May 21, 2011

Operasi Membasuh Baju Baby

Assalamualaikum semua...Sihat ker korang?  So cuti-cuti weekend nie korang buat per jer kat rumah?  Masih duk baring2 lagi kat atas katil atau dah terisi dengan pelbagai aktiviti sekarang nie?  Kitorang tak sure lagi nak ke mana hari nie...Tapi yang pastinya Lynn memang nak mulakan operasi membasuh baju baby hari nie...

Sebenarnya baju-baju baby dah mula beli start 6 bulan preggy hari tu...Tapi Lynn just lipat elok-elok dan letak jer kat dalam bakul...Tak basuh pun lagi...Mr. Hubby dah puas gak membebel sebab beg untuk barang-barang baby tak packing lagi...Right now dah masuk 34 minggu...Tinggal beberapa minggu jer lagi nak deliver kan...Mana la tahu deliver awal juga macam kes Qistina dulu sure kelam kabut waktu tu nak packing...

Jadi hari nie Lynn dengan rasminya nak beroperasi membasuh baju-baju baby...Tak ler banyak mana pun tapi bila dah termasuk dengan kain bedung, barut, lampin dan lain-lain banyak la juga jadinya...Nak basuh baju baby nie bukannya boleh main hentam kromo jer...Lynn prefer untuk basuh menggunakan tangan, air suam dan dettol...Jadi amek masa sket la nak membasuhnya...

Dan yang pasti operasi membasuh baju baby nie akan berlarutan...Ikut mood dan daya tahan mama dia la yer...Kalau mama dia larat nak basuh banyak sekaligus maka boleh la selesai dalam masa sehari nie...Tapi kalau Lynn tak larat memang akan sambung pada keesokkan harinya la...Hehehehehe...Tapi mana la tahu 2 orang insan kesayangan Lynn (Mr. Hubby & Qistina) yang kat rumah tu sudi nak bantu...Maka ringan la sket kerja-kerja Lynn nanti...

Erm, okey la...Sebelum nak start operasi membasuh baju baby...Lynn nak kena sediakan sarapan pagi dulu nie...Hari nie nak sarapan Spaghetti Carbonara...Dah lama betul tak makan Spaghetti Carbonara nie...Nanti entry hari Isnin, Lynn tepekkan gambar-gambar aktiviti hari nie yer...Hehehehehe...Take care dan enjoy your self yer...