November 8, 2011

Huwargggghhhh....Saya Mahu Kurus...

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua kawan-kawan blogger...Lynn doakan korang semua sihat-sihat la yer...Dari tajuk pun tentu korang dah tahu kan apa yang Lynn nak story mory hari nie...Huhuhuhuhuh...Seriously Lynn memang nak kuruskan badan Lynn nie...Sejak dari cuti bersalin lagi Lynn dah nekad nak kuruskan badan...

Salah satu cara yang Lynn buat adalah dengan breastfeed Nur Qaleesya Arissa yang comey gebus tu...Tapi berat badan Lynn still tak reduce ke angka yang Lynn nak la...Sedih sangat tau...Adakah disebabkan Lynn semakin berselera makan lately nie? Mana taknya bila breastfeed Qaleesya, Lynn terasa lapar jer tau...Pantang nampak makanan yang sedap sure nak makan...Huhuhuhu...

Dan adakah disebabkan Lynn nie tak bersenam sebab duk risaukan luka operation Lynn tempoh hari?  Sehingga tak banyak calori yang dibakar...Lynn nak sangat la merasa dapat berat 55kg tau...Tapi sayangnya tak pernah pun dapat angka tu...Asal timbang jer berat badan sure terlebih 7 - 8 kg dari berat yang diidamkan...Alahai...

Memang arr tak balance dengan berat badan Mr. Hubby...Kalau korang semua nak tahu berat Mr. Hubby hanya 59kg...Jadi kalau Lynn dapat turunkan berat badan ke angka 55kg tu kira okey la...Tapi rasanya macam susah sangat arr nak turunkan berat ke angka 55kg tu...Huwarrrrggghhh...Rasa nak menangis dan jerit kuat-kuat sangat tau sekarang nie...

Kawan-kawan blogger please help me...Tolong la bagi tips kat Lynn supaya berat badan Lynn boleh reduce ke angka 55kg tu...Nak sangat la pakai baju kebaya time belum ada anak lagi...Sedih jer tengok baju-baju tu tergantung dalam almari...Huhuhuh...

HELP ME PLEASE