May 27, 2011

Aiskrim Goreng Pulak

Baru-baru nie ada sorang office mate Lynn mention tentang Aiskrim Goreng...Dia duk citer yang orang rumah dan anak tunggal dia berniaga Aiskrim Goreng kat pasar malam Pekan Nanas...Siap mention berniaga setiap hari Ahad...Mak Yong Lynn nie plak tak pernah la makan Aiskrim Goreng nie...Terfikir-fikir macam mana la rupanya Aiskrim Goreng tu...Huhuhuhuhuh...Kuno sungguh ek...

Bila tanya pasal Aiskrim Goreng nie dengan Mr. Hubby, dia pun cakap jangan mengarut la...Mana ada aiskrim yang boleh goreng...Alahai...Puas juga Lynn cakap dengan dia yang Aiskrim Goreng nie wujud...Lynn pun dah puas dah google duk nak tengok macam mana la rupanya Aiskrim Goreng nie...



Hasil pencarian Lynn di Google maka ini la imej Aiskrim Goreng yang sangat-sangat memukau hati Mak Yong Lynn...Sangat teruja nak makan dan kalau boleh nak sangat makan weekend nie...Huhuhuhuhuh...Bila tanya dengan officemate Lynn tu, sekarang nie orang rumah dan anak dia tak berniaga buat sementara waktu...Sebab duk fokus ada adik beradik nak kawen...

Ingatkan bila dah dengar senang la nak mencari kedai yang jual Aiskrim Goreng nie...Tapi makin payah plak jadinya...At last ada sorang kawan Mr. Hubby kat pejabat cakap kat taman perumahan dia ada yang jual Aiskrim Goreng nie...Maka dengan gigihnya nak ajak Mr. Hubby gie makan Aiskrim Goreng weekend nie...Korang doakan Lynn dapat makan la yer...Hehehehehe...Macam mana la rasanya Aiskrim Goreng nie ek...

Owhhh yer...Ada juga kawan cakap nak buat Aiskrim Goreng nie senang jer...Lynn dah pun try cari resepi nak buat Aiskrim Goreng nie...Seriously memang nampak senang...Tapi untuk permulaan nak beli dulu...Dan kalau rajin nanti nak buat sendiri plak...Boleh gitew?