May 24, 2011

Tadi Gie Check Up

Pagi tadi Lynn gie check up tau...Kalau nak tahu minggu nie merupakan minggu yang ke 35 usia kandungan Lynn...Sekejap jer masa berlalu kan...Tinggal beberapa hari jer nak sampaikan tarikh due date Lynn...Dan bila dah makin dekat dengan tarikh due nie makin berdebar-debar la Lynn...Nak menghadapi saat-saat nak melahirkan zuriat kedua Lynn dan Mr. Hubby nie...Mudah-mudahan dipermudahkan ALLAH S.W.T...Insyaallah...

Check up kali nie memang amek masa sekejap jer...Lynn sampai klinik tepat jam 8.00 pagi...Dan habis pemeriksaan lebih kurang jam 9.15 pagi...Tak amek masa yang lama pun...Tak macam check up 2 minggu lepas di Klinik Kesihatan Tampoi...Nak dekat tengahari baru selesai...Huhuhuhuhu...Result untuk check up kali nie pun baik-baik belaka...Syok betul la...Tak kena bebel pun dengan Nurse...Hehehehehe...

Berat Badan Terkini - 74kg (Naik 1 kg jer dari check up yang lepas pada 10 Mei 2011)
HB Darah - 11.2 (Dah naik juga...Pada 10 Mei 2011 just 10.5 jer)
Tekanan darah - 110/70 (Normal yer)

Then Nurse check perut seperti biasa...Degupan jantung baby okey...Dan kepala baby dah kat bawah...Last 2 weeks pun doctor cakap kepala baby dah kat bawah...Hope semuanya akan okey la yer...Lynn memang nak bersalin normal...Senang sket nanti nak berpantang...Nak pakai bengkung pun boleh...Nurse pun sarankan supaya tak makan jamu dalam masa 2 minggu selepas kelahiran baby...Sebab dikhuatiri terkena jaundice...Yang tu memang Lynn maklum la...

Bercakap pasal jamu nie Lynn sebenarnya masih tak decide nak makan jamu apa waktu pantang nanti...Dulu waktu Qistina, Lynn just minum air akar kayu dan minum air biji manjakani jer...Then makan Pil Haruan Leesa untuk sembuhkan luka...Lynn tak makan jamu secara khusus pun...

Tu yang agaknya berat badan Lynn tak susut sangat dalam pantang tu...Turun dalam 12 kg jer kut...Dan tak balik pada berat badan yang ideal pun...Hehehehehe...Jadi kali nie Lynn ingat nak la makan jamu secara khusus...Tapi boleh ker makan jamu kalau kita BF baby?  Apa jamu yang sesuai ek?  Korang tahu tak?  Kalau tahu meh la share dengan Lynn...