September 9, 2011

Citer Raya Kami

Assalamualaikum dan salam ceria untuk semua...Sihat ker korang? Lynn dan keluarga batuk-batuk dan selsema la sekarang nie...Walaupun Lynn nie tak minum yang berais tapi tetap gak batuk-batuk...Mungkin sebab banyak sangat makan makanan yang berminyak raya nie...Qistina dan Qaleesya plak kedua-duanya selsema...Kesian tengok puteri-puteri ku tu...Mr. Hubby pun batuk-batuk gak...Sama la dengan Lynn...

Hari nie dah 11 Syawal dan baru la hari nie Lynn berkesempatan nak update citer tentang raya kami tahun nie...Tahun nie Lynn tak yah sibuk-sibuk nak apply cuti raya sebab Lynn masih dalam maternity leave...Jimat la cuti Lynn...Hehehehe...Jadi Mr. Hubby jer yang apply cuti...Mr. Hubby pun excited apply cuti awal...

Hari Khamis sebelum raya tu kitorang dah balik ke Rawang...Tolong ibu Lynn kemas-kemas rumah, bersahur dan berbuka puasa bersama-sama...Nak buat kuih raya memang x der la...Sebab ayah Lynn dah tempah dah kuih raya dan dicampur dengan apa yang kitorang bawa dari Johor maka cukuplah kuih raya yang ada tu...Sabtu tengahari baru kitorang gerak balik ke Negeri Sembilan...Tahun nie beraya di Negeri Sembilan dulu sebab raya ke3 nanti parents Lynn ajak kitorang ke Kedah...Nak gie hantar adik-adik Lynn ke Kulim dan Sg. Petani...

Waktu kat Negeri Sembilan baru la sibuk duk uruskan persiapan menyambut Syawal...Tapi x ler tolong banyak mana pun...Kalau busy pun Mr. Hubby kut...Sebab tenaga dia memang amat diperlukan...Mengacau dodol pada petang Sabtu, memarut lebih kurang 40 biji kelapa pada pagi Ahad, dan membakar lemang pada pagi Isnin...Semua tu memang kerja orang lelaki la...Hehehehe...Lynn cuma handle Qaleesya yang super duper comey tu dan Qistina jer...

Menu hari raya kami memang simple jer...Lemang, Rendang Ayam Pencen, Rendang Daging, Nasi Impit dan Kuah Kacang...Gambar makanan memang x sempat amek sebab pagi raya pertama tu Lynn kena Bengkak Susu...Huhuhuhuh...Memang menyakitkan...Cik B belah kanan mengeras dan susu tak kuar...Lynn pump pun x kuar-kuar susunya...Macam tersumbat tau...Menangis-nangis Lynn...

Mak mertua dah suruh gie klinik tapi disebabkan mood nak beraya meluap-luap maka Lynn x gie pun klinik...Lynn just tuam dengan air panas dan sentiasa DF kan Qaleesya...Syukur Alhamdulillah pada hari raya kedua Cik B beransur okey...Sampai sekarang masih teringat lagi rasa sakitnya tau...

Erm, meh la layan gambar raya kitorang...Tak banyak amek gambar pun tapi ada la juga kenangan...
 Qistina dengan Atuk n Wan...

 Ayah n Mak Mertuaku...

 Double Q (Qistina & Qaleesya) dengan Atuk n Wan

 Dengan Mak Lang Zura plak...

Finally with whole family members...Tapi x syok tau sebab Ima, Khairi, Aqilah n Damia x der...Tahun nie diorang beraya kat Pahang...Tak cukup korum la kiranya nie...

Gambar raya kami sekeluarga...Untuk pengetahuan korang nie baru kali pertama dapat amek gambar berempat tau...Hehehehe...

Lepas bergambar bagai kitorang terus gerak ke Batu Kikir...Beraya kat rumah nenek Mr. Hubby...Sempat juga beraya di rumah pakcik dan makcik Mr. Hubby di Kampung Majau, Batu Kikir...Raya kedua kami gie beraya kat Kuala Klawang...Gie beraya 2 rumah jer...Sebab dah ada yang telefon nak datang beraya kat rumah...

 Anak dara ku yang makin gediks...Hehehehehe...Raya kali nie dia suka betul berposing...Almaklumlah baru lepas potong rambut...

 Sebelum gie beraya amek gambar dulu...

 Senget benget gambar nie...Tukang amek dah tentu la Qistina...Hehehe...

 Qistina bila berposing mesti nak buat tangan gitew...Alahai anak mama...

Tengok tu...Dia buat lagi...Hehehehe...

Okey la yer...Nanti Lynn update citer pasal beraya di Rawang plak yer...Take care semua...Lynn nak fokus buat kerja nie...Bye...