April 29, 2011

Dah Jumaat Pun

Assalamualaikum dan salam ceria untuk semua...Hari nie dah pun hari Jumaat kan...Sure ramai yang suka sakan bila tibanya hari Jumaat nie...Dan kebetulan minggu nie ada cuti extra kan dah tentu la masing-masing dah ada plan dalam kepala masing-masing...Sure korang semua nak pergi suka ria dan berjimba-jimba kan sempena cuti panjang nie...

Memang la seronok bila ada cuti yang panjang macam hujung minggu nie...Kalau dulu pantang ada cuti panjang macam nie dah tentu kitorang sekeluarga pun dah ada plan...Plan yang paling utama dah tentu la nak balik kampung...Kalau tak balik ke Rawang kitorang akan balik ke Negeri Sembilan...Kalau x der program jalan-jalan biasanya kitorang akan lepak jer kat rumah...Sambil tu makan-makan...

Kalau kat Rawang sure minta ibu masakkan 

Sambal Telur 


dan Asam Pedas


Tapi kalau baik Negeri Sembilan plak dah tentu la Mak akan masakkan 

Gulai Ayam Kampung Masak Lemak Cili Api 


Ohhhh my god...Memang rindu giler arr dengan masakan ibu dan mak...Huhuhuhuhu...Rasa macam nak suruh jer ibu dan mak datang JB nie masak semua makanan kat atas tu...Tak sabar rasanya nak balik ke Rawang dan Negeri Sembilan...Tapi buat masa nie kena la pendam semua keinginan tu...Kena tunggu baby lahir dan habiskan pantang dulu baru la dapat merasa nak balik ke kampung...Dalam diam lagi 8 minggu lebih jer nak jumpa baby dalam perut nie...Sekejap kan masa berlalu...