November 18, 2011

Qaleesya Tengok Kakak Qistina Dancing

Assalamualaikum semua...Auntie dan uncle sihat ker? Qaleesya sihat-sihat jer...Sekarang nie berat badan Qaleesya dah 6.5 kg tau...Naik sket jer dari bulan lepas...Agaknya sebab Qaleesya dah lasak sket la sekarang nie...Qaleesya dah boleh meniarap tau...Plus bergolek-golek...Hehehehe...

Sabtu hari tu Qaleesya gie tengok kakak Qistina dancing tau...Kakak dancing kat school sempena Graduation Day...Kakak tak dapat sijil pun sebab umur kakak baru 4 tahun...Nanti dah 6 tahun baru la dia leh dapat sijil...Tahun nie kakak masuk Chinese Dance...Auntie dengan uncle nak tengok tak?

video

Kakak yang first sekali tau...Comey tak dia? Tapi secomel-comel kakak, Qaleesya pun comel juga...Hehehehehe...

 Betul tak cakap Qaleesya...Qaleesya comel kan...Hehehehehe...

Qaleesya dengan Papa...Mama sibuk betul gie amek gambar...Dah tu tengok kawan-kawan kakak dancing...Nasib baik arr malam tu Qaleesya baik tau...Tak nangis pun...Meh tengok gambar-gambar yang Mama amek...

 Mama cakap backdrop program nie sama macam last year punya...Huhuhuhuh...

Opening ceremony nie memang best...Kata Mama lagi, abang Zafrizal nie tak mau menari last year waktu opening ceremony...Tapi tahun nie dia dah tak takut dah...Dia nak menari sebab awek kat sebelah tu cun...Hehehehehe...

 Persembahan pertama adalah Tarian Zapin Ya Salam...Alahai...Mama cakap kalau diasah bakat kawan-kawan kakak nie dah besar nanti mesti leh menari under Yayasan Warisan Johor...

 Yang kedua plak Tarian Twinkle-Twinkle Little Star...Yang nie Qaleesya suka sebab Mama dan Papa suka nyanyi untuk Qaleesya...

 Yang nie plak dah tentu la Chinese Dance yang kakak masuk tu...Kakak yang tepi sekali...Comel tak kakak? Mama cakap rambut kakak keras tau...Teacher kakak letak gel banyak sangat...Yang kat bawah nie semua gambar kakak waktu persembahan...







Kakak dapat piala lepas buat persembahan...Dah ada 2 dah piala kakak...

 Ada pun gambar Mama...Cuba Auntie dan Uncle tengok...Mama Qaleesya dah bam bam kan...Mama sibuk nak kuruskan badan tau...Tapi Qaleesya tengok makin hari makin berselera Mama makan...Macam mana la Mama tu nak kurus...Betul tak?

Yang nie last performance dari semua pelajar...Tapi tak ramai pun yang joint...Kakak ada kat atas pentas pun sebab Mama yang suruh naik...

Nie kakak dengan kawan kakak...Lupa plak Qaleesya nak tanyakan nama kawan kakak nie...

Qaleesya dah penat dah nie...Qaleesya nak tidur dulu yer...Pagi tadi kul 5.00 pagi Qaleesya dah bangun...Kalau Qaleesya tak tidur nanti mesti Qaleesya mengamuk...Okey la Auntie dan Uncle semua...Nanti kalau Qaleesya rajin Qaleesya update lagi yer...Mama memang dah tak sempat nak update blog nie...Mama busy sangat tau...Take care semua...Muaaaahhhhhhsss...