May 18, 2011

Makin Sukar Nak Tidur

Assalamualaikum dan salam ceria untuk semua...Macam mana dengan cuti semalam?  Syok ker?  Erm, kitorang sekeluarga stay kat JB jer...Tak ke mana-mana pun semalam...Pagi semalam jer kuar sekejap...Mr. Hubby ajak sarapan kat Mc'Donalds...Then lepas sarapan kitorang ke Pasar Pagi Pekan Nenas...Kawan baik Lynn kat pejabat cakap kat Pasar Pagi tu banyak jual tudung yang cantik-cantik...

Memang betul pun apa yang kawan Lynn tu cakap...Kat Pasar Pagi tu memang arr belambak tudung-tudung yang cantik-cantik dijual kat sana...Tapi disebabkan kepanasan yang agak melampau jadi kitorang tak lama pun kat sana...Tak sampai satu jam pun pusing-pusing kat Pasar Pagi tu...Lynn memang dah tak larat la nak jalan lebih-lebih sangat...Dah sarat sungguh rasanya...

Esok dah masuk 34 minggu...Sekejap jer masa berlalu dan Lynn pun sekarang nie makin sukar nak tidur...Walaupun badan nie terasa penat tapi payah betul nak lena tau...Setiap malam Lynn pasti terjaga...Sama ada nak ke toilet atau pun terasa baby bergerak...Tidur ngiring ke kiri tak okey, tidur ngiring ke kanan pun tak okey...Huhuhuhuhu...Kadang-kadang mata nie terkebil-kebil tengok siling dan kipas yang berputar...

Mengandung kali nie kaki Lynn jarang bengkak...Mungkin sebab berat badan Lynn tak naik mendadak kut...Yang dulu masuk jer minggu ke 30 kaki Lynn dah start bengkak...Memang puas la kena bebel dengan nurse tapi kali nie tak der pun...Hehehehehe...Cuma Lynn berharap yang kali nie biarlah Lynn bersalin selepas 36 minggu ke atas...Means tak ler awal sangat macam Qistina dulu...

Waktu Qistina dulu 35 minggu lebih Lynn dah bersalin...Memang cepat sebulan dari tarikh due tau...Syukur alhamdulillah Qistina okey dan tak dimasukkan ke dalam incubator...Cuma kena tahan satu malam extra jer kat hospital...Lynn plak dah dibenarkan balik rumah...Jadi kalau boleh yang kali nie biarlah baby lahir cukup bulan dan dapat kuar sama-sama dengan Lynn...

Semakin dekat tarikh due semakin berdebar-debar Lynn...Lynn dah mula terfikir saat-saat nak menghadapi kelahiran tu...Kalau dulu darah yang kuar dulu baru air ketuban pecah kat dalam Labour Room...Yang kali nie entah macam mana la yer...Huhuhuhuh...Yang Lynn boleh buat sekarang nie hanya la berdoa agar segala-galanya dipermudahkan...Lynn nak biarlah Lynn dan baby kedua-duanya selamat dan sihat...

Erm, okey la...Lynn nak sarapan nie...Nanti ada masa Lynn update entry lagi yer...Take care semua...