May 20, 2011

Gie Klinik Lagi Semalam

Assalamualaikum dan salam sejahtera untuk semua...Hari nie Lynn nak update kat korang pasal kaki Qistina...Semalam waktu Lynn dan Mr. Hubby amek Qistina kat Tadika Ixora Ria, kitorang tengok kaki dia masih lagi merah-merah...Tak ada tanda surut pun bila gunakan ubat dari Klinik Norila tu...Jadi Mr. Hubby dah ajak ke klinik lain plak...

Memang risau sangat sebab kitorang laki bini takut nanti makin melarat plak...Ingatnya nak ke Klinik Siti Fatimah...Tapi bila Lynn call klinik, diorang cakap doktor yang in charge bukan Doktor Siti Fatimah...Jadi kitorang decide untuk pergi Klinik Keluarga jer...Klinik Keluarga nie terletak di Pekan Francais Pulai...Tak jauh mana pun dengan rumah kitorang...

Doktor yang in charge semalam memang baik macam Doktor Siti Fatimah...Dia bagi penerangan yang detail tentang apa yang Qistina alami...Dia cakap apa yang Qistina alami sekarang nie adalah disebabkan kuman yang keluar kerana demam Chicken Pox dulu...Bila antibodi badan tak kuat dan lemah tanda-tanda macam nie boleh kuar...

Jadi doktor pun berikan 2 jenis ubat sapu...Dan ubat makan untuk kurangkan bengkak...Doktor kata ambil masa dalam seminggu lebih juga untuk tanda-tanda nie reduce...Luckily Qistina memang tak gatal-gatal dan demam...Dah la next week dia dah start exam mid term...Risau nanti pasal hal nie akan menjejaskan fokus dia nak exam...

Terlanjur check Qistina, Mak Yong Lynn pun sibuk nak check juga...Ingatnya nak buat 4D scan tapi kat klinik tu tak ada...Jadi Lynn just scan biasa jer...Doktor cakap kedudukan kepala baby dah di tempat sepatutnya...Dan berat baby pun dah cecah 2.3 kg...Rasanya this time baby lahir lagi berat dari kakak dia...Sebab waktu Qistina lahir dulu cuma 2.28 kg jer...Waktu tu 35 minggu lebih...

Doktor pun sarankan kalau ada rasa sakit atau kontraksi yang kerap terus jer pergi Hospital...Sebab Lynn dah ada history bersalin awal...Jadi tak yah la nak tunggu-tunggu dan lepak-lepak lagi kat rumah bila ada tanda-tanda nak bersalin tu...Kang x pasal-pasal Mr. Hubby plak yang sambut baby...Hehehehehe...Dan doktor pun ada cakap baby yang bakal lahir Baby Girl...Seperti mana yang Doktor Siti Fatimah pernah cakap dulu...Tak kisah la baby Girl atau Boy...Yang penting biarlah baby dan Lynn sihat dan selamat...

Erm, okey la...Hari nie Lynn beli sarapan Nasi Kerabu...Teragak plak nak sarapan heavy sebab semalam kitorang dinner awal...Kul 7.00 lebih dah dinner...Jadi terasa lapar plak perut nie...Nanti ada masa Lynn update lagi yer...Take care semua...