June 26, 2011

Santai-Santai Di Rumah

Salam hari Ahad untuk semua...Apa jer aktiviti korang hari nie?  Mesti korang duk seronok berjalan-jalan kan...Almaklumlah hari nie kan hari Ahad...Dah puas bekerja Isnin - Jumaat, hari Sabtu dan Ahad nie la hari untuk bersenang lenang dan berjalan-jalan dengan family plak...Betul tak?

Lynn dan keluarga santai-santai kat rumah jer...Sebab Lynn kan masih dalam pantang lagi...Hari nie dah masuk hari ke 21 berpantang...Sekejap jer masa berlalu kan...Syukur Alhamdullilah sepanjang 21 hari berpantang nie Lynn tak alami sebarang kesulitan dalam berpantang...Qaleesya pun okey2 jer...

Insyaallah next Friday, kitorang akan balik ke Negeri Sembilan...Dah lama tak balik kampung, rasa excited plak...Hehehehehe...Sebenarnya tujuan nak balik kampung nie sebab nak hantar MIL Lynn balik...MIL dah nak dekat 2 minggu stay kat JB nie taking care of me & Qaleesya...Rasa beruntung dan bertuah sebab pantang kali nie ibu dan MIL jaga Lynn dan Qaleesya...

Ibu dah jaga waktu awal bersalin hari tu...Lepas jer ibu balik ke Rawang MIL plak datang take over handle Lynn dan Qaleesya...Di samping nak hantar MIL, Lynn dan Mr. Hubby nak uruskan sket urusan kenduri doa selamat dan aqiqah untuk Nur Qaleesya Arissa yang kitorang rancang nak buat sebelum Ramadhan nie...Insyaallah majlis tu akan diadakan pada 23 Julai di rumah MIL Lynn...

Harap sangat la tak der yang amek tarikh tu untuk buat kenduri kawen atau kenduri apa jer...Sebab Lynn rasa 23 Julai tu la tarikh yang sesuai untuk buat kenduri doa selamat dan aqiqah tu...Kebetulan Lynn pun dah habis pantang waktu tu...Next weeknya plak adik sepupu Lynn dan makcik Lynn yang kat Kota Tinggi dah amek untuk buat kenduri tahlil dan sambut Ramadhan...

Lynn dah terfikir nak sediakan beg goodies untuk para tetamu yang bakal hadir...Erm...Salah satu item yang pasti Lynn letakkan dalam beg goodies tu dah tentu la homemade chocolate buatan Lynn sendiri...Hehehehe...Salah satu cara nak promosikan chocolate ku...Betul tak?  Dah lama betul tak buat chocolate tau...Rindu sungguh wei...Hope rancangan Lynn nie menjadi la yer...

Okey la...Lynn tak nak taip entry panjang-panjang...Nanti korang bosan plak...Huhuhuhu...Insyaallah ada masa nanti Lynn update dan blogwalking ke blog korang plak yer...Take care semua...