May 9, 2011

Cuaca Panas Sungguh

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...Apa khabar korang semua?  Moga semuanya sihat-sihat belaka la yer...Lynn dan Mr. Hubby sihat-sihat sokmo jer...Tapi Qistina selsema la plak pagi nie...Walaupun tak teruk sangat tapi nak kena amek berat juga...Sebab sekarang nie cuaca dah tak menentu la...

Weekend baru nie memang ada bawa Qistina gie swimming...Agaknya disebabkan tu la dia leh kena selsema kut...Cuaca kat luar panas sungguh dan bila swimming plak sejuk giler...Kesian plak tengok anak dara kesayangan Lynn tu...Harapnya dia selsema tak lama la...Sebab Lynn takut nanti melarat plak...Huhuhuhuhuh...

Lynn tak pasti la keadaan suhu di tempat korang macam mana...Tapi di Johor Bahru especially kat area rumah Lynn memang arr cuaca panas sungguh...Rasanya dah laju giler dah level kipas yang dipasang...Rasa macam nak terbang jer rumah...Tapi Lynn tetap berpeluh dan kepanasan tau...Adakah disebabkan hormon mengandung Lynn nie yang menyebabkan Lynn kepanasan jer...

Bila berpeluh tu dah macam orang exercise petang petang untuk kuruskan badan...Memang tersangat banyak la peluhnya...Dan yang paling tak syok Lynn tak dapat nak tidur lena lately nie...Dah la dengan keadaan perut yang semakin membesar dan ditambah plak dengan kepanasan yang sedia ada...Dalam satu malam Lynn boleh terjaga dua tiga kali tau...Memang tak dapat menikmati tidur yang berkualiti...

Mr. Hubby pun kepanasan juga...Dan sekarang nie kitorang dah duk terfikir nak pasang air cond jer kat dalam bilik tidur...Tapi semua tu nak kena ada perancangan gak tu...Bukan boleh main aci redah jer...Nak kena tengok gak model dan kapasiti air cond yang sesuai untuk bilik kat rumah kitorang tu...Huhuhuhu...

So mcm mana pula suasana kat tempat korang...Panas terik macam kat JB nie atau sejuk sebab hujan memanjang jer...Meh story mory sket meh...