May 4, 2011

Syukur Alhamdulillah

Assalamualaikum dan salam ceria untuk semua kawan-kawan blogger dan pembaca blog nie...Lynn baru jer masuk office nie...Tadi pagi Lynn ada check up kat Hospital Sultanah Aminah, Johor Bahru...Sejak kuar wad bulan 3 yang lepas memang setiap bulan Lynn kena check up kat HSA...Dan check up kali nie memang la melambatkan...Dah la on da way ke HSA jalan dah start jammed dari Skudai...Nak dekat 1 jam lebih juga la baru Lynn dan Mr. Hubby sampai ke HSA...

Hari nie dapat giliran yang ke 78...PErggggghhhhh...Sangat-sangat la banyak nombornya...Lynn dah fikir nak amek cuti rehat jer tadi...Tapi Lynn dah plan x nak cuti dan inform pejabat yang Lynn akan masuk office...Harap sangat tadi tak berlarutan sampai kul 1 lebih...Dan syukur check up selesai jam 12.30 tengahari...Sempat la Lynn nak masuk office sebelum kul 2.00 petang...

Okey...Meh kita citer pasal perihal check up kali nie yer...Syukur Alhamdulillah doktor dah sahkan yang uri Lynn dah berada di kedudukan yang sebenar...Dengan kata lain, doktor cakap uri Lynn dah naik atas...No more placenta previa type 1...Rasa bersyukur sangat-sangat...Dan yang comfirmkan kedudukan uri kali nie adalah doktor pakar bukannya doktor biasa...Dan doktor tu cakap Lynn tak perlu lagi datang check up di HSA...Just teruskan check up kat klinik biasa jer...

Berat Lynn sekarang dah cecah 73kg dan tekanan darah plak 110/70...Semuanya okey dan berat baby sekarang dah 1677 gram...Rasa bersyukur sangat tau sebab semuanya dah okey...Tapi walaupun dah okey Lynn tak boleh la nak suka suka sangat...Sebab kandungan Lynn dah pun masuk 32 minggu...Tinggal beberapa minggu jer lagi nak due kan...Jadi kesihatan diri sendiri dan baby dalam kandungan memang nak kena jaga...

Mr. Hubby pun happy jer tadi bila dapat tahu uri dah naik balik dan semuanya okey...Dan sekarang nie kitorang cuma berharap agar segalanya akan okey sehingga la bersalin nanti...Dan kalau boleh biarlah bersalin secara normal...Untuk kawan-kawan dan pembaca blog Lynn terima kasih la di atas sokongan dan komen korang semua yer...Lynn benar-benar menghargainya...Thanks a lot...