June 22, 2011

Update Tentang Double Q

Assalamualaikum dan salam ceria untuk semua...Apa khabar korang?  Syukur alhamdulillah Lynn dan family semuanya okey2 belaka...Cuma kadangkala Lynn terasa sakit dan ngilu kat luka operation Lynn...Lebih-lebih lagi bila batuk dan bersin...Terasa seksanya...Huhuhuhu...

Hari nie Lynn nak update kat korang semua tentang double Q...Erm, nak tahu apa double Q tu...Hehehehe...Qistina dan Qaleesya la...Untuk pengetahuan korang semua sejak Lynn berpantang kat rumah nie Qistina dah liat sket nak pergi school...Alahai...Pagi-pagi memang beremosi jer Lynn dan Mr. Hubby nak siapkan dia ke school...Kitorang kena pujuk dia elok-elok baru la dia nak pergi school...Huhuhuhu...

This saturday, Tadika Ixora Ria akan bawa all their students ke Zoo Johor...Hope my darling Qistina tu okey-okey jer nanti...Worried juga kalau dia buat perangai dan tak nak joint program tu nanti...Dan yang pastinya next Sunday (3rd July) merupakan birthday Qistina yang ke4...Sekejap jer masa berlalu...Dah 4 tahun dah usia Qistina...

Niat di hati nak buat small celebration untuk Qistina kat Tadika Ixora Ria...Tapi tak comfirm lagi...Lynn sebenarnya lebih prefer buat majlis kat rumah...Kebetulan plak kali nie dalam berpantang...Kalau tak berpantang memang Lynn proceed buat kat rumah jer...Panggil a few friends and relatives pun dah cukup memadai dah...Tengok la macam mana nanti...

Now turn Qaleesya plak...Today dah masuk hari ke 17 usia Qaleesya...Dan saat nie Qaleesya tengah syok tido...Seronok kan jadi baby...Bila perut terisi jer Qaleesya tidur lena...Qaleesya jarang menangis tau...Tak macam Qistina...Melalak kuat dan boleh dikatakan setiap malam Lynn dan Mr. Hubby berjaga sebab Qistina tak tidur malam...Tapi Qaleesya lain sket...Walaupun dia selalu berjaga malam tapi dia jarang nangis dan lepas jer bagi susu Qaleesya akan tidur balik...Senang sket la nak handle...Hehehehe...

Dan Qaleesya fully breastfeed tau...Mudah-mudahan Qaleesya akan terus menyusu sehingga usianya 2 tahun...Memang itu la niat Lynn sejak mengandungkan Qaleesya...Kalau dulu Lynn cuma dapat susukan Qistina waktu dalam pantang jer tapi kali nie Lynn dah nekad dah nak susukan sampai usia 2 tahun...Mudah-mudahan dimakbulkan ALLAH S.W.T...

Okey la...Nanti ada masa Lynn update lagi yer...Maaf la kalau Lynn tak sempat nak blogwalking dan baca entry korang...Masa agak terbatas sket la sekarang nie...Nanti bila dah ada masa terluang sket Lynn akan gie blog korang yer...Take care semua...