March 8, 2011

Teringin Sangat

Pagi nie Lynn tak sempat nak beli breakfast...Huhuhuhu...Tapi nasib baik la sempat juga makan roti sekeping bersalut kaya pagi tadi sebelum kuar rumah...Jadi bila terasa lapar kat office nie Lynn makan jer la Biskut Hup Seng dicecah dengan Milo Panas...Okey la tu daripada biarkan perut nie berkeroncong lagu Ghazal dan biarkan anak dalam perut nie kelaparan...

Bila cerita tentang makan nie, Lynn ada beberapa list makanan yang Lynn nak makan tau...Tapi tak ler susah nak mencarinyer pun...Cuma bila teringin tu ada jer hal yang membataskan kitorang untuk cari makanan-makanan tu...Dan cuma ada masa-masa jer tertentu jer yang boleh nak cari makanan tu...

Korang nak tahu apa yang Lynn teringin sangat nak makan tu?

Giler teringin nak makan Lontong + Ayam Kicap kat Parit Raja, Batu Pahat...Huhuhuhu...Nak gie Parit Raja nie amek masa lebih kurang 1 jam dari Johor Bahru...Dan Lontong + Ayam Kicap nie hanya ada waktu sarapan pagi jer...Dah kenen-kenen Mr. Hubby suruh bawa Lynn dan Qistina makan weekend nie...Hope dapat la yer...

Tak ler susah sangat nak mencarinya pun...Tapi sampai ke hari nie tak berkesempatan nak gie makan...Curry Mee Secret Recipes...Memang kegemaran Lynn dan menu wajib yang diorder setiap kali ke Secret Recipes...Dulu rajin juga makan kat Secret Recipes Danga Bay...Tapi sejak Danga Bay ditutup untuk renovation kitorang tak ke Secret Recipes pun...

Menu nie Lynn prefer untuk masak sendiri sebab rasa macam susah sket nak jumpa kat restoran...Udang Galah Masak Lemak Cili Api...Tak mau udang lain tau...Nak udang galah juga...Huhuhuhuhu...Dah pernah cakap dah dengan Mr. Hubby dan kebetulan sebelah pejabat Mr. Hubby ada satu kolam memancing udang galah...Insyaallah kalau ada rezeki leh la minta Mr. Hubby belikan udang galah dan masak sendiri nanti...

Last sekali menu yang Lynn baru tengok dari blog masakan Mama Hawa semalam...Mac N Cheese...Pergh...Dari gambar nie pun dah buat Lynn teringin sangat-sangat nak mencubanya...Insyaallah kalau ada rezeki nak buat menu nie weekend nie...Rasanya senang jer nak buat cuma antara rajin ngan malas jer...Hehehehe...

Owhhhh...Sangat seronok kalau dapat makan makanan-makanan yang ada dalam list Lynn nie...Korang nantikan yer which one yang Lynn dapat makan dulu...Hehehehe...Lynn akan update satu persatu nanti...

P/S : Tapak tangan belah kanan Lynn gatal la...Apesal ek? Nak dapat duit atau nak buang duit?