October 12, 2011

Sihat Ker Korang?

Assalamualaikum dan salam ceria untuk semua kawan-kawan blogger dan pembaca setia blog nie...Huhuhuhuhuh...Dah lama betul rasanya tak update blog...Dah lama betul tak bertanya khabar korang semua? Dah lama juga tak baca entry korang dan tinggalkan komen...Traffic blog nie pun x cun sejak Lynn tak aktif blogging...

Entah kenapa sejak naik kerja setelah cuti bersalin 3 bulan nie Lynn memang x cukup masa arr...Macam-macam kerja yang perlu Lynn buat dan rasa memang pack sangat jadual seharian tau...Seawal jam 5 pagi Lynn dah bangun sebab nak siapkan beg sekolah + child care Qistina...Duk prepare beg pakaian dan susu Qaleesya...Ada kalanya bangun pagi tu Qaleesya pun dah bangun sama...Jadi terkejar-kejar juga nak handle Qaleesya comey tu sambil siapkan segala beg...

Kadang-kadang Mr. Hubby pun ikut sama bangun awal walaupun Lynn tak kejut...Lynn nie bukannya apa...Tak nak la kejutkan Mr. Hubby awal-awal sebab Mr. Hubby nie banyak buat kerja luar...Tak macam Lynn yang stay dari kul 8 pagi - 5 petang kat office setiap hari...Kesian tengok Mr. Hubby kerja...Jadi memang tak pernah la minta dia bangun awal...Tapi kalau dia dah bangun tu memang haruslah tengokkan anak-anak especially Qaleesya...

Kat office sekarang nie jadual kerja pun dah bertambah...Selain daripada buat kerja-kerja perjabat Lynn kena gak buat kerja-kerja kelab dan kesatuan...Memang busy sokmo...Kalau surat-surat terima tu banyak lagi la Lynn terkejar-kejar tau...Kerja-kerja Lynn nie memang tak der assistant yang bantu...Kena siapkan sendiri dan rasanya lebih berpuas hati buat sendiri...Kalau dulu tak der aktiviti mengepam tapi sekarang nie 2 kali Lynn mengepam di pejabat...Pagi sekali dan petang sekali...Jadi memang kena peruntukkan setengah jam untuk setiap sesi setiap hari...Tu yang membuatkan masa Lynn agak terhad sket nak mengadap blog nie...

Memang teringin sangat nak update blog macam dulu-dulu...Terasa rindu nak tengok traffic blog nie cecah 200 UV setiap hari...Dan teringin juga nak tengok RM kat akaun NUFFNANG tu bertambah...Tapi masa sangat terhad la...Huhuhuhuh...Dan buat masa nie Lynn terfikir yang Lynn harus manage masa kerja Lynn semula...Kalau tak manage balik memang arr terabai jer blog nie nanti...Huhuhuhuh...

Bila balik kerja plak Lynn memang tak sempat arr nak buka notebook...Duk sibuk masak untuk dinner dan tumpukan perhatian pada family...Dan disebabkan dah bangun kul 5 pagi setiap hari maka seawal jam 10 malam Lynn dah masuk tidur...Kalau tak tidur awal comfirm la nanti tak dapat nak bangun kul 5 pagi...Hehehehe...

Korang plak macam mana? Terkejar-kejar juga macam Lynn atau semuanya berjalan lancar...Meh share sket tips pengurusan masa korang dengan Lynn...Mana tahu lepas nie Lynn boleh manage masa Lynn...Okeylah...Got to go...Kena fokus kat kerja-kerja plak...Take care semua...