullilah sepanjang 21 hari berpantang nie Lynn tak alami sebarang kesulitan dalam berpantang...Qaleesya pun okey2 jer...

Insyaallah next Friday, kitorang akan balik ke Negeri Sembilan...Dah lama tak balik kampung, rasa excited plak...Hehehehehe...Sebenarnya tujuan nak balik kampung nie sebab nak hantar MIL Lynn balik...MIL dah nak dekat 2 minggu stay kat JB nie taking care of me & Qaleesya...Rasa beruntung dan bertuah sebab pantang kali nie ibu dan MIL jaga Lynn dan Qaleesya...

Ibu dah jaga waktu awal bersalin hari tu...Lepas jer ibu balik ke Rawang MIL plak datang take over handle Lynn dan Qaleesya...Di samping nak hantar MIL, Lynn dan Mr. Hubby nak uruskan sket urusan kenduri doa selamat dan aqiqah untuk Nur Qaleesya Arissa yang kitorang rancang nak buat sebelum Ramadhan nie...Insyaallah majlis tu akan diadakan pada 23 Julai di rumah MIL Lynn...

Harap sangat la tak der yang amek tarikh tu untuk buat kenduri kawen atau kenduri apa jer...Sebab Lynn rasa 23 Julai tu la tarikh yang sesuai untuk buat kenduri doa selamat dan aqiqah tu...Kebetulan Lynn pun dah habis pantang waktu tu...Next weeknya plak adik sepupu Lynn dan makcik Lynn yang kat Kota Tinggi dah amek untuk buat kenduri tahlil dan sambut Ramadhan...

Lynn dah terfikir nak sediakan beg goodies untuk para tetamu yang bakal hadir...Erm...Salah satu item yang pasti Lynn letakkan dalam beg goodies tu dah tentu la homemade chocolate buatan Lynn sendiri...Hehehehe...Salah satu cara nak promosikan chocolate ku...Betul tak?  Dah lama betul tak buat chocolate tau...Rindu sungguh wei...Hope rancangan Lynn nie menjadi la yer...

Okey la...Lynn tak nak taip entry panjang-panjang...Nanti korang bosan plak...Huhuhuhu...Insyaallah ada masa nanti Lynn update dan blogwalking ke blog korang plak yer...Take care semua...

June 24, 2011

Najjah By Farrah Adeeba & Awin

Salam ceria untuk semua...Apa khabar?  Syukur Alhamdulillah Lynn sekeluarga sihat walafiat...Erm, hari nie Lynn sebenarnya tak tahu nak update apa tau kat blog...Rasa macam boring semacam jer...Sekarang nie Qaleesya tengah tidur...Jadi Lynn pun amek la masa sket duk godek apa yang patut kat Facebook dan Blog nie...Sambil tu duk tengok Wanita Hari Ini kat TV3...

Tadi ada satu slot tentang Najjah by Farrah Adeeba & Awin...Haaaa...Korang tahu ker apa tu Najjah?  Actually diorang nie tak der pun bagi payment atau hire Lynn as a Duta untuk promote koleksi Najjah kat blog Lynn nie...Lynn nie ha yang sajer nak update pasal Najjah kat sini...Hehehehehe...

Untuk pengetahuan korang semua, Najjah nie merupakan Butik Pakaian Muslimah yang ada kat Malaysia nie...Setelah Lynn tengok koleksi-koleksi yang ada kat website Najjah nie memang arr cantik-cantik semuanya koleksi diorang...

Kat bawah nie ada a few piccas yang Lynn amek dari website Najjah untuk korang tengok...Bagi diri Lynn memang cantik dress dan tudung yang ada kat butik nie...Dan apa yang paling Lynn suka rekaan nya simple jer...Nice sangat...





Betul tak Lynn cakap yang koleksi Najjah nie cantik-cantik...Kalau korang nak tengok koleksi yang lain korang leh gi tengok kat website Najjah nie yer...Dan korang boleh tengok sekali harganya...Memang boleh tahan la harganya...Okeylah...Itu jer update untuk kali nie...Nanti Lynn update lagi yer...Take care semua...Muaahhhs....

June 22, 2011

Update Tentang Double Q

Assalamualaikum dan salam ceria untuk semua...Apa khabar korang?  Syukur alhamdulillah Lynn dan family semuanya okey2 belaka...Cuma kadangkala Lynn terasa sakit dan ngilu kat luka operation Lynn...Lebih-lebih lagi bila batuk dan bersin...Terasa seksanya...Huhuhuhu...

Hari nie Lynn nak update kat korang semua tentang double Q...Erm, nak tahu apa double Q tu...Hehehehe...Qistina dan Qaleesya la...Untuk pengetahuan korang semua sejak Lynn berpantang kat rumah nie Qistina dah liat sket nak pergi school...Alahai...Pagi-pagi memang beremosi jer Lynn dan Mr. Hubby nak siapkan dia ke school...Kitorang kena pujuk dia elok-elok baru la dia nak pergi school...Huhuhuhu...

This saturday, Tadika Ixora Ria akan bawa all their students ke Zoo Johor...Hope my darling Qistina tu okey-okey jer nanti...Worried juga kalau dia buat perangai dan tak nak joint program tu nanti...Dan yang pastinya next Sunday (3rd July) merupakan birthday Qistina yang ke4...Sekejap jer masa berlalu...Dah 4 tahun dah usia Qistina...

Niat di hati nak buat small celebration untuk Qistina kat Tadika Ixora Ria...Tapi tak comfirm lagi...Lynn sebenarnya lebih prefer buat majlis kat rumah...Kebetulan plak kali nie dalam berpantang...Kalau tak berpantang memang Lynn proceed buat kat rumah jer...Panggil a few friends and relatives pun dah cukup memadai dah...Tengok la macam mana nanti...

Now turn Qaleesya plak...Today dah masuk hari ke 17 usia Qaleesya...Dan saat nie Qaleesya tengah syok tido...Seronok kan jadi baby...Bila perut terisi jer Qaleesya tidur lena...Qaleesya jarang menangis tau...Tak macam Qistina...Melalak kuat dan boleh dikatakan setiap malam Lynn dan Mr. Hubby berjaga sebab Qistina tak tidur malam...Tapi Qaleesya lain sket...Walaupun dia selalu berjaga malam tapi dia jarang nangis dan lepas jer bagi susu Qaleesya akan tidur balik...Senang sket la nak handle...Hehehehe...

Dan Qaleesya fully breastfeed tau...Mudah-mudahan Qaleesya akan terus menyusu sehingga usianya 2 tahun...Memang itu la niat Lynn sejak mengandungkan Qaleesya...Kalau dulu Lynn cuma dapat susukan Qistina waktu dalam pantang jer tapi kali nie Lynn dah nekad dah nak susukan sampai usia 2 tahun...Mudah-mudahan dimakbulkan ALLAH S.W.T...

Okey la...Nanti ada masa Lynn update lagi yer...Maaf la kalau Lynn tak sempat nak blogwalking dan baca entry korang...Masa agak terbatas sket la sekarang nie...Nanti bila dah ada masa terluang sket Lynn akan gie blog korang yer...Take care semua...

June 21, 2011

Apa yang boleh dimakan?

Assalamualaikum dan salam ceria semua...Hari nie Lynn rasa macam bosan semacam jer...Huhuhuhu...Nie baru 16 hari cuti bersalin...Macam mana la nak menghadapi 74 hari baki cuti bersalin tu ek...Alahai...Nasib baik arr ada internet dan boleh juga la sekali sekala buka Facebook dan update blog...

Erm, daripada Lynn merapu tak tentu arah better straight to the point la yer...Lynn sebenarnya nak tanya kat korang semua yang pernah berpantang bersalin operation...Korang makan apa jer waktu berpantang ek?  Selama 15 hari yang dah berlalu nie Lynn makan ikan parang panggang, ikan haruan masak singgang, sup ikan haruan...Selain tu Lynn makan sayur sawi + lobak putih masak bening...Yang tu untuk banyakkan susu badan la...

Lynn makan juga roti dan minum susu, nestum dan milo setiap hari...Dan Lynn juga lebihkan minum air suam...Dengan harapan susu badan banyak dan cukup untuk keperluan Qaleesya...Cuma sekarang nie Lynn dah boring makan ikan la...Erm, boleh tak Lynn makan daging ataupun ayam ek?  Kalau Lynn makan ada effect gatal-gatal tak kat luka operation Lynn tu...Please kawan-kawan yang ada pengalaman...Share sket menu berpantang korang dengan Lynn...

June 20, 2011

...Syukur...

Quick update dari Lynn petang nie...Tadi Mr. Hubby amek Lynn dan Qaleesya kat rumah...Kitorang ke klinik untuk check up kuning Qaleesya...Syukur alhamdulillah result kuning Qaleesya hari nie dah jatuh 8.3...Lepas nie dah tak payah nak gie klinik dan check darah lagi dah...Mudah-mudahan Qaleesya makin sihat la yer...

Okey la...Tak leh lama-lama nie...Nanti update lagi yer...Take care semua...

Petang Nie Chech Up Kuning Qaleesya

Assalamualaikum dan salam ceria untuk semua kawan-kawan blogger...Hari nie merupakan hari ke15 kelahiran Qaleesya...Sekejap jer masa berlalu...Nanti sedar tak sedar dah pun habis berpantang...Hehehehe...

Petang nie sebenarnya Lynn dan Mr. Hubby akan bawa Qaleesya ke Klinik Kesihatan Taman Sri Orked...Result darah Qaleesya Jumaat lepas 10.8...Tu yang kena return balik ke klinik untuk ujian darah lagi...Mudah-mudahan result hari nie turun bawah 10.0 la yer...Kesian tengok Qaleesya kena amek darah jer...

Syukur alhamdulillah, Lynn dan Qaleesya ditemani mak mertua di JB nie...Mak mertua Lynn datang dari Jumaat lepas...Insyaallah akan stay seminggu dua kat JB nie...Dan syukur alhamdulillah juga Lynn dah rasa badan Lynn kuat sket...Cuma kalau batuk dan bersin tu Lynn akan rasa sakit kat bahagian yang di operate tu...Memang ngilu giler...Huhuhuhu...

Mr. Hubby pun banyak membantu sewaktu Lynn berpantang nie...Hari nie baru la Mr. Hubby mula bekerja setelah bercuti 2 minggu...Sure busy sakan Mr. Hubby hari nie...Hope semua kerja-kerja Mr. Hubby dapat diuruskan dengan sempurna la yer...

Sejak dah ada Qaleesya nie, Qistina dah liat sket nak bangun pagi dan pergi school...Mungkin sebab dia tengok Lynn dan Qaleesya ada kat rumah...Tu yang dia tak nak ke school...Tapi Lynn dan Mr. Hubby pujuk juga dia elok2 suruh gie school...Walaupun baru 4 tahun usianya tapi kitorang tak nak dia ketinggalan...Kalau dia gie school at least dia dapat something new to learn...Betul tak?

Okey la...Nanti ada masa Lynn update lagi...Korang doakan la kuning Qaleesya beransur pulih yer...Semoga dia makin sihat...Insyaallah...

June 18, 2011

Presenting Nur Qaleesya Arissa

Assalamualaikum dan salam ceria untuk semua...Hari nie dah pun masuk hari ke13 kelahiran puteri kedua Lynn dan Mr. Hubby, Nur Qaleesya Arissa...Dan baru la hari nie Lynn berkesempatan nak upload kan gambar puteri kami kat blog nie...Sorry la banyak-banyak kat kawan-kawan blogger yang menunggu nak tgk gambar baby Qaleesya nie...

Okey la...Korang tengok jer la gambar-gambar yang ada nie yer...





 Dilahirkan pada 6 Jun 2011 jam 12.44 tengahari...Secara operation dan awal 24 hari dari tarikh due 30 Jun 2011...Syukur Alhamdulillah segalanya okey dan citer lanjut pasal melahirkan baby Qaleesya akan Lynn updatekan kemudian yer...


Last but not least...Gambar mama Lynn yang tgh berpantang dengan Nur Qistina Farzana, yang sungguh-sungguh manja sebab nak perhatian penuh dari Mama dan Papa dia...Kes jealous dengan baby Qaleesya la nie...Heheheheh...

Okeylah...Lynn nak susukan Qaleesya nie...Kena kejutkan dia every hour supaya dia banyak menyusu dan pee pee...Mudah-mudahan kuning dia akan beransur hilang la yer...Insyaallah...

June 17, 2011

Result Kuning Hari Nie

Assalamualaikum semua...Pagi tadi Lynn dan Mr. Hubby bawa Qaleesya ke klinik lagi...Hari nie merupakan hari ke 9 Qaleesya kena kuning...Dan result kuning Qaleesya hari nie turun 10.8 jer...Sket jer penurunan berbanding semalam...Walaupun sedikit Lynn dan Mr. Hubby tetap bersyukur kepada Allah S.W.T...Dan harapan Lynn dan Mr. Hubby agar keputusan kuning Qaleesya akan turun bawah 10.0 waktu check up Isnin nie...

Setakat nie Lynn memang berusaha bagi susu sama ada direct feeding atau pun menggunakan botol susu setiap jam kepada Qaleesya...Selain tu Mr. Hubby perah anggur hijau dan airnya kami suapkan ke mulut Qaleesya...Memang kitorang berdua berusaha untuk turunkan tahap kuning di badan Qaleesya...


Ramai juga kawan-kawan blogger yang bagi cadangan untuk reducekan kuning Qaleesya...Antaranya bagi minum susu kambing, sengkuang cina dan mandikan dengan ubat sen sei...Thanks a lot la kat korang semua sebab banyak bagi sokongan pada Lynn...Mudah-mudahan dengan usaha dan berkat doa daripada semua anak kesayangan Lynn, Nur Qaleesya Arissa akan sihat dan bebas dari Kuning...Insyaallah...

June 16, 2011

Penyakit Kuning

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua...Apa khabar semuanya?  Hari nie baru la Lynn berkesempatan nak update sket citer tentang kami sekeluarga...Sebabnya baru jer pagi tadi Mr. Hubby register P1 broadband untuk kegunaan Lynn...Mr. Hubby tahu yang Lynn nie tak boleh kalau tak surf internet lama-lama...Itu yang dia gie dapatkan P1 broadband untuk Lynn...Tq so much yer Mr. Hubby...

Lynn sebenarnya nak maklumkan pada korang semua yang anak kedua Lynn, Nur Qaleesya Arissa sekarang tengah mengalami Penyakit Kuning @ Jaundice...Hari nie dah masuk hari ke 7 Qaleesya mengalami penyakit nie...Bermula pada hari keempat kelahirannya Lynn dan Mr. Hubby dah berulang ke klinik untuk pemeriksaan darah...Update darah Qaleesya dari hari ke empat hingga ke hari nie seperti kat bawah nie...

9 April (Hari ke4) Klinik Kesihatan Taman Sri Orked - 13.2 
10 April (Hari ke5) Klinik Kesihatan Taman Sri Orked - 13.0 
11 April (Hari ke6) Klinik Kesihatan Johor Bahru  - 13.2
12 April (Hari ke7) Wad A3 Hospital Sultanah Aminah - 16.49 
13 April (Hari ke8) Wad A2 Hospital Sultanah Aminah - 13.6
14 April (Hari ke9) Klinik Kesihatan Taman Sri Orked - 10.9
15 April (Hari ke10) - Tiada pemeriksaan darah
16 April (Hari ke11) Klinik Kesihatan Taman Sri Orked - 11.1

Macam tu la keputusan darah Qaleesya sejak hari ke4 kelahirannya...Dan daripada perhatian Lynn dan Mr. Hubby dah tak nampak sangat kuning kat kulit dan mata Qaleesya...Tapi pemeriksaan pagi tadi boleh naik plak daripada pemeriksaan hari Selasa lepas...Huhuhuhuhu...Risaunya Lynn...Dah la pada hari je 7 dan ke 8 hari tu Qaleesya dah kena tahan kat wad...Satu malam dekat wad A2 Hospital Sultanah Aminah membuatkan Lynn nie tak senang duduk...Mendodoi-dodoi Lynn menangis bila dapat tahu Qaleesya kena tahan wad...Sedih sangat...Nasib baik la cuma satu malam jer...

Esok pagi ada check up lagi...Harap-harap la keputusan darah Qaleesya akan turun bawah 10.0...Tadi pagi nurse dah suruh bagi susu formula jer kat Qaleesya supaya kuning tu cepat kuar dari badan dia...Tergamam Lynn dan Mr. Hubby dengar sebab Lynn memang fully breastfeed Qaleesya sejak dia lahir...Waktu kena tahan kat wad tempoh hari pun kitorang hantar EBM kat wad untuk Qaleesya minum...Sekarang nie senang2 jer nurse nak suruh bagi susu formula...Huhuhuhu...

Lynn memang tak makan jamu sejak melahirkan Qaleesya...Pati Ikan Haruan dan Gamat Healin pun Lynn tak makan dulu tapi kuning dia tetap juga tak habis...Ada sorang nurse tu cakap selagi tak cukup 14 hari baby memang ada potensi untuk alami penyakit nie...Lebih2 lagi bila jenis darah Lynn O+...Memang arr payah sket nak hilang panyakit nie...Selain dari tu Lynn dah usaha juga mandikan Qaleesya dengan daun belimbing buluh dan ubat dari kedai ubat sen sei...Tapi kuningnya tetap ada...Huhuhuh...

Nak buat macam mana lagi yer...Risau betul Lynn dan Mr. Hubby mengenangkan hal nie...Kitorang memang benar-benar mengharap agar penyakit kuning yang dialami Qaleesya nie beransur pulih...Mudah-mudahan keputusan darah Qalessya esok pagi 10.0 ke bawah la yer...Kesian tengok Qaleesya kena amek darah every day...Dah la kaki dia comey jer...Huhuhuhuh...

June 12, 2011

Syukur Alhamdulillah

Assalamualaikum dan salam ceria buat semua...Actually nie adalah quick update yer...Lynn just nak inform yang Lynn telah selamat melahirkan anak kedua pada 6 Jun 2011 di Hospital Sultanah Aminah, Johor Bahru...Kami sekeluarga dianugerahkan cahaya mata perempuan dan kami dah sepakat untuk menamakan anak kedua kami NUR QALEESYA ARISSA...

Untuk pengetahuan korang semua, Lynn melahirkan Qaleesya secara operation dan citer detail tentang apa yang berlaku akan Lynn inform nanti yer...Sekarang nie tengah fokuskan tempoh berpantang dulu...Hehehehe...Terima kasih buat semua yang wish congrats pada Lynn yer...Dan sorry pada kawan-kawan blogger dan Facebook sebab Lynn lambat inform kat korang...

Okey la...Take care semua yer...Will update later...Insyaallah...

June 4, 2011

Red Velvet Cake Pun Dah Dapat Makan

Assalamualaikum dan salam ceria untuk semua...Hari nie hari Sabtu...Hehehehehe...Lawak giler Lynn nie...Ada ker yang tak tahu yang hari nie hari Sabtu?  Hari nie Lynn nak update kat korang yang Lynn dah dapat merasa makan Red Velvet Cake yang diidamkan...

Hari tu DYEA IRDINA dah offer nak bagi Red Velvet Cake...Tapi malu la plak nak terima...Huhuhuhu...Sudahnya bila dia dah bersalin baru la Lynn nie terdetik kalau la tak dapat makan Red Velvet Cake kempunan jer nanti...Huhuhuhuh...Jadinya Lynn pun usha la sana sini cari orang yang leh buat Red Velvet Cake nie...

Syukur Alhamdulillah ketemu juga dengan orangnya...Tapi nun dekat Pontian sana tu...Tak per la...Lynn minta tolong akak tu buat juga walaupun akak tu busy sokmo...Dan akhirnya Isnin lepas dapat gak merasa Red Velvet Cake tu...


 Ini la rupanya Red Velvet Cake yang Kak Ikin tu buat...Walaupun tak secun dan secantik Red Velvet Cake yang nie...


Tapi rasanya tetap mantaps dan meletops...Sangat sedap okey...Mr. Hubby siap tanya kenapa la order 1/4 cake jer...Kenapa tak order sebiji...Kalau tak cukup nanti mcm mana? Hehehehehe...Waktu order dengan Kak Ikin tu Lynn memang tak terfikir pun nak makan beria-ia sangat Red Velvet Cake nie...Sebabnya Lynn sendiri tak pernah merasa cake nie macam mana...



Nasib baik la Red Velvet Cake yang ada tu cukup untuk makan kami bertiga...Syukur Alhamdulillah...Dan lepas nie kalau nak order lagi memang dah sepakat nak order lebih sket...Tak sempat-sempat nak makan kat rumah tau...Qistina dah excited sangat nak makan Red Velvet Cake tu...Mengalahkan mama dia yang mengidam...Hehehehe...

Okey la yer...Nak gie kenduri kat Kota Tinggi nie...Lepas tu nak balik kampung nenek Lynn kat Batu Pahat plak...Nervous gak nak jalan-jalan jauh nie...Walaupun dalam Johor lagi...Sebab dah tunggu masa untuk deliver kan...Semoga segalanya dipermudahkan la yer...Insyaallah...

June 3, 2011

Happy Birthday To Both Of Them

Assalamualaikum dan salam ceria untuk semua...Wah...Sekejap jer masa berlalu kan...Dah pun hari Jumaat...Esok dan lusa cuti-cuti weekend...Syok betul...Dan kebetulan weekend nie kitorang ada 2 kenduri yang perlu kitorang hadir...Satunya di Kota Tinggi dan satu lagi di Batu Pahat...Nasib baik la hari berasingan...Kalau tak jenuh juga terpaksa bekejar-kejar ke sana sini...

Kalau tak attend rasa macam tak wajar plak sebab dua-dua kenduri melibatkan hubungan kekeluargaan...Huhuhuhu...Jadi kena la attend...Dan kebetulan parents Lynn pun akan datang ke JB malam nie...Untuk attend kedua-dua kenduri yang bakal berlangsung...

Entry pagi nie adalah entry penghargaan buat 2 orang yang Lynn kenali sejak zaman sekolah menengah lagi...Waktu tu kitorang sama-sama bersekolah di Sek. Men Puteri Wilayah, Kampung Baru, KL...Dah berzaman dah pun...Lebih 15 tahun yang lepas...Tapi disebabkan tanda ingatan yang kuat dan adanya teknologi IT seperti Facebook dan Blog maka dapat la jumpa kembali...

Masing-masing berkongsi tarikh lahir yang sama tetapi tahun yang berlainan...First of all, Lynn nak wish Happy Birthday untuk Mas Zuber yang menyambut hari lahir yang ke30 pada hari nie...Lynn doakan Mas Zuber bertemu jodoh yang baik dan melangsungkan perkahwinan yer...Tak sabar nak tengok kawan yang sorang nie naik pelamin...


Dan yang keduanya untuk adik manis Fuzila yang menyambut hari lahirnya yang ke 29 tahun nie...Seorang wanita yang cukup tabah dalam mengharungi kehidupan...Kak Lynn doakan Fuz sentiasa tabah dan ceria dalam menempuh segala cabaran dan dugaan dari ALLAH S.W.T...Insan sebaik Fuz pasti akan ketemu jodoh yang baik juga satu hari nanti...Insyaallah...


Kedua-dua insan yang Lynn kenali nie memang kaki jalan...Mas akan ke Korea tak lama lagi...Dan Fuzila plak baru jer balik dari Krabi...Memang enjoy sangat tengok diorang berdua nie...Anyway walau apa pun yang korang berdua buat, Lynn doakan korang berdua happy...Take care always dan enjoy your birthday today yer...

HAPPY BIRTHDAY FOR BOTH OF YOU...
MUUUAAAAAHHHHSSSS...

June 2, 2011

Aiskrim Goreng Di Senai

Petang nie Lynn nak update sket pasal Aiskrim Goreng...Last Saturday Mr. Hubby dah bawa Lynn dan Qistina gie makan Aiskrim Goreng...Kawan satu pejabt Mr. Hubby inform ada satu kedai kat Senai yang buat Aiskrim Goreng nie...Jadi lepas jer solat Asar petang Sebtu tu, terus la kitorang gerak ke Senai...Tak jauh mana pun rumah kitorang dengan Senai...Ada dalam 20 minit perjalanan...

Cari punya cari rupanya kedai nie memang buat frozen food macam Karipap, Popia dan kuih-kuih lain...Dan yang paling latest Asikrom Goreng...Harga Aiskrim Goreng nie RM1.00 satu...Ada banyak flavor...Disebabkan Lynn nie cuma nak merasa maka kitorang hanya beli 3 ketul jer Aiskrim Goreng nie...Flavor Vanila, Chocolate & Jagung...Nak tengok rupanya?

 Haaaa...Itu la dia Aiskrim Goreng...Yang kitorang makan nie roti yang dalamnya ada Aiskrim...Jadi bila nak makan digoreng dulu...Nasib baik la makcik kedai tu leh gorengkan...

 Rupa Aiskrim Goreng sebelum dingappppp....

 Aiskrim Goreng yang dah dingaapppppppp...Yang nie flavor Chocolate...Mr. Hubby yang nak Chocolate...

Haaa...Yang nie favorite Lynn...Vanilla flavor...Hehehehe...

Anyway rasa bersyukur sangat sebab dah dapat rasa Aiskrim Goreng tu macam mana...No wonder la ada kawan-kawan cakap boleh buat sendiri...Hehehehe...Tak per2...Nanti ada peluang Lynn buat sendiri yer Aiskrim Goreng nie...Mana tahu lagi sedap dari yang beli...Betul tak? Nanti Lynn updatekan pasal Red Velvet Cake plak yer...Hehehehe...

Semalam : MC

Assalamualaikum dan salam sejahtera untuk semua...
Apa khabar? 
Moga korang semua sihat sokmo la yer...
Huhuhuhuhu...
Ingat lagi tak entry Lynn selasa lepas...
Kan Lynn ada mengadu dengan korang yang Lynn rasa macam tak sihat jer...
Erm, sudahnya petang tu Lynn ke klinik...
Kepala Lynn nie rasa pening sangat...
Ditambah plak dengan batuk dan selsema...
Memang arr menyakitkan...

Jadi dalam kul 2.00 petang Selasa lepas...
Lynn ke klinik...
Doktor cakap waktu dah sarat macam nie...
Kesihatan memang kena jaga...
Kalau boleh tak nak sakit-sakit...
Sebab doktor tak nak Lynn tak der tenaga waktu nak deliver baby nanti...
Huhuhuhuhu...
Negeri mendengarnya...
Sudahnya doktor bagi MC sehari semalam...
Suruh Lynn rest kat rumah...

Dan hari nie genap 36 minggu usia kandungan Lynn...
Mudah-mudahan segalanya dipermudahkan ALLAH S.W.T...
Semoga kesihatan diri nie semakin okey...
Insyaallah...