April 21, 2011

HRMIS owh HRMIS

Aduhai...Hari nie sehari suntuk Lynn cuba untuk masukkan segala info seperti SKT 2011 dan Harta untuk Lynn dan Mr. Hubby ke dalam HRMIS...Penat giler tau menatap PC nie...Tapi hanya SKT dan Harta Lynn sahaja yang boleh Lynn masukkan...Untuk Mr. Hubby nak updatekan rekod peribadi pun tak lepas...

Memang arr sangat tension...Ingatkan bila dah fokus nak buat HRMIS nie semuanya akan smooth and clear la...Huhuhuhuh...Tak sangka plak line lembab dan slow giler...Nie tadi JPA dah paparkan kat sistem HRMIS tu yang line akan bermasalah mulai esok hingga Ahad...Jadinya hari Isnin depan la kena berusaha lagi untuk masukkan segala info-info yang masih belum dimasukkan...

Tension betul Lynn tau...Agaknya bila dah semua staff kat LPP Johor nie update info kat HRMIS tu yang line pun jali slow macam siput sedut ek...Huhuhuhuhu...Nak tak nak memang kena masukkan juga info-info tu semuanya...Kalau tak masukkan silap hari bulan nanti dapat surat peringatan dari Ibu Pejabat LPP...Tak sanggup wei dapat warning letter...Ngeri memikirkannya...

Mudah-mudahan line HRMIS nie akan kembali okey dan lancar pada hari Isnin nanti yer...Lynn tak mau arr tertangguh dalam mengemaskini info-info nie semua...Dah tu Lynn pun nak kena pastikan juga info-info di akaun HRMIS Mr. Hubby pun dapat dikemaskinikan...Sebab Mr. Hubby dah tentu tak der masa nak update sendiri...Kerja-kerja dia kat kolam dah berlambak setiap hari...Jadi isteri kesayangan wajar la membantu apa yang patut...Betul tak?