April 20, 2011

Perihal Check Up Semalam

Assalamualaikum dan salam ceria untuk korang semua...Syukur Lynn dan family sihat-sihat belaka...Seperti yang korang semua maklum, Lynn semalam bercuti sebab nak gie check up kan...Sebenarnya kalau x cuti pun tak per...Tapi Lynn tak sedap hati kalau masuk pejabat setengah hari nie...Ada jer mulut yang bercakap dan mata yang memerhati...Huhuhuhu...Jadi untuk lebih selamat dan rasa senang hati better la Lynn cuti...

Tentang check up semalam, Lynn memang kena minum air gula lagi...Jadi malam Isnin tu Lynn dah start berpuasa...Bila datang ke klinik pagi tu terus jer Lynn masuk dulu ke Bilik Suntikan...Nurse amek darah satu tabung picagari tu dan terus jer Lynn minum air gula segelas...Alahai...Rasa dia sangat la tak sedap dan kalau Lynn muntahkan dah tentu la kena minum lagi segelas...Huhuhuhu...Tak sanggup la...

Dan antara keputusan yang Lynn perolehi dalam check up kali nie adalah seperti kat bawah nie...

HB Darah : 10.1 jer...(makin turun la...risau dibuatnya...nurse dah membebel waktu tgk keputusan HB Lynn tu...)
Berat Terkini : 71kg...(tak naik pun dari last check up di hospital tempoh hari...)
Tekanan Darah : 100/60...(yang nie okey...)

Next check up di Klinik Desa Kangkar Pulai pada 24 Mei 2011...Waktu tu usia kandungan dah nak masuk 35 minggu...Tinggal beberapa minggu jer lagi nak bersalin waktu tu...Tapi sebelum check up kat klinik desa tu Lynn kena check up kat Hospital pada 4 Mei 2011 dan di Klinik Kesihatan Tampoi pada 10 Mei 2011...Memang dah bersusun dah jadual check up Lynn nie...Harap-harap semuanya okey la sehingga bersalin nanti...Insyaallah...